Jump to content

Creşte numărul bolnavilor de cancer


dcp100168

Recommended Posts

Creşte numărul bolnavilor de cancer

Numarul galatenilor internati din pricina afectiunilor oncologice este in crestere. Fata de primele doua luni ale lui 2007, in acelasi interval al lui 2008, numarul bolnavilor de cancer internati a crescut cu 23%. Analizand situatia evolutiei internarilor persoanelor suferind de cancer in Galati, din 1980 si pana anul trecut, reiese ca cea mai mare crestere a numarului de internari s-a inregistrat la paciente diagnosticate cu tumori maligne la san. 653 de internari ale galatenilor bolnavi de cancer au fost inregistrate la Spitalul Clinic de Urgenta in primele doua luni ale acestui an. Anul trecut, in aceeasi perioada, fusesera inregistrate la Spitalul Clinic de Urgenta 531 de internari. "Situatia statistica a numarului internarilor bolnavilor cu afectiuni oncologice, in primele doua luni ale acestui an comparativ cu primele doua luni ale anului precedent, arata o crestere cu aproape 23% a acestora. O explicatie ar fi si faptul ca, in urma derularii Programului de Evaluarea a Starii de Sanatate, in Galati s-au descoperit noi cazuri. O alta explicatie legata de cresterea numarului internarilor ar fi deteriorarea starii de sanatate a unor bolnavi de cancer deja luati in evidenta dar care au avut nevoie de mai multe internari", a declarat dr. Mihai Bucatanschi, purtator de cuvant al Spitalului Clinic de Urgenta.

Din anii '80, numarul internarilor pentru cancer la san e in crestere

Analizand numarul internarilor din 1980 si pana anul trecut, la nivelul Galatiului, reiese ca numarul cel mai mare de spitalizari s-a inregistrat constant la cancerele de san. Daca in anul 1980, la Spitalul Judetean erau 41 de internari pentru tumori maligne la san, in anul 1990 numarul acestora ajunsese la 291, in 2000 se inregistrau 453 de internari pe acest tip de cancer, iar in 2005 si 2006 numarul spitalizarilor a crescut constant de la 621 la 814 ajungandu-se ca in 2007 sa fie inregistrate 933 de astfel de internari. Practic, cele mai multe spitalizari la bolnavii de cancer in 2007 s-au inregistrat la cele care sufera de cancer la san. Tumorile tesutului limfatic si cele ale traheii, bronhiilor si plamanului au evoluat de asemenea spre cresterea numarului de internari, ele situandu-se pe locurile trei si respectiv doi ca numar de internari ale bolnavilor de cancer in 2007.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.