Jump to content

Lucian Bute - Edison Miranda


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Lucian Bute va boxa cu Edison Miranda, pe 17 aprilie

Campionul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, Lucian Bute, a declarat, miercuri, că va trebui să fie foarte atent pe parcursul meciului cu Edison Miranda, pentru a reuşi să-şi păstreze centura, la revanşa din 17 aprilie, de la Montreal, a anunţat Interbox. Cu ocazia acestui meci, Bute va reveni la Centre Bell după mai mult de un an de absenţă. "Va fi o plăcere să revin la noi, la Centre Bell şi să-mi apăr titlul pentru a cincea oară. Îl iau în serios pe Miranda, el a învins nume mari ale categoriei, loveşte bine şi va trebui să fiu atent pe tot parcursul meciului pentru a rămâne campion", a declarat Lucian Bute.

Campionul român se va afla la a treia întâlnire cu un luptător columbian, după ce la 19 octombrie 2007 a cucerit titlul IBF în faţa lui Alejandro Berrio, iar în martie 2009 şi-a păstrat centura în meciul cu Fulgencio Zuniga, ambele partide fiind încheiate de român prin KO. Antrenorul lui Bute, Stéphan Larouche, a declarat că spectatorii vor vedea, la 17 aprilie, un spectacol foarte bun. "Am fost răbdători în alegerea adversarului. Am primit mai multe oferte şi am avut timp să le studiem. Am vrut să oferim un spectacol de calitate şi asta vom avea prin venirea lui Miranda la Montréal", a declarat preşedintele Groupe Sportscene inc., Jean Bédard.

Edison «Pantera» Miranda l-a învins pe Allen Green şi a pierdut meciuri cu nume ale boxului mondial precum Andre Ward, Arthur Abraham (de două ori) şi Kelly Pavlik. În primul său meci cu Arthur Abraham în Germania, Miranda i-a fracturat maxilarul adversarului său în runda a patra.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Sport&articol=14

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Miranda şi-a făcut un plan pentru meciul cu Bute

Pugilistul columbian Edison "Pantera" Miranda a declarat, într-un interviu acordat examiner.com, că el şi staff-ul său au un plan care să îi asigure câştigarea titlului mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa românului Lucian Bute, la 17 aprilie. "Sunt foarte mulţumit, echipa mea este muţumită şi avem un plan care să asigure că voi deveni campion la 17 aprilie . Întotdeauna le ofer fanilor o luptă, este ceea ce ei doresc. Sunt obişnuit să boxez în alte ţări, astfel că nu mă va afecta faptul că mă voi confrunta cu Bute în oraşul său", a spus Miranda.

Lucian Bute (25-0-0; 20) îşi va apăra pentru a cincea oară titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, în faţa pugilistului columbian Edison "Pantera" Miranda, într-o gală ce va loc la 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal (Canada). Cu ocazia acestui meci, Bute va reveni la Centre Bell după mai mult de un an de absenţă.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Sport&articol=11

Link to comment
Share on other sites

Meciul Bute - Miranda face furori în Canada

* Peste 12.000 de bilete vândute deja

Pugilistul român Lucian Bute atrage tot mai multă atenţie asupra meciurilor sale pe măsură ce îşi învinge adversarii. Sportivul originar din Pechea, judeţul Galaţi, a determinat deja 12.000 de canadieni să cumpere bilet la meciul pe care îl dispută pe 17 aprilie cu Edison Miranda la Montreal. Organizatorii spun că sunt şanse certe ca românul să-şi depăşească recordul de audienţă de la ultimul meci, cu Librado Andrade, disputat la Quebec. "Am vândut deja cele 75 de locuri VIP şi aproape toate locurile de 250 de dolari şi-au găsit cumpărător. Mai rămân încă mai multe bilete de 200 şi 150 de euro la vânzare. Totul funcţionează perfect până în prezent şi anticipăm o asistenţă impresionantă pentru acestă luptă. Popularitatea lui Lucian creşte în mod constant", a declarat directorul de relaţii cu presa al Interbox, David Messeier, pentru Mediafax.

