Jump to content

Alătură-te mişcării "Let's Do It Romania"


Cristi
 Share

Recommended Posts

wir8l7hnm6fy383n45uj.png

Am aflat despre acest proiect in urma cu cateva luni, cand era doar o idee.

Despre ce este vorba? In 2008, un grup de voluntari entuziasti din Estonia au organizat o actiune prin care intreaga tara a fost curatata intr-o singura zi.

Iar acum, o mana de entuziasti din Romania vor sa faca acelasi lucru si in tara noastra.

http://www.letsdoitromania.ro

Este un proiect ambitios, pentru a carei reusita au nevoie de cateva sute de mii de voluntari.

Ce zici, tu ai vrea sa traiesti intr-o tara curata? Ti-ai dori ca si copiii tai sa traiasca intr-o tara curata? Daca da, atunci da o mana de ajutor!

Vrei sa te implici? -> http://www.letsdoitromania.ro/index.php?id=46

facebook.pnghttp://apps.facebook.com/causes/403155/114505435

twitter.pnghttp://www.twitter.com/letsdoitro

Link to comment
Share on other sites

De ce „Let's do it...” și nu „Hai s-o facem...”?

O fi ea, ideea, generoasă dar prea multe idei se importă... Și mai am impresia că se caută pădurea printre copaci... De ce e nevoie de bannere și de formulare? Oare nu știți că a mai bună modalitate de a îngropa un proiect e să faci o comisie?

Nu mi-o luați în nume de rău, am văzut prea multe fâs-uri... <_<

Link to comment
Share on other sites

Ideea pare interesanta. Cat despre nume din punctul meu de vedere este mai indicat let's do it asociat cu iconita originala, pentru ca let's do it deja este promovat afara. E corect ce spui Relu, foarte corect.. pentru ca prea multe cuvinte imprumutam luam de parca nu erau suficiente astea care le aveam pana acum .

Link to comment
Share on other sites

"Vreau sa va spun o poveste. Se intampla in Estonia, in anul 2008. Niste oameni si-au pus in cap sa curete intreaga tara intr-o singura zi. Si au mai convins niste oameni sa li se alature planului lor nebunesc. Apoi acei oameni au mai convins niste oameni. Si uite-asa, cu doua saptamani inainte de ziua cea mare, 10.000 de nebuni erau inscrisi pe lista estonienilor care vor sa schimbe lumea. Nu erau insa destui cat sa reuseasca sa duca planul la bun sfarsit... tara era mare si gunoaiele multe... Saptamanile au trecut, iar ziua de 3 mai 2008 avea sa intre in istorie, pentru ca atunci 50.000 de estonieni au iesit din casa si si-au curatat tara de gunoaie.

Suntem si noi acum 10.000. Nu suntem insa nebuni. Suntem o mica parte din acei romani valorosi care adusi impreuna pot face lucruri extraordinare! Nu vrem sa mutam muntii din loc, desi cu siguranta am putea face si asta. Vrem ca in septembrie sa ne curatam si noi tara, murdarita de cei mai putin valorosi, dar pe care dorim sa ii aducem de partea noastra.

Va lansez astazi prima provocare. Estonienii au reusit in doua saptamani sa mai convinga 40.000 de oameni sa se alature proiectului. Practic, fiecare si-a mai luat 4 prieteni cu el.

Hai sa aratam ca putem si noi! Avem doua saptamani la dispozitie sa ne facem 50.000!

Hai sa dam nastere celui mai mare proiect social din Romania si sa crestem cea mai mare cauza de pe FB din Romania! Dar cel mai important: hai sa aratam ca se poate si ca forta oamenilor care lupta pentru acelasi obiectiv este imensa. Hai sa ne scriem, acum, propria noastra poveste.

