dcp100168 Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Copiii nu mai pleacă în tabere* Gerul şi lipsa banilor în portofelele părinţilor i-au ţinut pe elevi, în această vacanţă, pe departe de taberele şcolareCei mai mulţi părinţi au preferat să-şi ţină copiii acasă în scurta vacanţă de iarnă. Motivele sunt lesne de intuit: criza economică şi vremea destul de schimbătoare din ultimele două luni. Mai mult, profesorii spun că, iarna, copiii nu prea sunt interesaţi de drumeţii. „Trebuie cărate foarte multe bagaje, copiii se udă repede la picioare şi riscă să răcească, aşa că părinţii nu prea se înghesuie să-i trimită în vacanţă la munte. La noi în şcoală, de exemplu, am avut un singur copil care a vrut să meargă într-o tabără şcolară", spune directoarea Şcolii 7, Monalissa Nica.În plus, părinţii mai cu dare de mână nu-s foarte încântaţi de ofertele administratorilor taberelor şcolare şi, de multe ori, preferă să apeleze la agenţii de turism dacă vor să-şi trimită copiii la munte. Cei de la Direcţia Judeţeană de Tineret se apără şi spun că au oferte destul de bune, cel puţin ca preţ. „Am avut locuri la munte la Predeal, Sinaia, Buşteni şi Păltiniş. Pentru şase zile, părinţii ar fi trebuit să plătească în jur de 300 de lei pentru fiecare copil, sumă în care erau incluse cazarea la vile de 2 stele şi trei mese pe zi. Din păcate, nu am avut nicio solicitare", spune şefa Direcţiei, Ana-Maria Vasiliu. Cum cei mai mulţi profesori nu le-au dat elevilor teme pentru vacanţă, copiii au la dispoziţie o săptămână întreagă pentru a se odihni acasă.http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_Vacanta_cu_cheia_de_gat_0_202179832.html
katman Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 (edited) Intrebare (intrebari ) pentru parintii cu copii la scoala: Aveti curaj sa va lasati copiii in tabere? Aveti incredere ca se intorc acasa sanatosi si nevatamati? Fara salmonela, picioare rupte, sau mult mai rau? Daca da, in care tabere anume? Cind abia implinisem 6 ani, am fost 3 saptamini la Olanesti cu colegii din grupa mare de la gradinita. 3 saptamini in care ai mei nu au stiut (mai)nimic de mine.Nu existau telefoane mobile, internet... chestii de-astea. Dar acum nu am nici macar indrazneala sa ma gindesc sa imi las vreunul din copii sa plece pe undeva fara supravegherea mea. Edited February 4, 2010 by katman
Recommended Posts