Partida dintre Lucian Bute şi Edison Miranda este una pentru titlul mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF, deţinut în acest moment de pugilistul român. El şi-a apărat deja cu succes "centura cu diamante" de patru ori. Bute a fost declarat, luna aceasta, cel mai bun boxer din categoria sa, peste americanul Andre Ward (21 de victorii, nici o remiză sau înfrângere). Ward deţine titlul mondial la această categorie în versiunea WBA. Carl Froch (campion WBC), este considerat al treilea pugilist al lumii la "supermijlocie".

http://www.antena3.ro/sport/alte_sporturi/meciul-bute-miranda-face-furori-in-canada-peste-12000-de-bilete-vandute-deja_94420.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

„Mister KO“ exersează croşeul la Miami

Lucian Bute se pregăteşte de aproape două luni în America pentru confruntarea cu Edison Miranda, programată la 17 aprilie, la Montreal. Se spune că la Miami se bronzează cele mai sexy picioare din lume, aluzie la invazia continuă de vedete care iau cu asalt plajele însorite nouă luni din an.

La 15 minute de mers cu maşina de la aeroportul internaţional, undeva spre sud, aproape de Atlantic, se află suburbia Coral Gable. Un loc liniştit, cu străzi largi şi multe parcuri, zonă în care este şi Universitatea din Miami. Aproape de aceasta şi-a stabilit cartierul general Lucian Bute. E de la începutul lui februarie în America şi pregăteşte meciul cu Edison Miranda, programat pe 17 aprilie, la Montreal. Bute a închiriat o casă cochetă, cu piscină şi o curte interioară, pentru care plăteşte 7.500 de dolari pe lună. Stă împreună cu antrenorul Stephane Larouche, cu preparatorul fizic, iar din când în când vine şi nutriţionista. Programul zilnic e simplu: ora 8.00 - trezirea, ora 9.00 - antrenament specific la o sală din apropiere, ora 11.30 - masa de prânz, ora 12.30 - somn, ora 16.00 - antrenament fizic, ora 19.00 - cina, apoi program de voie, până la 22.30 când se culcă.

„Nu facem mare lucru. Televizor, un film, mai citesc ziarele pe internet şi vorbesc cu familia. Dar nici nu am nevoie de altceva, pentru că tocmai de aceea am plecat de la Montreal. Acolo suna telefonul întruna, hai încolo, hai încoace, mereu apărea ceva. Aici mi-am luat un număr de America şi mă găseşte doar cine vreau eu", spune pugilistul. Lucian face cinci zile din şapte acelaşi lucru, sâmbăta are doar un antrenament, iar duminica e liber.

„Atunci mai ieşim şi noi. Am fost la plajă la Ocean, la pescuit, mergem la cinema sau la shopping. De mâncat, de regulă mâncăm acasă. Suntem trei bucătari desăvârşiţi. Eu sunt responsabil cu salatele, ceilalţi cu grătarul. Facem pui şi peşte. În weekend bem şi o bere sau un pahar de vin. Încă nu am intrat pe ultima sută de metri a luptei cu kilogramele. Am cinci-şase în plus, sunt în grafic", explică românul, campion mondial la categoria supermijlocie.

Bute va rămâne la Miami până pe 10 aprilie, când va reveni la Montreal. Pentru partida cu Miranda, transmisă în America de canalul HBO, interesul este enorm. S-au vândut deja peste 15.000 de bilete, evenimentul find considerat capul de afiş al primei jumătăţi a anului 2010.

Îşi plăteşte adversarii cu 1.000 de dolari pe săptămână

De trei ori pe săptămână, lunea, miercurea şi vinerea, Bute intră în ring pentru sparring. El se bate cu lovituri în toată regula, singura diferenţă faţă de un meci oficial fiind aceea că boxerii poartă cască de protecţie, precum amatorii. La Miami, Bute are doi adversari, pe care îi plăteşte cu 1.000 de dolari pe săptămână, pentru a-i fi parteneri de antrenament, dar le-a plătit şi cheltuielile de cazare şi transport. Unul dintre ei este chiar Alejandro Berrio, columbianul căruia i-a luat centura de campion în 2007. "E un boxer puternic, care mă solicită din plin", spune Lucian. Meciurile de sparring durează între 8 şi 12 reprize, iar Bute îşi caută adversari după profilul celui pe care îl va întâlni atunci când se bate cu centura pe masă. Cel de-al doilea partener este americanul Randy Griffin, un pugilist de 34 de ani, cu 28 de meciuri la profesionişti, între care 24 de victorii.