Let's Do It, Romania! Dati acest mesaj mai departe si sa porneasca recrutarile!" (Oana Raluca Bratila)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

"Let`s Do It, Romania" caută coordonator local pentru Galaţi

Echipa Let`s Do It, Romania te provoacă din nou! Alătură-te echipei şi ajută-ţi judeţul să contribuie la realizarea celui mai mare proiect de voluntariat din România! Pentru o parte din judeţe au fost deja desemnaţi coordonatori locali, datorită numărului mare de voluntari înscrişi. În aceste judeţe au început deja activităţi la nivel local. Judeţele fruntaşe sunt Cluj şi Timiş, dar şi municipiul Bucureşti. Sarcinile unui coordonator de judeţ includ monitorizarea echipelor locale, elaborarea procedurilor de lucru şi a documentelor standard, iniţierea parteneriatelor şi mentinerea contactului cu echipa centrală de conducere. În acest moment, judeţele în care este foarte importantă înscrierea voluntarilor, pentru aceste pozitii, într-un numar mai mare, sunt: Argeş, Bistriţa Năsăud, Brăila, Botoşani, Buzău, Călăraşi, Dâmboviţa, Galaţi, Giurgiu, Harghita, Ialomiţa, Maramureş, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea şi Vaslui. Toţi cei care doresc să se implice în proiect în acest mod sunt rugaţi să se înscrie pe site-ul dedicat, www.letsdoitromania.ro, completând formularul disponibil la secţiunea Implică-te.

http://www.smartfinancial.ro/smartfinancial/turism+%26+lifestyle/let%60s+do+it%2C+romania+cauta+coordonatori+locali+pentru+21+de+judete

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

"Let's Do It!", pe 25 septembrie

"Let's Do It!" este un proiect international, implementat deja cu succes in Estonia, Lituania, Letonia, Portugalia si Slovenia. Cele cinci tari si-au curatat intregul teritoriu de mormanele de gunoi plasate necorespunzator, intr-o singura zi!

In anul 2010 inca trei tari s-au inscris in program. Romania face parte din ele si este cea mai mare tara inscrisa pana acum in proiect! Hai sa aratam ca putem sa ne unim pentru o cauza comuna: o tara mai curata. Hai sa stabilim un nou record si pe 25 septembrie sa ne strangem in numar cat mai mare!

Voluntar poate fi oricine doreşte să se implice în acest proiect. În momentul în care se va finaliza „Harta deşeurilor”, persoanelor de contact înscrise li se vor repartiza punctele pe care le vor curăţa alături de echipele lor; voluntarii înregistraţi vor fi contactaţi înainte de ziua „Z” şi vor primi informaţii legate de punctul de întâlnire; voluntarii se vor întâlni la data, ora şi locul convenite; cei care deţin un mijloc de transport sunt încurajaţi să le aducă la acţiune; sunt în special binevenite maşinile cu remorcă; voluntarii vor primi instrucţiuni pentru activitatea de curăţenie, pentru siguranţa proprie şi a colegilor, cât şi pentru situaţii de urgenţă; de asemenea, vor primi harta zonei respective, mănuşi şi saci; voluntarii vor merge pe teren şi vor curăţa mormanele care le-au fost repartizate; sacii cu deşeurile colectate vor fi transportaţi cu ajutorul voluntarilor într-un loc prestabilit, pentru a fi ridicaţi ulterior de maşinile companiilor de salubritate, co-incinerare, colectare selectivă sau ale altor parteneri atraşi în această acţiune; apoi vor fi transportaţi către destinaţiile finale (gropi conforme sau autorizate, centre de colectare, de reciclare şi/sau de co-incinerare).

http://www.facebook.com

Link to comment
Share on other sites

Let’s meet Galati!

Sambata, 28 August, ora 10:30 are loc prima intalnire mare cu echipa de cartare si nu numai. Va asteptam la Geenie Cafe, punctul de informare LDIR in Galati, cu initiative inspirate / curiozitati piperate / motivatie contagioasa / fete somnoroase, urechi ciulite sau ce mai vreti voi sa aduceti dar sa nu va uitati voia buna acasa :)

http://blog.letsdoitromania.ro/galati/

Link to comment
Share on other sites

La Galaţi începe vânătoarea de gunoaie!

