Jump to content

Înscrierile la clasa I încep pe 3 martie


dcp100168

Recommended Posts

Înscrierile la clasa I (anul şcolar 2010-2011)încep pe 3 martie

Înscrierea copiilor în clasa I pentru anul şcolar 2010-2011 va începe în data de 3 martie, potrivit unei note trimise de Ministerul Educaţiei inspectoratelor şcolare judeţene din întreaga ţară. Părinţii ar trebui să îşi înscrie copiii în clasa I, pe cât posibil, până la data de 3 mai, astfel încât să poată fi identificat necesarul real de posturi disponibile pentru cadrele didactice. Pentru asigurarea transparenţei procesului de înscriere în clasa I, fiecare şcoală urmează să afişeze, până pe data de 3 martie numărul disponibil de clase, în conformitate cu planul de şcolarizare, iar săptămânal, situaţia înscrierilor.

Prioritate la înscriere o au copiii care locuiesc în aria de cuprindere a unităţii de învăţământ, iar în limita locurilor rămase libere se înscriu şi ceilalţi solicitanţi. Fiecare unitate şcolară va informa comunitatea locală, prin afişare într-un loc vizibil, despre arondarea străzilor. Unităţile şcolare vor afişa, până la data de 7 mai, lista copiilor înscrişi în clasa I.

http://www.viata-libera.ro/articol-Inscrierile_la_clasa_I_incep_pe_3_martie_2.html

Link to comment
Share on other sites

Am impresia ca ministerul habar n-are ce-i prin propria ograda...

Am fost dimineata pe la Scoala 2, sa ma interesez... au inceput inscrierile, acolo, din 4 ianuarie... pana la sfarsitul lunii trecute erau deja inscrisi 47 de elevi, din 75 :blink:

Asa ca, am facut rapid un dosar...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Au început înscrierile la clasa I

* În acest an, părinţii au la dispoziţie două luni pentru a alege şcolile considerate potrivite pentru copiii lor

De astăzi, au început înscrierile în clasa întâi. Mii de părinţi vor lua startul unui maraton destul de costisitor la al cărui final se află un loc printre bobocii viitorului an şcolar. Conform procedurilor uzuale părinţii vor fi obligaţi să prezinte secretariatelor şcolilor câteva documente în original, pe care le vor primi imediat înapoi, după înscriere. "Părinţii trebuie să se prezinte la secretariatul şcolii din zona în care sunt arondaţi, unde trebuie să completeze o cerere de înscriere şi declaraţia pe proprie răspundere că nu şi-a mai înscris copilul şi la altă şcoală. În plus, ei vor veni şi cu certificatul de naştere şi dovada de vaccinare a copilului", ne-a informat inspectorul şcolar adjunct Laura Marin.

Şcolile pun la dispoziţia părinţilor clase cu minim 20 de copii şi maxim 30. După 15 septembrie, este posibil ca numărul bobocilor din unele clase să mai cresacă din cauza românilor care se întorc din străinătate şi vor şi ei să-şi înscrie copiii în clasa I. Înscrierile se vor încheia pe 1 mai. După această dată, conducerea Inspectoratului Şcolar Galaţi îşi va face un necesar de personal, astfel încât la titularizare să se ştie exact de câţi învăţători va fi nevoie pentru anul şcolar viitor. „Până la publicarea posturilor, noi trebuie să ştim exact câte clase a-ntâia vor fi", mai spune Laura Marin.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Scoala_primara-caut_boboci_0_218378320.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.