Lucian Bute: „Voi fi ca un Ferrari"

Bute crede că îşi va valorifica viteza în faţa lui Miranda.

- Ai 25 de meciuri la profesionişti şi nicio înfrângere. Eşti în cel mai bun moment al carierei tale?

- Din 2007 sunt campionul categoriei şi, exceptând o ultimă repriză cu Andrade, nu am avut probleme în ring. Mă simt stăpân pe mine şi sper să rămân în continuare aşa.

- Ce fel de adversar e Miranda?

- Loveşte puternic, dar e lent. Nu are viteză de reacţie. Trebuie ţinut departe şi lovit fulgerător. Sunt avantajat de viteză, de înălţime, am 7 centimetri în plus, şi de alonjă.

- Miranda e însă un tip tăbăcit şi experimentat. Are 37 de meciuri la profesionişti şi doar 4 înfrângeri. Valoric, e peste Librado Andrade?

- Eu spun că nu. Au un stil asemănător, care mie îmi convine. Şi mai e o chestie. Miranda are gura mare, vorbeşte mult şi prost, se înfoaie ca un cocoş. Cu genul ăsta nu am avut probleme. Eu îmi văd de treaba mea şi important e să fiu concentrat la maximum.

- La ultimul meci s-a spus că ai fost ca un Mercedes, acum ce vei fi?

- Astea sunt chestii de presă. Voi fi un Ferrari, e bine? O să zburd prin ring şi o să dau pumni în stânga şi în dreapta.

- Circulă zvonul că vei boxa în România, pe Stadionul Steaua?

- Mi-ar face plăcere. Ca profesionist, am boxat o singură dată în România, acum cinci ani, la Galaţi. E ultimul meci la care a fost şi tata. Vreau să lupt în ţară, dar nu depinde numai de mine.

- Te-ai gândit vreodată şi la înfrângere?

- Nu. Mi-aş face rău dacă m-aş gândi la asta, deşi, teoretic, orice e posibil. În box există aşa numita "lucky punch" (n.r. - lovitura norocoasă), care poate răsturna orice situaţie. De aceea trebuie să fii concentrat permanent, ca să nu o încasezi aiurea.Contra lui Miranda va fi al doilea meci transmis de HBO.

- Te pregăteşti să intri pe piaţa americană?

- Dacă oamenii mă vor, mă duc. Deocamdată vin ei după mine. E un interes vizavi de numele meu, vedem ce va urma. HBO aduce bani şi expunere, factori importanţi în orice sport. Am înţeles că meciul din aprilie va avea o audienţă de 10-12 milioane de oameni în Statele Unite, mai mult decât în România şi Canada la un loc.

- Zilele trecute, Librado Andrade l-a vizitat pe Miranda la antrenamente şi s-a declarat susţinătorul lui. Crezi că există coaliţie împotriva ta?

- Nu, nici vorbă. Ei stau amândoi în California, sunt boxeri, posibil şi prieteni. Andrade e un superbăiat, nu mă interesează cu cine ţine, câtă vreme centura e la mine.

- Ce crezi că i-a spus lui Miranda?

- Nu ştiu, dar sper să-i fi povestit şi cum miroase podeaua pe ringurile din Canada.