Sute de voluntari gălăţeni vor încerca să cureţe judeţul Galaţi de gunoaie, într-o singură zi: 25 septembrie. Acţiunea face parte din proiectul „Let's do it Romania”, desfăşurat în toată ţara. Pentru început echipa “Let’s Do It!” din Galaţi lucrează la realizarea hărţii deşeurilor din judeţ. Astfel, toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie şi, mai ales, doresc să aibă un oraş curat, sunt încurajaţi să se înscrie pe site-ul „Let's do it Romania”, la secţiunea “Implică-te!”.

Conform organizatorilor, pe plan local, dintr-un total de 18 trasee, până acum au fost identificate doar trei. „Alte judeţe sunt foarte avansate, la noi proiectul este încă la început. De aceea, ne-am decis să formăm o echipă, să ne mobilizăm şi să arătăm că se poate. În prezent, lucrăm la întocmirea unei hărţi a deşeurilor. Aşteptăm să se înscrie câţi mai mulţi voluntari”, ne-a spus Silviu Negoiţă, unul dintre organizatori.

Tinerii voluntari au cerut şi ajutorul autorităţilor locale: „Este nevoie de implicarea tuturor, altfel nu vom reuşi să scăpăm oraşul de gunoaie”, ne-a spus unul dintre voluntari. Dacă proiectul va avea succes, organizatorii spun că va fi cea mai mare acţiune ecologică care a avut loc vreodată în judeţul Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/La_Galati_incepe_vanatoarea_de_gunoaie_0_326367449.html

Link to comment
Share on other sites

Primăria Galaţi sprijină cel mai mare proiect de ecologizare a României

Municipalitatea se va implica activ în cel mai mare proiect de ecologizare care va avea loc la nivel naţional, „Let’s do it, Romania!”. Sute de voluntari gălăţeni vor încerca să cureţe judeţul Galaţi de gunoaie, într-o singură zi: 25 septembrie. Astfel, toţi cei care dispun de GPS, maşină sau bicicletă, timp liber, energie şi, mai ales, doresc să aibă un oraş curat, sunt încurajaţi să se înscrie pe site-ul „Let's do it Romania”, la secţiunea “Implică-te!” sau la cafeneaua Geenie Cafe (vis-a-vis de Potcoava).

La nivelul judeţului Galaţi există 18 trasee principale care vor fi curăţate. Primul demeers a fost cartarea-proces ce presupune identificarea mormanelor de gunoi. Din cele 18 trasee au mai rămas de cartat doar şapte. Avem nevoie de ajutorul voluntarilor din Tecuci, deoarece aceste trasee se află în nordul judeţului", ne-a declarat Laura Oancă, coordonator judeţean.

Primăria Galaţi va pune la dispoziţie maşinile Ecosal.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Primaria_Galati_sprijina_cel_mai_mare_proiect_de_ecologizare_a_Romaniei_0_327567751.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pe 25 septembrie A.C. se organizeaza o curatenie generala in tara. Daca te-ai saturat sa vezi tot felul de mormane de gunoi cand mergi prin tara, atunci, ajuta si tu.

Participa voluntar! O zi intr-un an pentru curatenie alaturi de alti doritori voluntari cu siguranta pe viitor, din punct de vedere moral cel putin te va face sa te simti mai bine.

Doritorii galateni se pot informa in:

- Geenie Caffe la bar (str. Brailei nr.30),

- pe mail la una din urmatoarele adrese: laura.oanca@letsdoitromania.ro sau silviu.negoita@letsdoitromania.ro.

- pe site-ul oficial: http://letsdoitromania.ro

Participa si tu!

