Jump to content

O adolescentă de 15 ani s-a aruncat în Siret


dcp100168
 Share

Recommended Posts

O adolescenta de 15 ani s-a aruncat in Siret de dorul parintilor

Poveste dramatica intr-o localitate din Galati. Macinata de dorul de parinti, care traiau departe de ea, si impovarata de greutati, o adolescenta de 15 ani a fost gasita moarta in apele inghetate ale Siretului. Fata provine dintr-o familie foarte saraca. Mama ei este plecata in Italia, iar de tata nu se mai stie nimic de mai bine de 10 ani, de cand parintii s-au despartit. Adolescenta era in grija unei surori mai mari si mai are acasa alti trei frati cu probleme de sanatate. Acum o luna le-a luat foc casa si cu totii locuiau in doua camarute. Fata devenise din ce in ce mai retrasa si in urma cu cateva zile a plecat de acasa. Nimeni n-a mai stiut nimic pana a fost gasita de politisti fara suflare. Se aruncase de pe un pod inalt de 12 metri.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/o-adolescenta-de-15-ani-s-a-aruncat-in-siret-de-dorul-parintilor.html

Link to comment
Share on other sites

Adolescentă „ucisă“ din neglijenţa familiei

* Liliana Pletoianu era elevă în clasa a IX-a

Lipsa părinţilor şi faptul că ar fi fost obligată să se prostitueze au făcut-o pe Liliana Pletoianu (15 ani) să se arunce în Siret. Elevă model la şcoală, adolescenta din Cosmeşti era obligată de sora ei să aducă bani în casă acordân-du-le favoruri sexuale bărbaţilor. Liliana a plecat de acasă după ce s-a certat cu sora ei, luni seară. A băut alcool, apoi s-a aruncat în Siret, iar corpul i s-a zdrobit de gheaţă. După ce vremea s-a încălzit, trupul fetei a fost purtat câteva sute de metri în aval, unde a fost găsit de nişte localnici.

Părinţii divorţaţi, mama la muncă în Italia, tatăl plecat în lume, trei fraţi bolnavi psihic şi o soră mai mare care o obliga să se prostitueze. Aşa se poate descrie drama Lilianei Pletoianu, în vârstă de numai 15 ani, din comuna gălăţeană Cosmeşti.

Tariful era de 100 de lei pe noapte

După moartea fetei, care era o elevă foarte conştiincioasă, cu note bune, a început să iasă la iveală drama pe care aceasta o trăia. Directoarea Liceului „Ovid Caledoniu" din Tecuci, Violeta Trofin, susţine că a aflat de la o colegă de-a tinerei că Liliana era obligată să se prostitueze de către sora ei mai mare, Vasilica Stoian. „Am înţeles că întreţinea relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi. Făcea asta ca să-i aducă bani în casă surorii mai mari. Era o fată cuminte, cu rezultate bune la învăţătură. Făcea naveta în fiecare zi pentru a veni la şcoală", a spus profesoara Violeta Trofin. Potrivit acesteia, preţul cerut „clienţilor" de cea care ar fi trebuit să aibă grijă de Liliana era de 100 de lei pentru o noapte de amor. Vasilica Stoian, venită la Morgă să ridice cadavrul surorii sale, nu a vrut să comenteze afirmaţiile directoarei. În seara în care s-a sinucis, Liliana a lăsat un bilet de adio scris în versuri, care pare să-i fie adresat unui iubit. „Iartă-mă pentru toate prostiile pe care le-am făcut. Te iubesc! Din ceruri o lumină s-a desprins, era o stea care cădea uşor. Mi-am zis că iubirea noastră acum s-a stins, şi-n suflet am simţit un fior", au fost ultimele cuvinte aşternute pe hârtie de Liliana.

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Galati-_Adolescenta_-ucisa-_din_neglijenta_familiei_0_206379899.html

Link to comment
Share on other sites

Moartea adolescentei din Cosmeşti va fi anchetată: sinucidere sau crimă?

Poliţia a demarat oficial cercetările pentru a elucida circumstanţele în care a murit Liliana Pletoianu în vârstă de 15 ani. Cadavrul adolescentei, elevă la liceul "Ovid Caledoniu" din Tecuci, a fost găsit în râul Siret, pe 8 februarie, iar ipoteza anchetatorilor a fost că fata s-a sinucis. Cazul prezintă însă foarte multe semne de întrebare.

Directoarea şcolii şi colegii Lilianei susţin că eleva a fost supusă unor abuzuri de neimaginat. Există deci declaraţii oficiale, care scot la iveală presiunile psihice la care o supunea sora sa, Vasilica Stoian. "Am înţeles că întreţinea relaţii sexuale cu diferiţi bărbaţi. Făcea asta ca să îi aducă bani în casă surorii mai mari", ne-a declarat directoarea liceului, Violeta Trofin. Vorbim de proxenetism şi relaţii sexuale cu un minor, fapte pentru care există indicii mai mult decât clare.

Modul cum a murit Liliana este o enigmă şi în prezent. O colegă de la liceu a sunat-o pe adolescentă pe telefonul mobil, iar acesta a apucat doar să o salute înainte ca discuţia să se încheie brusc după ce pe fundal s-a auzit vocea unui bărbat. Surse oficiale confirmă faptul că, pe podul din Cosmeşti, de pe care se presupune că s-a aruncat Liliana în râul Siret, s-au găsit urme de sânge a căror provenienţă nu a fost clarificată. "Cadavrul va fi autopsiat şi, în funcţie de alte probe, care vor fi strânse de poliţişti, vom putea ajunge la o concluzie, în câteva săptămâni. Deocamdată, se apreciază că moartea fetei a survenit în urma sinuciderii", ne-a declarat procurorul Nicu Stegărescu, de la Parchetul din Tecuci.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Moartea-adolescentei-Cosmesti-anchetata-sinucidere_0_210579104.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.