Jump to content

Parchetele din Lieşti şi Târgu Bujor ar putea să fie desfiinţate


dcp100168

Recommended Posts

Parchetele din Lieşti şi Târgu Bujor ar putea să fie desfiinţate

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a anunţat că unităţile de parchete mici vor fi desfiinţate, precizând că ar fi vorba despre aproximativ 20 de astfel de unităţi. Kovesi a explicat că decizia de desfiinţare a parchetelor mici urmează să fie luată de Ministrul Justiţiei, urmând ca, în funcţie de distanţe şi de modul în care se va regla şi competenţa instanţelor, să se hotărască unde vor fi arondate parchetele desfiinţate. "Desfiinţarea unităţilor de parchet şi realocarea posturilor către unităţile mari trebuie să fie o măsură care să fie luată corelativ şi cu desfiinţarea instanţelor, pentru că parchetele funcţionează pe lângă instanţe. Lista cu unităţile care sunt propuse pentru desfiinţare, acum 20, va fi actualizată, în funcţie de analiza datelor statistice", a declarat Kovesi.

Procurorul general al Parchetului gălăţean, Dinu Gâlcă, ne-a făcut cunsocut că acest subiect a mai fost luat în discuţie, dar că este dificil de luat o astfel de decizie, în condiţiile în care parchetele funcţionează pe lângă judecătorii, ceea ce, logic, înseamnă şi defiinţarea acestora din urmă. Gâlcă ne-a mai spus că, în ceea ce ne priveşte, Parchetele care ar putea fi desfiinţate ar fi cele de la Lieşti, Adjud, Însurăţei, posibil şi cel de la Târgu Bujor. Gâlcă a făcut precizarea că volumul de muncă în aceste unităţi este unul destul de mare, fiind vorba de aproximativ 1.000 de dosare care se află în lucru în cadrul acestor Parchete şi că o astfel de decizie nu poate fi luată decât împreună cu instanţele. Rămâne de văzut, în aceste condiţii, dacă şi câte unităţi vor dispărea.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=11

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.