Jump to content

Noi amenzi pentru spălătoriile auto din Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Noi amenzi pentru spălătoriile auto din Galaţi

Inspectorii ITM Galaţi au derulat, în perioada 26-30 ianuarie, în cadrul unei campanii naţionale, o acţiune de control în spălătoriile auto din judeţul Galaţi. În urma verificărilor, au fost constatate mai multe nereguli în ceea ce priveşte securitatea şi sănătatea în muncă, precum şi în domeniul relaţiilor de muncă. Faţă de rezultatele controalelor derulate în 2009, anul acesta s-a constatat o îmbunătăţire a activităţilor din acest domeniu, spun inspectorii ITM. În cadrul campaniei de verificare, au fost controlate 28 de spălătorii care desfăşurau activitate şi 16 unităţi închise. Astfel, în domeniul securitate şi sănătate în muncă au fost constatate 22 deficienţe referitoare la instruire necorespunzătoare, neacordare echipament de protecţie adecvat, evaluare riscuri incompletă, precum şi neefectuarea controlului medical. ”Au fost stabilite 22 măsuri de eliminare a neconformităţilor şi au fost dispuse 19 sancţiuni contravenţionale, din care două amenzi în sumă de 14.000 lei, pentru neefectuare control medical şi neacordare echipamente individuale de protecţie”, a declarat Ionel Petrea, director coordonator al Inspectoratului Teritorial de Muncă Galaţi.

De asemenea, în domeniul relaţiilor de muncă, la cele 28 unităţi verificate au fost găsite 116 nereguli în ceea ce priveşte neîncheierea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă, nesemnarea statelor de plată, neîntocmirea fişelor de post, neacordarea sporului pentru lucrul în zilele de repaus săptămânal, netransmiterea la termen a Registrului electronic al salariaţilor, plata necorespunzătoare a orelor suplimentare, evidenţa prezenţei lucrătorilor la muncă incompletă, etc.Pentru eliminarea acestora, inspectorii ITM Galaţi au aplicat 116 măsuri cu termene precise şi responsabilităţi clare, precum şi 29 sancţiuni contravenţionale, din care două amenzi a câte 3.000 lei pentru muncă nedeclarată a două persoane. "Faţă de controalele efectuate în anul 2009, activităţile din sectorul controlat s-au îmbunătăţit într-o bună măsură. În viitor inspectorii de muncă vor monitoriza cu toată atenţia activităţile angajatorilor şi angajaţilor cu acest obiect de activitate", a mai precizat Ionel Petrea.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=10

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.