Un masaj nepotrivit era să-l coste centura

Dincolo de laurii succesului, când toată lumea pare a-ţi fi la picioare, boxul înseamnă multă muncă, dar şi o luptă cu neprevăzutul. "Sunt lucruri pe care nu le desluşeşti uşor", spune Bute. El a povestit în premieră un episod care putea să-i influenţeze decisiv cariera. „Înaintea primului meci cu Andrade făceam masaj după antrenamente. Nu zilnic, dar destul de des. Maseurul de la Interbox avea un stil mai apăsat. Presa tare pe nerv. Aparent îţi dădea o stare de relaxare, dar cu timpul au început să îmi scadă reflexele. Nu mi-am dat seama la timp şi aşa m-a prins meciul. Simţeam că nu sunt eu, dar am dus-o din elan, din voinţă, până la ultima repriză când s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Vedeam loviturile, dar nu mai puteam reacţiona. Mult timp a fost ceva inexplicabil pentru mine şi echipa mea", şi-a amintit Bute. Cauza scăderii randamentului său s-a descoperit târziu, înaintea revanşei cerute de mexican. "Nu ştiam de unde mi se trage. Aveam program strict, eram în cantonament tot aici la Miami, respectam tot ce mi se cerea, dar lucrurile nu erau ok. Îmi pierdeam rapiditatea. Soţia lui Stephane a fost cea care ne-a luminat. Ea făcea un curs de antrenorat la Montreal şi acolo a aflat că masajul poate fi o cauză. Am căutat pe Internet, am chemat maseurul, am discutat cu el şi am schimbat stilul de masaj. În scurt timp, rezultatele s-au văzut şi până la meci m-am pus pe picioare ca lumea. Diferenţa cred că s-a văzut în ring, am învins acelaşi adversar în patru reprize. Bine că ne-am prins la timp", a încheiat Bute.

Cine dă meciul în România?

Ca de obicei, meciurile lui Bute se doresc a fi transmise şi în România, dar nu se găsesc bani pentru asta. La ultima partidă, primarul Buşteniului, Emanoil Savin, a organizat o chetă printre oamenii de afaceri şi a strâns 150.000 de dolari, permiţând astfel TVR să dea partida la televizor. Tot el încearcă să facă acelaşi lucru şi acum, dar se pare că lucrurile nu mai merg la fel de uşor, astfel că transmisia meciului în România este în acest moment incertă.

Lucian Bute (România)

Porecla: Mister KO

Domiciliul: Montreal

Vârstă: 30 de ani

Înălţime: 1,85 m

Meciuri la profesionişti: 25

Victorii: 25

Victorii prin KO: 20

Edison Miranda (Columbia)

Porecla: Pantera

Domiciliul: Los Angeles

Vârstă: 20 de ani

Înălţime: 1,78 m

Meciuri la profesionişti: 37

Victorii: 33

Victorii prin KO: 29

http://www.adevarul.ro/sport/antifotbal/Mister_KO-_exerseaza_croseul_la_Miami_0_233377011.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Lucian Bute promite un meci mare: Imi voi pastra centura de campion

Cu putin timp inainte de importanta partida cu Edison Miranda (in care isi va pune in lupta centura mondiala a categoriei supermijlocie - versiunea IBF), Lucian Bute este increzator, pugilistul roman precizand ca este foarte bine pregatit si gata de lupta. "Nimic nu a fost trecut cu vederea, am analizat fiecare aspect al acestui meci. Vreau sa fac o batalie impecabila pentru toti fanii mei", a conchis Bute pentru presa canadiana. Romanul va lupta cu Miranda pe 17 aprilie, in Centre Bell din Montreal.

"Miranda este puternic, dar voi fi atent si am o strategie foarte buna. Am avut o pregatire exceptionala, cea mai buna din cariera mea, sunt in forma si am incredere ca imi voi pastra centura mondiala" - Lucian Bute pentru canoe.ca, citat de Mediafax. "Astept cu nerabdare sa bata gongul de inceput al luptei. Nu numai ca nu am boxat «acasa» la Centre Bell de aproximativ un an, dar HBO va reveni la Quebec pentru a televiza lupta mea. Vreau sa fac o batalie impecabila, pentru a-i satisface pe toti fanii mei", a conchis Bute.

Demn de mentionat este faptul ca disputa romanului va fi transmisa in direct de HBO, atat in Canada, cat si pe teritoriul SUA.

