Jump to content

104 gălăţeni cu fracturi, din cauza poleiului


dcp100168

Recommended Posts

104 gălăţeni cu fracturi, din cauza poleiului

Daca ploaia le-a adus unora apa in case, pe altii i-a trimis direct in bratele medicilor. In Iasi si Galati, strazile si mai ales trotuarele s-au transformat in adevarate patinoare.

La Iasi, temperatura a scazut sub limita inghetului, iar cei care au iesit din case, chiar si de dimineata, au avut parte de o adevarata aventura. Multi dintre ei, mai ales cei in varsta, nu si-au mai putut tine echilibrul si au cazut. Unii s-au ranit grav. La Urgente, cu greu se mai gaseste loc pe vreun pat. Nu mai putin de 60 de oameni au ajuns la sectia de ortopedie, cu mainile sau picioarele rupte. Prin urmare, pacientii cu fracturi au asteptat sa fie consultati chiar si pe targi amplasate pe holuri. Dupa ce autoritatile au mai aruncat cu sare pe drum, dar s-a mai si incalzit afara, situatia s-a mai ameliorat. Sunt insa destule locuri pe strazi unde mersul pe jos se poate dovedi a fi extrem de periculos.

Si la Galati, saloanele de la ortopedie arata ca si cum un razboi s-ar fi dus in oras. Paturile din saloane sunt rezervate celor care au fost operati sau care vor ajunge curand pe mana chirurgilor. Medicii spun ca nu vor mai putea interna decat cazurile grave. Pe ceilalti pacienti ii vor ingriji la urgenta si ii vor trimite apoi acasa.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/poleiul-face-victime-zeci-de-oameni-au-ajuns-la-spital-cu-fracturi.html

În Spitalul Judeţean bolnavii dorm pe tărgi, cărucioare şi pe unde apucă

O astfel de situaţie este întâlnită în secţia de Ortopedie, unde numai ieri au fost internate 104 persoane, care au căzut pe gheaţă, iar numărul total de paturi disponibile este 80. Bolnavii cu mâinile şi picioarele rupte s-au chinuit o noapte întreagă să închidă ochii, lucru imposibil de realizat. Ploaia venită după îngheţul de zilele trecute a făcut ca o ieşire din casă să devină o adevărată aventură. Trotuarele pline de gheaţă au făcut 104 victime, care au necesitat internare, numai ieri. Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, oamenii cu mâinile sau picioarele rupte au fost nevoiţi să treacă printr-o exeprienţă greu de imaginat: nu aveau paturi pe care să doarmă. Secţia de ortopedie are doar 80 de paturi. „Aici se stă în cărucuior. Azi-noapte am dormit pe targă şi am acum am fost mutată în cărucior. Nu-mi vine să cred că se întâmplă aşa ceva”, a spus Mariţa Iancu.

Un alt pacient care a fost nevoit să „să stea de pază” prin secţia de ortopedie a spitalului judeţean este Ilie Nedelcu, din Galaţi, care a luat o căzătură pe cinste, în drum spre casă. „Mă îndreptam spre casă, în Micro 17, şi am alunecat pe gheaţă. Am căzut direct în cap. Era luciu pe jos. Când am ajuns aici am văzut că nu am unde sta”, a povestit Ilie Nedelcu.

Şi ca şi cum nu ar fi fost destul faptul că nu sunt paturi, nici medicamente sau feşe nu se găseau prin visteria spitalului, pacineţii fiind nevoiţi să cumpere până şi feşele. „Nici nu am putut să dorm azi-noapte. Am fost nevoită să dorm pe o saltea. Nu sunt locuri, nu sunt medicamente. A trebuit să cumpăr până şi feşele. Nu se găseşte nimic în spitalul acesta”, a declarat Aurica Solceanu.

Aşa cum se îmtâmplă mereu, mai exisată şi oameni „care o duc bine”. Este şi cazul unei paciente care a căzut ieri pe gheaţă şi acum aşteaptă să fie operată la şold. Acesta a avut noroc şi a prin un loc în pat unde să doarmă, ceea ce înseamnă foarte mult, într-un spital. „Am alunecat pe gheaţă şi am căzut pe şold. Acum trebuie să fiu operată. Eu sunt mai norocoasă, am pat. Am reuşit să dorm noaptea trecută. În schim aştept să fiu programată la operaţie. Nu ştiu nimic când voi intra în sala de operaţie”, a spus Georgeta Craşciuc, în vârstă de 75 ani.

Reprezentanţii spitalului speră să se gasească o soluţie cât mai repede şi spun că s-a ajuns aici pentru că nu se pot pune doi pacienţi în pat, care au o mână sau un picior rupt. „României îi lipsesc multe lucruri, dar gheaţa nu. Chiar prea multă. În ceea ce priveşte situaţia din secţia de Ortopedie, nu avem cum să punem doi pacienţi în pat. Sper să găsim soluţii. Oricum, cea mai bună soluţie ar fi să se cureţe gheaţa de pe trotuare”, a declarat Nicolae Bacalbaşa, director de iamgine al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_In_Spitalul_Judetean_bolnavii_dorm_pe_targi-carucioare_si_pe_unde_apuca_0_206979686.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.