L.E.: Imi cer scuze pentru postul gresit ... se pare ca nu am stiut sa caut cum trebuie pe forum :)

Edited by Spawn
Link to comment
Share on other sites

Preşedintele CJ Galaţi i-a mobilizat pe primarii comunelor din judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, dl. Eugen Chebac, a participat, pe 15 septembrie 2010, la o întâlnire cu primarii comunelor din judeţul Galaţi pentru a mobiliza comunităţile locale să participe activ în cadrul proiectului ecologic „Let’s Do It, Romania!”- curăţenie în toată ţara într-o singura zi din data de 25 septembrie 2010. La întâlnire au fost prezenţi majoritatea edililor din comunele gălăţene, Laura Oancă - reprezentanta Fundaţiei EcoAssist – iniţiatorii proiectului, precum şi Geanina Hanţă – directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi. În cadrul întrevederii au fost stabilite zonele care vor fi curăţate în judeţul Galaţi în data de 25 septembrie şi s-au detaliat etapele acţiunii de ecologizare - de la sosirea voluntarilor şi autorităţilor, strângerea deşeurilor reciclabile şi nereciclabile în saci separaţi şi până la transportatea acestora la bazele de sortare respectiv gropile de gunoi conforme.

http://www.amosnews.ro/Intalnirea_presedintelui_CJ_Galati_cu_primarii_comunelor_din_judet-29-51119

Link to comment
Share on other sites

Sâmbătă, la Galaţi, începe vânătoarea de gunoaie

Peste 1.000 de voluntari gălăţeni vor încerca să cureţe judeţul Galaţi de gunoaie, într-o singură zi: 25 septembrie. Acţiunea face parte din proiectul „Let's do it Romania”, desfăşurat în toată ţara. Conform coordonatorului judeţean, Laura Oancă, sunt asteptaţi peste 1000 de voluntari dornici de a face o schimbare. Aceştia vor fi echipaţi de catre organizatori cu mănuşi şi saci. „Voluntarii dornici să ajute sunt asteptaţi să vină cu maşinile proprii precum şi câte un sistem GPS pentru fiecare maşină. Elevi, studenţi, profesori, angajati, autorităţi şi companii sunt asteptaţi în ziua 25 septembrie să demonstreze că România poate avea o nouă imagine, una curată”, ne-a declarat coordonatoarea proiectului. Echipa de organizatori îi va aştepta pe voluntari începând cu ora 09:00 în parcarea de la Mcdonald’s în ziua de 25 Septembrie. Organizatorii vor prezenta voluntarilor măsurile de siguranţă urmând ca mai apoi să li se împartă traseele unde pot fi găsite mormanele de gunoi. După care, înarmaţi cu saci, mănuşi şi maşini vor porni în curăţarea judeţului. Sacii colectaţi de voluntari vor fi lăsaţi la marginea drumului principal de unde vor fi preluaţi de către maşinile de salubritate şi duşi la bazele de colectare din judeţ. Cel mai mare morman de gunoi a fost identificat în comuna Matca din municipiul Tecuci.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Fiti_pe_faza-_Sambata-la_Galati_incepe_vanatoarea_de_gunoaie_0_340166473.html

Link to comment
Share on other sites

Peste 1.500 de voluntari gălăţeni au adunat gunoaiele din judeţ şi din municipiu

Dimineaţă, peste 1.500 de tineri au răspuns apelului organizatorilor acţiunii de ecologizare „Let's do it Romania” şi s-au adunat pe esplanada din faţa stadionului Dunărea. Sacii colectaţi de voluntari vor fi lăsaţi la marginea drumului principal de unde vor fi preluaţi de maşinile de salubritate şi duşi la bazele de colectare din judeţ. Organizatorii au stiut unde trebuie să acţioneaze cu prioritate. „Au fost identificate 130 de mormane de gunoaie la nivelul judeţului, care au diferite mărimi, şi anume de la doi saci până la 300 de saci. Cel mai mare morman de gunoi a fost identificat în zona Tecuci-Matca şi are dimensiunea de aproximativ 300 de saci”, a spus Laura Oancă, unul dintre organizatori.