Partida dintre Bute si Miranda, contand pentru titlul mondial al categoriei supermijlocie - versiunea IBF, va avea loc pe 17 aprilie, la Centre Bell din Montreal.

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7130775-lucian-bute-promite-meci-mare-imi-voi-pastra-centura-campion.htm

Link to comment
Share on other sites

Meciul Lucian Bute - Edison Miranda va fi transmis in exclusivitate pe Dolce Info duminica, 18 aprilie, incepand cu ora 5:00 dimineata si in reluare la ora 13:00 si 19.30.

Meciul de la Centre Bell va fi transmis în direct în Canada (Canal Indigo, Bell TV, Shaw) şi SUA (HBO).

Cam atat am gasit deocamdata... Eu am dolce. Cine vrea sa-l vada il astept la ora 5 dimineata fix cu o punga de floricele si bere =))

Link to comment
Share on other sites

Telesport şi Dolce TV transmit meciul Bute - Miranda

Partida de box de mâine dimineaţă dintre Lucian Bute şi columbianul Edison Miranda va fi televizată în România, în direct de canalul Telesport, cu începere de la ora 5.00. Transmisia este realizată în colaborare cu serviciul de televiziune Romtelecom Dolce, companie care a anunţat într-un comunicat că meciul va putea fi urmărit în direct şi pe canalul propriu, Dolce TV, dar şi înregistrat, duminică de la ora 13 şi de la 19.30.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/ULTIMA_ORA-_Telesport_si_Dolce_TV_transmit_meciul_Bute-Miranda_0_245375715.html

Link to comment
Share on other sites

Telesport nu mai transmite meciul

Meciul cu Edison Miranda are loc în această noapte (duminică dimineaţă, ora 5:00 la Bucureşti, în direct pe Dolce Info! Deşi iniţial erau şanse ca meciul să fie trasmis şi de Telesport, negocierile au picat în ultimul moment.

http://www.prosport.ro/alte-sporturi/box/bute-miranda-in-direct-pe-dolce-info-5918832

Link to comment
Share on other sites

"Sunt foarte mulţumit. Sunt mândru că a câştigat prin KO. Suntem foarte bucuroşi. A fost un meci frumos, o atmosferă foarte frumoasă. Este iubit foarte mult de canadieni. A fost destul de bun Miranda, dar antrenamentul îşi spune cuvântul la Lucian. E foarte bine, e mulţumit şi el că a fost un rezultat frumos", a spus, la Realitatea TV, Stefan Bute, tatăl pugilistului.

La rândul său, Rudel Obreja, preşedintele FRB, s-a arătat împresionat de victoria lui Bute. "E o atmosferă de bucurie, celebrăm victoria, a şasea într-un meci pentru titlul mondial pentru Bute. A muncit foarte mult şi victoria era firească după cum a boxat", a spus Obreja.

Şi fostul campion mondial Mihai Leu a salutat victoria pugilistului. "Fiecare victorie e foarte importantă şi sunt convins că de acum va avea meciuri şi oferte din ce în ce mai interesante", a spus Mihai Leu.

"Presiunea pe boxer este foarte mare", a continuat Leu,"dar Lucian ştie că boxul este un sport mai dur şi periculos uneori, dar nu cred că-l interesează că este lovit".

"Cea mai mare motivaţie pentru un boxer e faptul că vrea să demonstreze celor care îl susţin că nu o face degeaba", a încheiat Mihai Leu.

Lucian Bute este din nou campion mondial la categoria supermijlocie, versiunea IBF. Duminică dimineaţă, el l-a învins prin KO, în repriza a treia, pe columbianul Edison ,"La Pantera'' Miranda. Bute şi-a apărat astfel, pentru a cincea oară, centura de campion mondial, în faţa unui adversar cu un palmares uluitor.

Miranda are 33 de victorii, dintre care 29 câştigate prin KO, şi patru înfrângeri. 18 dintre cei care au făcut cunoştinţă cu pumnii columbianului au rezistat o singură repriză în ring.

