dcp100168 Posted March 11, 2008 Posted March 11, 2008 Fraudele - principala sursă de venit în unele oraşe româneşti! Cele mai multe atacuri de tip "phishing" asupra clienţilor eBay provin din România, China şi Rusia, a declarat un director al companiei de licitaţii online din SUA, care susţine că fraudele pe Internet ar reprezinta principala sursă de venit în unele oraşe româneşti, potrivit site-ului silicon.com. Modalitatea de fraudare prin e-mail cunoscută sub numele de "phishing" constă în transmiterea de mesaje către utilizatori de căsuţe poştale electronice prin care li se solicită acestora date personale de identificare. "Aceste atacuri sunt cu siguranţă organizate. Există oraşe în România unde toate eforturile se concentrează asupra site-urilor precum eBay, ca reprezentând principala sursă de venit", a declarat Mark Lee, directorul pentru securitate al eBay Marea Britanie, citat de site-ul specializat în informaţii IT. Reprezentantul companiei americane susţine că în România, China şi Rusia există un interes limitat pentru aplicarea legislaţiei în domeniul fraudelor online. Sistemul eBay depinde de vânzători şi cumpărători care realizază tranzacţii bazate pe încredere reciprocă, implicând transferuri de bani şi bunuri. Utilizatorii eBay sunt însă ţintele unor activităţi infracţionale, printre care şi operaţiunile de tip "phishing", prin care infractorii obţin acces la date confidenţiale. Acest lucru se întâmplă deoarece "nu există o teamă de o pedeapsă reală" în state precum România, China şi Rusia, a spus Lee, care a participat la o conferinţă având ca temă fraudele pe Internet, organizată la Londra. În luna iunie a anului trecut, eBay a făcut publice detaliile privind o campanie desfăşurată pe parcursul a trei ani, cu scopul de a stopa fraudele comise de români prin intermediul Internetului. În urma campaniei au fost arestate mai multe sute de persoane. Majoritatea eforturilor de aplicare a legii în domeniu sunt canalizate spre situaţia din Bucureşti, dar cele mai multe cazuri identificate în timpul campaniei au provenit din oraşele mai mici, unde o echipă de experţi eBay a descoperit circa 200 de cazuri de fraude, care au avut legătură cu organizatorul de licitaţii online, a spus Lee. El a menţionat că atacurile "phishing" rămân principala ameninţare cu care se confruntă utilizatorii eBay. Totuşi, oficialul a adăuat că numărul acestor atacuri nu a crescut, ca urmare a informării utilizatorilor în ceea ce priveşte dezvăluirea informaţiilor personale şi a măsurilor de securitate cu care sunt dotate noile motoare de căutare pe Internet. Compania are de multe ori succes în identificarea infractorilor online mărunţi, a afirmat Lee, care a atras totuşi atenţia asupra faptului că lupa împotriva reţelelor largi ce încurajează frauda necesită o abordare la un nivel mai înalt. Ce impresie proastă au unii despre noi Tipul aberează la modul extrem. Probabil crede că în fabricile româneşti furtul de pe eBay e principala ocupaţie a mucitorilor Din păcate sunt o grămadă care îl şi iau în serios!
dcp100168 Posted April 20, 2008 Author Posted April 20, 2008 Fraude Jaf pe internet * Mare atenţie! S‑au înmulţit escrocii virtuali * Nu oferiţi date personale prin e‑mail În ultimele zile, s‑au înmulţit peste măsură tentativele de escrocherie prin internet. Căsuţele de e‑mail ale gălăţenilor/brăilenilor sunt bombardate cu sute de mesaje în care li se comunică (de regulă în limba engleză) că sunt fericiţii câştigători ai unui premiu fabulos în valută. De regulă, o sumă între 150.000 de euro şi două milioane de lire sterline. Suficient cât să tenteze. Nimeni nu dă premii pe internet! În urma acestei... inflaţii de premii nesolicitate (niciunul dintre cei care primesc mesajele nu s‑a înscris la vreo loterie sau concurs) am decis să verificăm câteva dintre aceste mesaje/site‑uri/mail‑uri. Iar rezultatul a fost cel bănuit: TOATE - dar absolut toate! - sunt tentative de fraudă. Iată câteva exemple (dintre cele verificate de noi): UK Lottery, UK National Lottery, Lotto Unlimited, Office Messenger Live (ăsta are şi versiune în franceză), Euro Lotto, Microsoft Award