"La nivelul judeţului s-au implicat în proiect 34 de primării, fiecare venind cu cate 30 - 50 de oameni. Din jurul Galaţiului sperăm să strângem aproximativ 2.000 de saci, iar din judeţ încă 2.000 - 3.000. Am estimat un total de 4.500 - 5.000 de saci de gunoi strânşi", mai spune Laura Oancă.

Principalele zone în care voluntarii vor acţiona sunt periferia Galaţiului de la ieşire spre Brăila, zona Barboşi, Cătuşa, drumul de centură, lacul Vânători, lacul Brateş şi până la Cotul Pisicii.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Let-s_do_it_Galati-Aproximativ_2-000_de_voluntari_galateni_au_adunat_gunoaiele_din_judet_si_din_municpiu_0_341966066.html

Link to comment
Share on other sites

Voluntarii gălăţeni au strâns 5.270 de saci cu deşeuri

2.300 de gălăţeni au răspuns apelului organizatorilor acţiunii de ecologizare „Let's do it Romania” şi au reuşit să strângă 5.270 de saci cu deşeuri menajere. Cei peste 5.000 de saci din judeţ şi municipiu au fost lăsaţi la marginea drumului principal de unde au fost preluaţi de maşinile de salubritate şi duşi la bazele de colectare din judeţ.

În jurul zilei de luni vor fi ridicaţi şi sacii din zona municipiului Galaţi, respectiv Giurgiuleşti, Brateş, Barboşi, Cătuşa, Lacul Vânători. Cel mai mare morman de gunoi a fost în zona Tecuci-Matca şi a avut dimensiunea de aproximativ 300 de saci. “Considerăm că prima ediţie “Let’ s do it România” la Galaţi a fost un succes. Mulţumim tuturor voluntarilor care ne-au ajutat să facem curăţenie în municipiul şi judeţul Galaţi. Ne-au mai rămas saci menajeri şi, în viitorul apropiat, intenţionăm să mai organizăm o campanie de ecologizare”, ne-a declarat Cătălin Chiţu, unul dintre organizatori.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Let-_s_do_it_Galati-_Voluntarii_galateni_au_strans_5-270_de_saci_cu_deseuri_0_342566106.html

Link to comment
Share on other sites

Sunt curios daca in GALATI cineva de la Ecosal a participat, daca societatea de salubritate a ajutat in vreun fel actiunea de curatenie... Nu de alta dar IN ORAS e raspunderea lor... si sunt platiti pentru asta!

PS

Mai sunt curios sa aflu daca vreun "colorat" - cetatean european abonat la sistemul de asigurari sociale a ajutat deasemenea.39.gif

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Municipiul Galaţi a fost învins de restul judeţului la “Let’s do it Romania"

În cadrul acţiunii ecologice de la sfârşitul lunii septembrie au participat 3.432 de voluntari. Dintre aceştia 2.042 de voluntari erau din judeţ şi doar 1.390 de voluntari proveneau din municipiu. Acţiunea "Let's do it Romania" a reuşit să strângă peste 200.000 de voluntari la nivelul ţării, dintre care 3.432 numai în judeţul Galaţi.

Reamintim că acţiunea de voluntariat a avut loc pe 25 septembrie şi a beneficiat şi de sprijinul autorităţilor locale: Prefectura, Primăria, Consiliul Judeţului, Inspectoratul Şcolar Judeţean, Garda de Mediu şi agenţiile de mediu. În acest sens, azi, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, a avut loc prezentarea unui raport final legat de acţiunea din septembrie. La eveniment au participat, printre alţii, şi Geanina Hanţă - directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi Daniel Tudorache, subprefectului judeţului Galaţi.

Sacii colectaţi de voluntari în cadrul acţiunii au fost duşi la bazele de colectare din judeţ. Organizatorii au ştiut unde trebuie să acţioneze cu prioritate. „Au fost identificate 130 de mormane de gunoaie la nivelul judeţului, care au diferite mărimi. Cel mai mare morman de gunoi a fost identificat în zona Tecuci-Matca şi are dimensiunea de aproximativ 300 de saci", a spus Laura Oancă din partea "Let's do it Romania".