Bute-Miranda a fost considerat de canadieni meciul anului.

http://www.realitatea.net/tatal-lui-bute--impresionat-de-victorie--sunt-mandru-ca-a-castigat-prin-ko--a-fost-un-meci-foarte-frumos_709516.html

Link to comment
Share on other sites

"Mister KO", victorie spectaculoasa in runda 3

Montreal, Centre Bell. Toata lumea buna a boxului este prezenta, iar partida este transmisa de HBO America. Lucian Bute, romanul adoptat de canadieni, intra in arena pe "Where the streets have no name" a celor de la U2 in aplauzele frenetice a peste 15.000 de oameni. Spectacolul dureaza insa putin, pentru ca "Mister KO" prinde un upercut fulgerator de stanga in barbia columbianului, iar Miranda face cunostinta cu podeaua. Bute isi apara cu succes pentru a cincea oara centura de campion mondial (categoria supermijlocie, versiunea IBF).

"Oboseala si orele de antrenament sunt uitate cand aud fanii cum imi striga numele la finalul meciului. Sunt pregatit pentru orice adversar"- Lucian Bute (HBO America). "Am muncit mult pentru acest meci, am luat in calcul toate posibilitatile. Am incercat inca de la inceput sa imi impun ritmul, stiam ca asta este secretul. Dupa ce am preluat controlul disputei, totul a fost usor. Am fost pregatit foarte bine si am facut orice sacrificiu ca centura sa ramana la mine. Am lovit puternic de alte doua ori inainte de KO, am stiut ca sufera din privirea lui, cu toate ca nu a vrut sa arate asta. Din aproape in aproape pregatesc fiecare lupta, totul trebuie luat pas cu pas. La final totul este deosebit cand lumea este multumita de tine si de ceea ce a vazut. Sunt deschis pentru orice confruntare"- Lucian Bute pentru HBO America.

In fata unei sali in extaz, romanul a ridicat, pentru a cincea oara, centura de campion mondial - categoria supermijlocie, versiunea IBF. Bursa lui Bute pentru meciul cu Miranda: 1.3 milioane de dolari.

Desfasurarea meciului

Runda I

A inceput partida, intreaga sala striga "Bute, Bute!". Romanul lupta intr-un sort rosu, in timp ce columbianul are un sort negru. Cei doi pugilisti s-au studiat in primele minute, fara lovituri importante. Bute i-a luat pulsul adversarului cu o scurta serie stanga-dreapta pe finalul reprizei. Miranda nu a auzit gongul si a incercat sa loveasca dupa acesta

Runda II

Lucian a reusit o directa de dreapta buna, columbianul nu prea insa sa acuze lovitura. Romanul incearca sa se fereasca de directa de dreapta a lui Miranda (are o lovitura fulgeratoare). Bute a terminat runda a doua cu doua upercut-uri. Pare o repriza in care Edison a dominat usor.

Runda III

Comentatorii postului HBO il dau pe roman castigator al primelor doua reprize. Romanul are o serie impresionanta, iar Miranda cade dupa o lovitura puternica primita de la Lucian! Partida s-a incheiat dupa un upercut de stanga in barba a lui Lucian. Miranda a cazut ca fulgerat, a dat semne ca se ridica, dar nu a mai fost in stare!

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7143375-bute-miranda-mister-victorie-spectaculoasa-runda-3.htm

Link to comment
Share on other sites

Lucian Bute revine luni în România

Campionul mondial IBF la categoria supermijlocie urmează să aducă şi centura în ţară. Se fac eforturi ca următorul său meci să se dispute la Bucureşti.

Pugilistul român Lucian Bute, campion mondial IBF la categoria supermijlocie, va reveni în ţară la începutul săptămânii viitoare. Sportivul născut la Pechea (Galaţi) va fi însoţit de toţi românii care i-au fost alături duminică, la meciul câştigat prin K.O. în faţa columbianului Edison Miranda. Apropiaţii săi trebuiau să plece spre România imediat după meci, dar au rămas blocaţi la Montreal din pricina norului de cenuşă care a întrerupt timp de câteva zile traficul aerian în Europa. Pe lângă părinţii lui Lucian Bute, care au asistat în premieră la o partidă a fiului lor, la Montreal se mai află Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni, Rudel Obreja, preşedintele FR Box, ziarişti şi câţiva prieteni de-ai lui Bute. Revenirea în ţară a lui Lucian Bute, care va aduce cu el şi centura, a fost programată pentru luni, 26 aprilie, pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, aterizarea urmând a avea loc în jurul orei 14.00.

