Jump to content

In ... Gura (H)umorului


corbu
 Share

Recommended Posts

De curand, Nuti si-a etalat noutatile vestimentare pe plaiurile bucovinene. Motivul? Ca sa fie vazute, filmate, comentate. Ocazia? Inaugurarea partiei de 1500m de la Gura Humorului. Ocazie care nu putea fi ratata de biserica neamului(prost) in transformarea credintei in circ si parodie ieftina. Asadar, pe langa cizmulitele de 500 de coco ale lui Nuti, coborarea pe schiuri a ministrului de finante (mai rapida decat urcarea monedei nationale), am avut ocazia sa vad si doua fete bisericesti care...au purces la sfintirea partiei, din telescaun. :))

Nu ma mira dorinta reprezentantilor bisericii de a folosi cuceririle stiintei si tehnicii, ci doar tendinta de a presta cantitativ, in detrimentul calitatii; :rolleyes: in cazul de fata cred ca partia ar fi fost mai temeinic sfintita daca o parcurgeau per pedes, in cel mai bun caz pe schiuri. :YMPRAY:

Oricum, aparitia fetelor bisericesti in telescaun, cu carafa de apa sfintita (sper ca nu era doar vin fiert!) se inscrie in aceeasi linie cu sfintirea adidasilor fotbalistilor. Adica, total PENIBILA!

Ma intreb oare cum ar sfinti o ferma de scoici? :-? Este una, a unui restaurant din Balcik! 8-}

Mai aproape de noi avem saloane de masaj :YMDEVIL:, in care niste preacucernice fete fack din tine un om mai bun... b-) Ar merita o vizita de sfintire, nu-i asa?

Link to comment
Share on other sites

Eu mai degraba gasesc utilitate prezentei ministresei turismului acolo decat prezentei prelatilor. Nu comentez calitatea partiei (mi s-a transmis ca e abrupta ca faleza dunarii si cam la fel de dreapta), insa aparitia unui ministru la asemenea eveniment poate fi un prilej de reclama pentru partie (dar si pentru "diva" blonda). Totusi, sfintirea din telescaun mi se pare, in cel mai bun caz, de prost gust. In acelasi mod, terenurile de fotbal ar trebui sfintite din tribuna oficiala sau, dupa caz, de pe stalpii de nocturna. Poate n-ar strica sa li se reaminteasca unora dintre preoti ca atitudinea lor trebuie sa fie retrasa si pioasa, nu expansiva si in cautare de senzational.

Link to comment
Share on other sites

Sfinţirea asta a devenit o adevărată modă... Se sfinţesc case, maşini, oale, haine, ...în fine tot felul de lucruri trebuincioase omului. Acu', ...omu-i prost, da' despre ăl de-i ţine hangul, ce se poate spune?

Link to comment
Share on other sites

Asa daca ne gandim ar fi trebuit sfintita si inainte de a fi terminata adica trebuia sfintit locul pentru cei care au lucrat la partie... problema se pune ca nu era Telescaun..

E sfintita pentru Turisti ar spune preotii.. Da' hai bre' si pe aia care au lucrat la partie ii lasi asa in a e r ? Cat despre madam " viuton " si geaca ei gri cu PORTOCALIU.. mai bine statea acasa

Link to comment
Share on other sites

Sfinţirea asta a devenit o adevărată modă... Se sfinţesc case, maşini, oale, haine, ...în fine tot felul de lucruri trebuincioase omului. Acu', ...omu-i prost, da' despre ăl de-i ţine hangul, ce se poate spune?

Imagineaza-ti o sfintire la furnalul nr.5 la cota maxima - bineinteles, popa trebuie sa poarte echipamentul de protectie complet, salopeta, casca, ochelari, manusi, bocanci, instructaj de ssm, isu, aviz medical pentru lucru la inaltime. Pe Casian l-as invita la sfintirea unei fabrici de oxigen... Aprinderea lumanarilor si a cadelnitei ar fi o minune care l-ar apropia de Dumnezeu!

Va fi frumos, sunt convins la sfintirea gropii ecologice de gunoi! :rolleyes:

Daca ar fi chemati la sfintirea unei cai ferate, cum vor proceda? Cati litri de apa sfintita ar trebui sa care dupa ei?

Culmea sfintirilor, dupa parerea mea, ar fi ca un preot ortodox sa fie chemat - si sa si mearga - sa sfinteasca o moschee! :))

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.