Cifre la nivelul judeţului Galaţi

Au participat:

Consilii Locale: 35, dintre care 32 din mediul rural, 2 municipii şi orasul Târgu Bujor

Voluntari implicaţi: 1.390 din muncipiu Galaţi şi 2.042 din restul judeţului

Saci adunaţi:

2.692 de saci în municipiu Galaţi

2.996 restul localităţilor din judeţ

Total voluntari 3.432

http://www.adevarul.ro/locale/galati/La_-Let-s_do_it_Romania-_Municipiul_Galati_a_fost_invins_de_restul_judetului_0_347965645.html

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Se caută voluntari pentru „Let's Do It, Romania“ 2011

Organizatorii din Galaţi ai acţiunii „Let's Do It, Romania“ şi-au propus să mobilizeze un număr dublu de participanţi faţă de anul trecut. Marea curăţenie va avea loc la 24 septembrie 2011.

La 24 septembrie 2011, toţi gălăţenii sunt aşteptaţi să dea o mână de ajutor pentru a face oraşul mai curat. „Dacă anul trecut au fost oameni care au refuzat sa participe pentru că nu au crezut că se poate, anul acesta nu mai au nicio scuză. Am arătat că se poate şi ne vom uni în continuare forţele pentru a continua ce am inceput cu succes“, a spus Oana Raluca Brătilă, organizator.

Anul trecut, în judeţul Galaţi au fost adunaţi 5.700 de saci mari de deşeuri. „Au participat doar 3.400 de voluntari din tot judeţul şi asta din cauză că am început să organizăm evenimentul cu doar o lună înainte. Anul acesta sperăm să dublăm numărul de participanţi“, a declarat Florin Tofan, project manager Galaţi.

La acţiunea „Let's Do It, Romania", din 2010, au luat parte, la nivel naţional, 200.000 de voluntari din 41 de judeţe, care au strâns peste 55.000 de saci de deşeuri.

Cei care doresc să participe la acţiunee se pot înscrie pe site-ul www.letsdoitromania.ro.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Voluntarii vor merge pe biciclete şi cu GPS-uri după gunoaie

Pe 24 septembrie este Zi de Curăţenie Naţională. Noutatea din acest an constă în noul sistem de cartare, care va fi bazat de data aceasta pe "zone de cartare" de aproximativ 3x3 km fiecare. Fiecare voluntar care se înscrie pentru cartare îşi va alege zone de cartare proprii iar la final, raportarea se va face încărcând pe intranetul proiectului informaţiile de pe teren. Astfel, noul sistem permite calcularea procentajului cartat din fiecare judeţ dar şi alocarea resurselor în zonele cu probabilitatea cea mai mare de a exista gunoi. În vederea organizării voluntarilor pentru ziua de curăţenie din 24 septembrie, va fi întocmită Harta deşeurilor.

Prima acţiune de cartare a gunoaielor din judeţul Galaţi se va face cu ajutorul bicicletelor. Plecarea este programată pentru data de 9 iulie 2011, ora 9.00, din zona platoului Mc Donald' s, fiind implicat şi Clubul de Ciclism Galaţi. Asociaţia pentru Ecologie S.O.S. Pro Natura se va ocupa cu organizarea acestei acţiuni pe zona Galaţi: "Acţiunea are ca scop nu curăţenia în oraşe, ci mai ales curăţenia în afara zonelor urbane. Dacă în oraş mai există firme de salubritate, care mai strâng un PET, o pungă, pe marginea drumurilor judeţene sau în zonele de agrement neoficiale, în zonele verzi, în pădurile din judeţ, începând cu Cotul Pisicii, acea zonă unde se face plajă şi grătare, şi terminând cu pădurile din zona Tg. Bujor este foarte mult gunoi", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Florin Tofan, vicepreşedintele Asociaţiei S.O.S. Pro Natura.

