Jump to content

Revin desenele animate la Tom şi Jerry?

dcp100168

Recommended Posts

Revin desenele animate la Tom şi Jerry?

* Politicienii discută în plen de grila Cartoon Network

Tom şi Jerry sunt pe cale să revină! Cristina Pocora, deputat din partea PNL, a susţinut la începutul acestei săptămâni o declaraţie în plen legată de programele televizate pentru copii. Propunerea acesteia de eliminare a scenelor violente din desenele animate se pare că vine într-un moment nu tocmai oportun, conform colegilor din PSD şi PD-L. Deputatul PNL a argumentat faptul că scenele violente din desene trebuie excluse, micuţii luând exemplu de la televizor. Ce e drept, un studiu arată că durata scenelor violente de pe cel mai cunoscut canal de desene animate a crescut în ultimii ani de patru ori. În decursul unei ore de stat în faţa televizorului, copilul asistă în medie la 20 de scene de violenţă, iar în decursul unei săptămâni, micuţii urmăresc peste 20 de ore de desene animate. Statisticile nu i-au dat pe spate însă pe reprezentanţii PD-L, care spun că asemenea chestiuni n-au ce căuta în Parlament. "Subiectul n-are nicio legătură cu realitatea. Este doar o modalitate de a aduce un subiect colorat, pitoresc, pentru rezolvarea acestei probleme există însă CNA-ul. Nu îmi dau seama ce a urmărit doamna Pocora prin acea declaraţie", ne-a spus deputatul PD-L Mircea Toader. Nici cei de la PSD nu sunt foarte încântaţi de demersul PNL-istei mai ales că, spun ei, ideea nu îi aparţine. "Această propunere este deja dată chiar de către mine şi un coleg încă de anul trecut. Poate doamna Cristina Pocora nu cunoaşte amendamentele la această lege, dar pot spune că membrii PNL se bagă neinvitaţi în această chestiune. Probabil e vorba doar de reclamă", a declarat Florin Pâslaru, deputat din partea PSD. Deşi sunt de părere că mai au multe de rezolvat până la problema desenelor animate, o mare parte dintre părinţi spune că ideea este bună. ”Eu mă uitam la "Familia Flintstone" şi la "Tom şi Jerry" şi mi se păreau foarte frumoase. Asemenea desene nu mai văd acum pe niciun post, iar cei doi băieţi ai mei urmăresc tot felul de prostii”, ne-a spus o tânără mămică. Conform psihologilor, deşi la început copiii sunt atraşi de lumini şi zgomote, la scurt timp apare fenomenul de imitaţie. Astfel, dacă părinţii îi lasă pe micuţi o perioadă îndelungată în faţa televizorului, aceştia îşi vor alege drept modele de viaţă diferite personaje. Din totalul scenelor violente, 29% constau în bătăi, 21 de procente în diferite tipuri de agresări şi 10% în răniri cu diferite obiecte. Nu lipsesc însă nici tentativele de omor, palme, explozii ori… luare de ostatic. Dacă discuţiile se vor concretiza astfel într-un proiect de lege, sunt şanse ca în decursul acestui an, Tom şi Jerry să devină principalii eroi ai micuţilor.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Politic&articol=1

• 1 month later...

Daca vreti va spun programul de desene de pe Disney Chanel (fost Jetix), cartoon Network, Minimax... Si mai nou de pe Boomerang! 43.gif

Si pe langa desene va pot povesti si despre Hannah Montana si despre H2O si... altele...3.gif

Asta pentru ca am fetita... wub.gif

Insa tot desenele "clasice" raman favoritele mele. Cele din seria Looney Tunes si Merrie Melodies.

PS

Pacat ca "Ciocanitoarea Woody" nu mai e promovata.

La Tom & Jerry imi plac toate desenele mai putin acelea stilizate facute de Chuck Jones.

Apropo, la H2O a inceput serie noua :))

Eu sint fan Bugs Bunny si Daffy Duck... fetita mea acum e cu Kim possible, sau ala cu pisica extraterestra... Looney Tunes inca nu ii plac, ce-i drept as spune ca nu sint numai pentru copii... In schimb din fericire, Tom si Jerry , No pagadi si cele cu Sylvester ii plac la nebunie. Asa stie si ea sa zica Zaiet si Volk :))

Cele mai bune desene sint, parerea mea, pe Boomerang.

Pisica extraterestra este domnul Kat ! 24.gif

A mea se mai uita si la "Kim Possible"...

In rest... "Ben 10" ma calca pe nervi... dar astia mici sunt mai rezistenti !

Am uitat sa spunem de Sportacus (Oraselul Lenes) 4.gif

Nu-s chiar desene dar sunt educative...

N-am mai vazut de mult timp "2 stupid dogs" si nici "Cow & Chicken" ... iar Nevastuica (I am weasel) a fost retrasa din program (era inainte de ora 22). Nici Dexter nu mai este pe Cartoon. Bine ca a ramas Scooby Doo...

Problema cu Boomerang este ca nu sunt traduse... dar, intr-un fel, poate ca-i mai bine.3.gif

dar de Phineas și Ferb ce spuneți?

Le stiu si pe astea... La mine mereu un tv este "setat" pe desene. Chiar daca nu se uita nimeni... trebuie sa existe in background...