Jump to content

Un nou vaccin împotriva gripei sezoniere şi a virusului AH1N1 ar putea fi lansat în toamnă


AndreiM

Recommended Posts

Specialiştii de la Institutul Cantacuzino vor să realizeze pentru toamna viitoare un vaccin care să ne protejeze şi de gripa sezonieră şi de virusul AH1N1. Reţeta pentru acest vaccin va fi preluată de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Pentru a fi pe piaţă în luna octombrie, specialiştii de la Cantacuzino vor începe să lucreze la acest vaccin, cel mai probabil, începând cu luna mai. Decizia de realizare a unui nou vaccin vine după ce virusul AH1N1 a îmbolnăvit aproape şapte mii de români şi a ucis alţi 119.

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva virusului AH1N1 au fost imunizate peste 1,5 milioane de persoane cu vârste peste 16 ani.

Oficialii din Ministerul Sănătăţii au anunţat în nenumărate ocazii că vaccinarea se va extinde şi la copii, începând cu luna februarie. Deocamdată însă imunizarea celor mici a fost amânată cu cel puţin o lună.

http://www.realitatea.net/un-nou-vaccin-impotriva-gripei-sezoniere-si-a-virusului--ah1n1-ar-putea-fi-lansat-in-toamna_698366.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.