Jump to content

2,7 milioane euro pentru lucrări de mentenanţă la Furnalul 4


dcp100168
 Share

Recommended Posts

2,7 milioane euro pentru lucrări de mentenanţă la Furnalul 4

Producătorul de oţel ArcelorMittal Galaţi va investi circa 2,7 milioane euro pentru efectuarea de lucrări de mentenanţă la Furnalul nr. 4, în vederea reducerii costurilor variabile şi pentru asigurarea competitivităţii pe termen lung a combinatului, a anunţat, duminică, compania. De asemenea, programul mai are ca obiectiv creşterea securităţii în muncă a angajaţilor şi îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Potrivit companiei, acest program se va derula pe o perioadă de circa 14 zile şi va include schimbarea, repararea şi verificarea mai multor echipamente. Reparaţiile vor fi efectuate de către angajaţii ArcelorMittal Galaţi şi de către contractori. „Investim nu numai pentru repararea Furnalului nr. 4, ci şi pentru instruirea echipelor noastre, astfel încât exploatarea să se facă în condiţii optime”, a declarat directorul general al ArcelorMittal Galaţi, Thierry Le Gall.

Producătorul de oţel a mai lansat anul acesta o investiţie pentru repararea şi modernizarea Furnalului 5, în valoare de aproximativ 53 de milioane de euro, care se va derula pe o perioadă de un an, cu sprijinul ArcelorMittal Flat Carbon Europe.

http://www.money.ro/siderurgie-si-metalurgie/arcelormittal-galati-va-investi-2-7-milioane-euro-pentru-lucrari-de-mentenanta-la-furnalul-4.html

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

S-a încheiat reparaţia Furnalului nr. 4 de la Combinat

Lucrările de reparaţie au început la mijlocul lunii februarie şi au durat aproximativ două săptămâni, dar operaţiunea de repornire a furnalului a necesitat mai mult timp. Programul de mentenanţă a inclus înlocuiri, reparaţii şi verificări de echipamente. În timpul lucrărilor, nu au fost înregistrate incidente tehnice ori de securitate a muncii în timpul lucrărilor. Prima elaborare de fontă a avut loc săptămâna trecută iar atingerea nivelului normal de producţie va fi obţinută la sfârşitul săptămânii. "Această reparaţie aduce mai multă siguranţă pentru muncitori, creşte competitivitatea tehnică a fluxului primar de la Galaţi şi reduce costurile variabile", a declarat Thierry Le Gall, director general al ArcelorMittal Galaţi. Reparaţia a fost executată de echipe locale şi de contractori. Repornirea Furnalului nr. 4 s-a făcut cu sprijinul specialiştilor de la ArcelorMittal Asturias, combinat înfrăţit cu cel de la Galaţi în privinţa operaţiunilor la Furnale. "În 2010 Furnalele nr. 3 şi 4 au sarcini speciale în termeni de volum, performanţă, calitate şi securitate a muncii. Reînzidirea şi modernizarea Furnalului nr. 5 continuă conform planului aprobat", a spus Thierry Le Gall.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/2-7_milioane_de_euro_au_intrat_in_reparatia_Furnalului_nr-_4_de_la_Combinat_0_223178055.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.