Jump to content

Sfaturi pentru a-ti invata copilul sa scrie


AndreiM
 Share

Recommended Posts

Sa iti inveti copilul sa scrie este un lucru extrem de important in educatia sa. Daca micutului incepe sa ii placa sa scrie de mic, nu o sa ai probleme cu el la scoala si in viitorul sau. Citeste in continuare la ce trebuie sa ai grija atunci cand incerci sa iti inveti copilul sa scrie.

In primul rand trebuie sa il inveti sa tina stiloul sau pixul corect in mana, te sfatuieste Ayushveda. Daca nu o sa il tina corect, o sa il doara degetele si nu va mai vrea nici macar sa incerce data viitoare.

Gaseste un loc in casa pe placul copilului tau. In acest loc trebuie sa fie o masa si un scaun foarte comod. Biroul trebuie sa aiba o suprafata neteda, pentru ca micutul tau sa nu se intepe in aschii sau sa se simta incomod. In zona respectiva trebuie sa fie suficienta lumina pentru ca micutul sa poata lucra intr-o atmosfera placuta.

Ofera-i copilului ce caiet vrea el si multe stilouri si pixuri, pentru a avea de unde sa alea sa aleaga. Cei mai multi copii prefera sa scrie folosind creioane colorate.

Copilul tau are un profesor slab?

Inainte de incepe sa il inveti sa scrie discuta cu el, asculta-l si afla-i propriile idei. Intotdeauna incurajeaza-l si, atunci cand este cazul, spune-i ca ca are idei bune. Astfel, il vei ajuta sa aiba mai multa incredere in el.

Multi copii invata sa scrie mai repede, daca ceea ce scriu este numele lor. Arata-i cum sa scrie numele lui si apoi familiarizeaza-l cu literele din numele sau. Apoi cere-i sa identifice literele din numele sau in alte cuvinte.

Da-i un mic caietel si roaga-l sa il completeze. Poate sa scrie ce vrea el, numai sa scrie. Cand reuseste recompenseaza-l. Astfel, se va simti important si va vrea sa o mai faca.

Cum sa-ti pregatesti copilul pentru viata

Dupa ce a terminat de scris in caiet, roaga-l sa iti explice ceea ce a scris. De cele mai multe ori este vorba despre o poveste. Astfel, o sa poti observa care sunt gandurile copilului tau. Pune cartea intr-un loc placut din camera sa pentru a o vedea des si sa se simta incurajat pentru a mai scrie.

De asemenea, poti sa ii cumperi jocuri cu litere care sa il faca sa scrie cat mai mult.

http://www.ziare.com/lifeshow/lifestyle/02-08-2010/sfaturi-pentru-a-ti-invata-copilul-sa-scrie-993577

Link to comment
Share on other sites

Nu-i nici o problemă să-l pui pe copil să învețe să-și scrie numele, sau MAMA, TATA, GALAȚI, ROMÂNIA ... etc.

Necazul e că el trebuie să învețe să scrie cursiv iar așa ceva nu se învață decât cu bastonașe și ovale, cu serpentine și cârligei... Nimeni n-a reușit să înlăture faza asta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.