Jump to content

Galiaţatos revine în conducerea AFDJ


dcp100168

Recommended Posts

PDL, trambulină pentru foştii securişti

Un fost secretar de stat sacrificat de PNL, după un verdict de poliţie politică, a fost adoptat de PDL şi promovat şef peste căile navigabile ale Dunării. Dovedit de CNSAS „poliţist politic” înainte de 1989, fostul secretar de stat PNL Alexandros Galiaţatos a fost primit cu braţele deschise şi chiar promovat de PDL, de la 1 februarie, şef peste căile navigabile ale Dunării de Jos. Numirea lui Galiaţatos la Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi s-a făcut cu susţinerea PDL şi acordul tacit al Ministerului Transporturilor, în condiţiile în care, în declaraţii, Emil Boc s-a erijat în inamicul numărul unu al promovării foştilor colaboratori ai Securităţii. În prezent, AFDJ are în derulare proiecte de câteva zeci de milioane de euro.

„Ce să facem, să-i împuşcăm?”

„E un profesionist şi atâta tot. E un post tehnic. Ce-ar trebui acum? Să nu mai profeseze? Să-i împuşcăm pe ăştia, ce să facem?”, a fost explicaţia oferită EVZ de Mircea Toader, secretar executiv PDL şi liderul filialei judeţene care l-a susţinut pe Galiaţatos, fostul său coleg în guvern. Dacă Toader evită să şi-l asume, directorul general al AFDJ, Florin Uzumtoma, tot de la PDL, admite că Galiaţatos „are susţinerea partidului”. „A fost secretar de stat, este şi membrul nostru, cealaltă problemă e mai delicată, n-am de ce să mă bag în ea. Hârtia de la CNSAS este în vigoare pentru persoane publice. Dânsul este director, din 1 februarie, într-o instituţie de navigaţie. Între dânsul şi Mona Muscă, vă spun eu, ea e mai grea”, se justifică Uzumtoma, cel care a făcut formal Consiliului de Administraţie al AFDJ propunerea de numire din partea PDL.

Partidul arată spre Berceanu, ministerul se spală pe mâini

Mircea Toader, în schimb, se eschivează („e o propunere, nu ştiu dacă a fost numit”) arătând spre mi nistrul Radu Berceanu: „Dacă îl acceptă ministrul, noi suntem de acord”. Deşi legea nu im pune avizul şefului de la Transporturi, regula în PDL este ca numirile să ţină cont şi de susţinerea ministru lui.

Ministerul Transporturilor se spală însă pe mâini. „Eu nu ştiu nimic de aşa ceva. Şi dacă ar fi ceva, aş şti şi m-aş opune”, ne-a declarat secretarul de stat pentru navigaţie Marin Anton (PDL).

Fost liberal, secretar de stat la Transporturi sub Gheorghe Dobre (PDL), Radu Berceanu (PDL) şi apoi Ludovic Orban (PNL), Galiaţatos a fost tras pe linie moartă în mai 2007. Oficial, pe caz de boală. Practic, după verdictul de poliţie politică dat de CNSAS în martie 2007 şi rămas definitiv prin necontestare. Din dosarul său de Securitate rezultă că a fost racolat fără dificultate în 1979 şi a colaborat până în 1989, „relatând date de interes” despre marinari. Pe numele său au fost găsite un angajament şi 9 note informative.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/885749/PDL-trambulina-pentru-fostii-securisti/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.