Voluntarii se pot înscrie în acest proiect de curăţenie naţională pe site-ul oficial www.letsdoitromania.ro. "Se va merge în teren cu GPS-uri, ca şi anul trecut. Se doreşte stabilirea exactă a fiecărui morman de gunoi prin localizarea cu GPS-ul", a adăugat Florin Tofan. Se pot înscrie voluntari din întreg judeţul şi fiecare îşi va lua un pătrăţel şi va merge să îl carteze, conform instrucţiunilor de cartare prezentate în Manualul de Cartare, ce poate fi consultat pe site-ul www.letsdoitromania.ro. Doritorii ar fi bine să aibă la ei un telefon cu GPS şi bicicletă şi, nu în ultimul rând, să fie punctuali în data de 9 iulie pe platoul din zona Mc Donald's.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Sâmbătă, „biciclim” pentru un mediu mai curat

Cine nu are nimic de făcut sâmbătă, 6 august, dar iubeşte natura şi mişcarea în aer liber nu are decât să se urce pe bicicletă (sigura condiţie!) şi să vină la „Păpădie” (Casa de Cultură a Sindicatelor), de la ora 8.30. De aici, se va pleca, la ora 9.00, către zona din apropierea Lacului Vânători.

Curioşii trebuie să ştie că plimbarea nu va fi doar una de agrement, ci presupune şi ceva muncă. Pe scurt, este vorba despre o acţiune - care se bazează pe voluntari - de identificare a mormanelor de gunoi, ce vor fi incluse într-o adevărată „hartă a gunoiului” din judeţul Galaţi.

În toamnă, pe 24 septembrie, toate aceste mormane de gunoi din ţară vor fi salubrizate în cadrul „Let’s do it, Romania”, cel mai mare proiect social din ţară, desfăşurat deja cu succes şi anul trecut.

Cine nu poate veni sâmbătă, trebuie să ştie că va mai urma o etapă de cartare a gunoiului, în perioada 20-21 august.

Acţiunea de sâmbătă este realizată împreună cu Asociaţia pentru Ecologie S.O.S - ProNatura şi Clubul de Ciclism Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Miercuri, la Maţa-Rădeanu - repetiţie generală la curăţenie

Miercuri, 24 august, 30 de voluntari implicaţi în proiectul „Let’s do it, România!”, zona Galaţi, vor face repetiţie generală la curăţenie. „Avem semnale că în zona amenajării piscicole Maţa Rădeanu este foarte multă mizerie şi din acest motiv am luat hotărârea ca mâine, 24 august 2011, să ne deplasăm în apropierea localităţii Vădeni, din judeţul Galaţi, unde vom încerca să facem puţină lumină. Am înţeles că în urma pescarilor şi a celor care ajung în zonă rămân multe deşeuri care poluează atmosfera, deşi există recipiente în acest scop”, ne-a spus Florin Valentin Tofan, manager de proiect pentru Galaţi, şef Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi.

Astfel, miercuri, la ora 8:00, cei 30 de voluntari se vor întâlni în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor din Galaţi (la Păpădie), urmând ca acţiunea propriu-zisă să se desfăşoare în zona Maţa Rădeanu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

“Let’s Do It, Romania!” caută voluntari pe Faleza Dunării

De două săptămâni, pe faleza inferioară a Dunării, în fiecare weekend, este amplasat un punct de înscriere pentru voluntari.

Până pe 24 septmebrie tinerii gălăţeni se por înscrie ca voluntari pentru a participa la acţiunile “Let’s Do It, Romania!”.

Totodată, cu sprijinul Selgros se va putea răspândi mesajul/indemnul la “Marea curăţenie naţională” (deviza campaniei) prin distribuirea unor materiale informative fiecărui client care păşeste în acest hypermarket. De asemenea, în ziua de 24 septembrie, conducerea Penitenciarului Galaţi şi-a arătat disponibilitatea de a participa la curăţenie atât cu deţinuţi, cât şi cu angajaţi din cadrul instituţiei.