În aceste zile, profitând de faptul că a rămas la Montreal, Rudel Obreja a discutat despre posibilitatea ca următorul meci al lui Lucian Bute să fie organizat la Bucureşti. La finalul confruntării cu Miranda, oficialii clubului Interbox, unde este legitimat Bute, au luat în calcul ca viitoarea partidă a lui Bute să fie organizată în România. Acest meci ar putea avea loc, cel mai devreme, peste patru luni. De când a devenit campion mondial, perioada de patru luni a reprezentat cel mai scurt interval dintre două lupte disputate de Bute. Marele impediment în găzduirea unei gale în care meciul lui Bute să fie „main event” este dat de lipsa banilor. Doar bursa lui Bute se ridică la peste un milion de dolari.

Următorul meci al lui Lucian Bute ar putea fi şi singurul pe care România l-ar putea găzdui. Această partidă a devenit interesantă pentru cei de la HBO, post care deţine monopol pe cele mai tari transmisii din boxul profesionist, dar şi pentru promotorii de gale.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/pugilistul-lucian-bute-revine-luni-in-romania-892810.html

Link to comment
Share on other sites

Campionul a revenit acasa

* Bute: Vreau sa boxez in Romania

"Vreau din tot sufletul sa boxez acasa" a declarat Lucian Bute la intoarcerea in tara, dupa victoria superba din partida cu Edison Miranda. "Ar fi pentru prima data cand HBO-ul ar veni in Romania, iar acest lucru ar fi foarte bine pentru imaginea tarii", a completat "Mister KO". Campion mondial IBF, categoria supermijlocie, Bute si-a aparat cu succes de cinci ori centura obtinuta pe 19 octombrie 2007. "A fost o oportunitate foarte mare pentru mine sa fiu vazut in America, gratie HBO. Ei si-au exprimat dorinta ca vor sa fie alaturi de mine si la urmatoarea partida, indiferent unde va fi si cu cine voi boxa. Vin mereu cu mare drag acasa, asa fac dupa fiecare disputa. O fractiune de secunda de neatentie iti poate distruge cariera, iar cu Miranda am incercat sa evit orice neplacere", a declarat Bute la sosirea in tara. "Am muncit mult, iar rezultatele dupa 15 ani de munca de-abia acum se vad. Vreau ca urmatorul meci sa fie in Romania. Cred a sosit momentul, iar cei de la Interbox au zis ca vor sa vina in tara pentru mine. HBO la fel, vor sa vina aici. Ar fi pentru prima data cand HBO America ar veni in Romania. Dar, repet, nu depinde de mine. Imi doresc din tot sufletul ca acest eveniment sa aiba loc in Romania", a conchis campionul mondial IBF, Lucian Bute.

http://sport.hotnews.ro/stiri-alte_sporturi-7169976-campionul-revenit-acasa-bute-vreau-boxez-romania.htm

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Lucian Bute se întoarce în Canada

Vacanţa campionului mondial la box, la categoria supermijlocie în versiunea IBF, Lucian Bute, se încheie mâine, când el va pleca în Canada. Gălăţeanul urmează a pregăti acolo meciul pe care îl va susţine, cel mai probabil, în luna iulie. Sosit în ţară în 16 aprilie, Bute a petrecut o lună alături de familie, aflată la Galaţi, şi de prieteni. El a asistat sâmbăta trecută, în Sala Polivalentă din Bucureşti, la finala Ligii Campionilor la handbal, încurajând-o pe verişoara sa, Steluţa Luca (Oltchim Rm. Vâlcea). Bute va pleca în Canada mâine, la ora 13.30, de la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă".

http://www.adevarul.ro/sport/antifotbal/box-Lucian_Bute-plecare-Canada_0_265773621.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.