Jump to content

Postul Paştelui


dcp100168

Recommended Posts

Duminică, 14 februarie - Lăsatul secului

În această duminică, 14 februarie, se lasă sec pentru Postul Mare. Perioada urmează celei de după Săptămâna albă, fiind pregătitoare pentru cele 40 de zile de post, plus Săptămâna Patimilor.

Postiţi sau nu?

Link to comment
Share on other sites

Postiţi sau nu?

No way !

Asta cu postul e ca si "obiceiul" de a face curatenie de doua ori pe an, primavara si inaintea sarbatorilor de iarna! Ies flacaii la batut covoarele seara, noaptea, cu un avant revolutionar...si dupa aia se urca cu ghetele in pat! Asa si cu postul - mananci ca un capcaun si dupa aia te uiti in calendarul religios sa vezi cand e o lasata de sec sau dezlegare ca sa poti iesi in fata blocului cu baietii la un gratar si o bere @-) , dupa care mergi si-ti bati copii si nevasta! :))

Ideea e ca nu foloseste la nimic, nici din punctul de vedere al mantuirii, scopul final al credintei religioase.( daca nu tii post toata viata, te poti mantui religios )Este doar un exercitiu de vointa.

Edited by corbu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.