dcp100168 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Programul 3 - la 35 de aniRadio3Net "Florian Pittiş", numit iniţial Programul 3 "Tineret", marchează împlinirea a 35 de ani de la înfiinţare prin lansarea volumului "O legendă a radioului românesc: Programul 3", ce descrie contribuţia pe care a adus-o postul la istoria radioului naţional, în ultima jumătate de secol. Lansarea cărţii "O legendă a radioului românesc: Programul 3", de Camelia Stănescu şi Dan Ursuleanu, editată de CD Press, va avea loc miercuri, de la ora 11.00, la Centrul de Presă al Societăţii Române de Radiodifuziune, situat în strada Gen. Berthelot, nr. 60-64. Volumul "O legendă a radioului românesc: Programul 3", descris ca "un curriculum vitae colectiv", prezintă amintirile din ultima jumătate de secol a câtorva zeci de oameni, autori, colaboratori şi simpli prieteni ai Programului 3.În martie 1973, în Redacţia Tineret Copii a Radioteleviziunii Române, sectorul Radio, a luat fiinţă aşa numitul Program 3, pentru tineret. În anul 1996, fostul Program 3 sau Radio 3 s-a transformat în Canalul România Tineret, deoarece Consiliul de Administraţie al Radiodifuziunii Române a decis reorganizarea Radioului public pe patru canale naţionale: România Actualităţi, România Cultural, România Tineret, România Muzical. De la 1 decembrie 1998, Florian Pittiş a ocupat postul de Director al Canalului România Tineret, în locul jurnalistei Jeana Gheorghiu. Din 16 noiembrie 2004, Radio România Tineret s-a transformat în Radio3Net şi a emis exclusiv pe internet, la adresa http://www.radio3net.ro. În luna august 2007, Consiliul de Administraţie al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) a hotărât schimbarea denumirii postului Radio3net, înfiinţat şi condus de Florian Pittiş, în Radio3Net "Florian Pittiş", în memoria artistului.Am crescut cu Programul 3 şi cred că merită menţionată aniversarea, deşi nu l-am mai ascultat demult
Recommended Posts