“Toţi doritorii în a se implica la marea curăţenie sunt aşteptaţi să se înscrie la punctul de lucru de pe faleză, în acest weekend în intervalul orar 19.00 – 22.00, şi e site-ul www.letsdoitromania.ro – sectiunea Vreau sa ma inscriu”, se precizează într-un comunicat al organizatorilor. Echipa “Let’s Do It, Romania!” a fost sprijinită pentru a aduna voluntari din Galaţi, dar şi financiar de: Mittal Steel, Estima Motors Brăila - reprezentant Toyota România, RBX Tudan Electric, Farmacia Hamamelia, Steel Trade, Instal Electric, Asil şi Munteanu SRL.

Jumătate de milion de voluntari la nivelul ţării

Ţinta campaniei este atingerea unui număr de 500.000 de voluntari pentru în toată ţara pentru curăţarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale ţării. “Let’s Do It, Romania!” se desfăşoară într-o singură zi.

evz.ro

Link to comment
Share on other sites

Mormane de gunoaie vor fi strânse în cadrul proiectului "Let's Do It, Romania!"

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că voluntarii înscrişi în proiectul "Let's Do It, Romania!" şi-au propus să strângă peste 200 de mormane de gunoaie depistate pe teritoriul judeţului Galaţi.

Potrivit acestuia, cele peste 200 de mormane de deşeuri au fost depistate la limita localităţilor din judeţ sau pe marginea drumurilor judeţene, cantităţi mari de gunoaie fiind semnalate la ieşirea din municipiul Galaţi, în apropierea localităţii Smârdan şi cartierului Fileşti, dar şi în comuna Brăhăşeşti, unde a fost descoperit un morman de opt metri cubi de pet-uri şi cutii de bere şi suc.

Chebac a spus că la proiectul "Let's Do It, Romania!" din judeţul Galaţi vor participa voluntari, persoane publice, persoane juridice, cetăţeni, autorităţi centrale, locale şi organizaţii non-guvernamentale.

În acest context, Consiliul Judeţului Galaţi a semnat un acord de parteneriat cu Asociaţia pentru Ecologie S.O.S. - Pro Natura, exprimându-şi astfel disponibilitatea de a se implica în acest proiect.

Anul trecut, din judeţul Galaţi au participat la proiectul "Let's Do It, Romania!" peste 3.600 de voluntari, care au strâns peste 600 de tone de gunoaie şi deşeuri.

antenasatelor.ro

Link to comment
Share on other sites

3.280 de voluntari înscrişi pentru "Let' s Do It, România!"

A început numărătoarea inversă pentru Ziua Curăţeniei Naţionale ce va fi pe 24 septembrie 2011. Până la data de 20 septembrie, ora 22.00, datele centralizate arătau că sunt 3.280 de voluntari înscrişi. Din totalul celor care doresc un oraş mai curat, 50%-60% sunt elevi şi profesori. Cei care din varii motive nu s-au înscris până acum în această campanie dar doresc totuşi să o facă, mai au o şansă. Ei se pot înscrie direct pe site-ul http://www.letsdoitromania.ro cât şi în data de 24 septembrie, la punctul de întâlnire din faţa Sălii Sporturilor, la ora 9.00.

Anul acesta pregătirile pentru Ziua Curăţeniei Naţionale au fost făcute mai din timp şi asta a dat roade, observă Paula Marin, Coordonator Voluntari pe judeţul Galaţi: "A fost mai uşor pentru că am avut mai mult timp la dispoziţie. Anul acesta am început să ne organizăm din luna iunie, pe când anul trecut din luna august. A fost mai uşor pentru că anul acesta am avut un sprijin masiv din partea mass-media scrisă, on-line şi posturi tv şi radio locale".

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.