Jump to content

Pichetări ale pensionarilor


dcp100168

Recommended Posts

A 16-a pichetare a pensionarilor

Aproximativ cincizeci de pensionari au pichetat, luni, sediul Prefecturii Galaţi, solicitând mărirea punctului de pensie conform condiţiilor grele în care au muncit, ei anunţând, totodată, că vor organiza un protest amplu la Bucureşti, în 9 aprilie. Timp de o oră, bătrânii au cerut creşterea punctului de pensie cu 50, respectiv 25 de procente pentru cei care au lucrat în grupele unu şi doi de muncă. Protestul de luni este cel de-al 16-lea iniţiat de pensionarii gălăţeni (al 12-lea desfăşurat la Galaţi, restul desfăşurându-se la Bucureşti), sub conducerea lui Toader Cristea, liderul Alianţei Pensionarilor din Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

[...]

Viaţa sedentară i-a împins la proteste

Explicaţiile psihologului legate de acţiunile dese ale pensionarilor gălăţeni s-au îndreptat spre viaţa sedentară a bătrânilor. „Trebuie avut în vedere că marea majoritate a pensionarilor gălăţeni sunt siderurgişti. Până la pensie, aceştia au avut o viaţă destul de activă, iar acum, la pensie, le lipsesc emoţiile. S-au lăsat angrenaţi în acest joc al protestelor ca nişte copii care vor să se joace din cauză că se plictisesc în casă“, ne-a explicat Corina Apostol, psiholog.

Alianţa Pensionarilor Galaţi este compusă din bătrâni, iar principala revendicare este majorarea pensiilor cu 50% pentru foştii salariaţi în grupa I de muncă, respectiv 25% pentru grupa a II-a de muncă. În aceste categorii de muncă intră, în general, foştii angajaţi din domenii ca siderurgia sau mineritul.

[...]

http://www.evz.ro/articole/detalii-arti ... multumiti/

Ce articol au "tras" ăştia de la EvZ :d:d:d

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Noi proteste ale pensionarilor

Câteva zeci de pensionari au protestat, marţi dimineaţă, în faţa sediului Prefecturii Galaţi, solicitând acordarea unei majorări de 50 la sută, respectiv 25 la sută a punctului de pensie în cazul celor care au fost încadraţi în prima şi a doua grupă de muncă. Numărul mic al pensionarilor a fost pus de organizatori pe seama vremii nefavorabile, motivându-se că s-a dorit doar o informare cu privire la mişcările programate pentru începutul lunii aprilie. "Vom fi mai mulţi la Bucureşti, la mitingul din 9 aprilie. Am fost anunţaţi că vor fi în jur de 3.000 de persoane la acea manifestaţie”, a declarat Toader Cristea, preşedintele Alianţei Pensionarilor, care a organizat acţiunea de protest de marţi.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.