Jump to content

Pregătiri de grevă generală la Spitalul Judeţean


dcp100168

Recommended Posts

Pregătiri de grevă generală la Spitalul Judeţean

Sindicatul Solidaritatea Sanitară din Galaţi a anunţat că a fost deschis conflictul de muncă şi că sunt începute proceduri pentru declanşarea grevei la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi, liderii sindicali reclamând, printre altele, aplicarea incorectă a legii unitare de salarizare. Într-un comunicat de presă transmis vineri, sindicatul "Solidaritatea Sanitară" susţine că au fost declanşate procedurile pentru declanşarea grevei la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi, ca urmare a aplicării incorecte a legii unitare de salarizare, dar şi pentru că nu este respectat contractul colectiv de muncă. "Din cauza refuzului unităţii de a acorda tichetele de masă pentru luna ianuarie 2010, Biroul Executiv al Sindicatului Solidaritatea Sanitară Galaţi a decis redeschiderea conflictului colectiv de muncă şi declanşarea procedurilor de începere a grevei generale la Spitalul Clinic de Urgenţă «Sfântul Apostol Andrei» din Galaţi. Situaţia a intervenit pe fondul haosului creat de aplicarea legii unitare de salarizare", se arată în comunicatul citat. În acelaşi document se precizează că reprezentanţii salariaţilor mai cer şi acordarea celui de-al 13-lea salariu, acordarea sumelor reţinute în mod ilegal suplimentar în baza Legii nr. 329/2009 şi respectarea obligaţiilor asumate la negocierea contractului colectiv de muncă. "În contextul în care conflictul colectiv este deja deschis şi înregistrat la Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială Galaţi, din momentul în care unitatea a refuzat înregistrarea contractului colectivului de muncă la începutul acestei ierni, iar greva de avertisment a fost deja desfăşurată, următorul pas va fi intrarea în greva generală pe timp nelimitat dacă revendicările nu ne sunt satisfăcute", mai susţin liderii sindicali.

Directorul Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, George Şchiopu, a spus că nu a primit un document oficial referitor la declanşarea grevei generale. El a precizat că în această dimineaţă a avut o discuţie cu reprezentanţi ai sindicatului, cerându-le acestora un termen până la sfârşitul lunii pentru deblocarea situaţiei.

La Spitalul de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" Galaţi, Sindicatul "Solidaritatea Sanitară" are 700 de membri, din cei peste 2.000 de angajaţi ai unităţii medicale.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.