Jump to content

Creierul uman nu poate să reziste gogoşilor!


Recommended Posts

Posted

Creierul uman nu poate să reziste gogoşilor!

Creierul uman este programat să nu reziste unei tentaţii dulci atunci când există senzaţia de foame, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani, publicat în Cerebral Cortex şi preluat de dailymail.co.uk. Imaginea lui Homer Simpson care nu se poate abţine să consume gogoşi este una reală, spun cercetătorii de la Northwestern University, Chicago, autorii acestui studiu. Creierul uman este programat să se activeze atunci când persoanei i se oferă tentaţii dulci, spun specialiştii. La studiu au participat mai mulţi voluntari flămânzi, cărora li s-au prezentat imagini cu o gogoaşă cu cremă şi o şurubelniţă. La vederea gogoşii, creierul participanţilor la studiu s-a activat extrem de mult, ajungând la surmenare. După ce participanţii s-au îndopat cu până la opt gogoşi fiecare, fotografia cu desertul nu a mai provocat aproape nicio reacţie în creier, potrivit imaginilor obţinute prin rezonanţă magnetică nucleară. După ce voluntarii s-au abţinut de la mâncare timp de opt ore, două zone distincte din creier s-au activat la vederea imaginii gogoşii. Una dintre ele este creierul limbic, o zonă ancestrală care se găseşte la toate animalele, de la broaşte la oameni. "Această zonă din creier este capabilă să detecteze lucrul semnificativ din punct de vedere motivaţional", a explicat profesorul Marsel Mesulam, coordonator al studiului. "Această zonă indică nu numai că există senzaţia de foame, ci şi că există mâncare disponibilă", a adăugat acesta. După creierul limbic, se activează reţeaua atenţiei spaţiale din acest organ, care se concentrează pe gogoaşă, hotărând că aceasta este mai importantă decât şurubelniţa. "Există în creier un sistem complex care ajută la direcţionarea atenţiei asupra unor lucruri din mediul înconjurător relevante pentru nevoile personale, de exemplu, alimentele, în situaţia în care persoanei respective îi este foame", se indică în studiu. Sistemul se aplică unei game întregi de stimuli materiali: "Dacă eşti într-o pădure şi auzi un foşnet, contextul te obligă să fii foarte atent, pentru că acesta ar putea fi semn de pericol", a explicat Mesulam. "Dacă eşti la birou, acelaşi sunet este mult mai puţin relevant. O funcţie majoră în creier este aceea de a potrivi răspunsul într-un context", a adăugat profesorul.

  • 1 year later...
Posted

Eh nu stiu ce cercetari au facut astia. Dar mie de exemplu nu imi plac gogosile simple. insa cele cu ciocolata da. Dar si in acest caz daca as fi pus sa rezist unei tentatii as rezista cu brio.

Posted

Pai daca le pune gogoasa linga surubelnita, ce sa le vina si lor sa manince??

ia sa o fi pus linga niste cirnaciori cu cartofi prajiti, cu putina brinza rasa pe deasupra si un pahar de vin rosu alaturi? Nu se mai uita nici unul la gogoasa...

  • 4 months later...
Posted

Mda si guvernul in loc sa aloce bani pentru studierea unor lucruri utile cum ar fi descoperirea a noi medicamente mai bune sau medicamente care sa vindece bolile precum cancerul si SIDA arunca bani pe studii care nu folosesc la nimic. A si inca ceva. Daca s-a putut observa ca oamenii foarte bogati si foarte influenti au acces la unele medicamente care nu se promoveaza si care sunt foarte scumpe si au invins cancerul. Pe noi oamenii de rand ne lasa sa ne descurcam cum putem

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.