Team s.a.m.d. Detalii (din păcate, doar în limba engleză pe site‑ul specializat http://www.fraud.org. De regulă, escrocii se folosesc de numele unei companii prestigioase pentru a‑şi convinge "ţinta". Ingeniozitatea lor a mers chiar şi mai departe. Îţi oferă un link în mesaj, a cărui accesare te duce către o pagină clonă a site‑ului original al companiei folosite drept paravan. La prima impresie, totul e OK, însă dacă soliciţi firmei Microsoft sau loteriei britanice detalii despre premiile oferite prin e‑mail vei primi un răspuns stupefiant: "Este o escrocherie pusă la cale de piraţii informatici". O mică verificare a "generoşilor" Pentru a descoperi mecanismele fraudelor, am încercat să facem jocul unor astfel de piraţi. Unul oferea ‑ doar aşa, de fentă ‑ 500.000 de lire din partea Loteriei britanice. Am trimis un mesaj de acceptare a premiului la căsuţa de e‑mai specificată (care, cică, aparţine "avocatului" Robert Howard), iar răspunsul a venit prompt: trimiteţi numele, prenumele, adresa etc, etc. Le‑am trimis (evident, nişte chestii închipuite), dar nu s‑a terminat aici. Următorul pas a fost să solicite o copie scanată color după actul de identitate. Normal, aici s‑a întrerupt colaborarea noastră, pentru că era evident că de la trimiterea scanării color a actului de identitate şi până la falsificarea lui nu mai era decât un pas. După aceea, ştiţi dumneavoastră, te pomeneşti că ieri ţi‑ai vândut casa sau că alaltăieri ai împrumutat 20.000 de euro de la cine ştie ce bancă obscură. Un alt caz este cel al escrocului/escrocilor care încearcă să te convingă că ai luat premiul Microsoft. Nu trebuie decât să comunici toate datele personale, plus un cont bancar şi alte alea, ca să‑ţi vireze, chipurile, premiul în el. Suficient cât să‑ţi golească, în doi timpi şi trei mişcări, contul bancar sau să te pomeneşti că ai cumpărat on‑line cinci maşini de spălat şi 30 de televizoare. Deci eşti bun de plată. Mai există şi situaţia în care eşti invitat să achiţi într‑un cont off‑shore (nedetectabil de agenţia antifraudă) o sumă relativ modică - 60‑100 de euro - drept taxe poştale pentru expedierea cecului cu premiul fabulos. Trebuie să ştiţi că e vorba de o simplă taxă pe prostie (uitaţi‑vă pe forumurile de profil; mii de români au înghiţit găluşca), pentru că cecul nu vine nici la Paştele cailor. Mare atenţie, deci, la aceste premii surpriză. Cine "pune botul" se alege sigur cu o surpriză, dar nu cu una plăcută... http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=23621
iana22 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 am primit pe mail aceasta scrisoare, de cand pun anunturi pt animalute in adoptie,imi vin pe mail destule nebunii,reclame, etc....nu stiu de ce ,dar pe asta am citit-o! de obicei sunt fff sceptica in ceea ce priveste orice metoda "neortodoxa" de a face bani, dar aici nu reusesc deloc sa gasesc "buba"! de vreo saptamana ma tot chinui...astunci am zis sa va intreb,poate cineva a auzit si ma poate lamuri...<< O “afacere” incredibilaCum sa faci bani foarte usor si rapid…ajutand pe altii,nu o oarecare firma, citeste si vei fi uimit!!!!!Salut,În sfârşit, avem acum la dispoziţie o metodă de excepţie prin care cine este receptiv şi înţelege bine ce are de făcut, poate să facă bani frumoşi de acasă şi într-un timp relativ scurt.Te sfătuiesc să citeşti tot până la sfârşit cu atenţie. Ceea ce îţi propun este o extraordinară şansă pentru a putea face bani de acasă. Pentru prima dată în România, abia tradus din engleză, programul aprobat de PayPal simplu şi rapid pentru a putea primi bani într-un mod simplu şi repede.- Nu crezi???- Bine!!!Nu credeam nici eu, dar l-am încercat şi azi mi-am propus să traduc şi totodată să propun mai departe ceastă şansă tuturor cetăţenilor români. Nu mi se pare corect să facă bani numai americanii şi englezii. Suntem printre primii care putem beneficia de această şansă, înainte ca aceste oferte E-bay în România să fie cunoscute de toţi.Acesta este un program genial.Puterea E-bay şi puterea emailurilor de a primi banii în timp foarte scurt ... Funcţionează cu adevărat!!!COPIAZĂ ACEASTĂ PAGINĂ URMĂREŞTE CU ATENŢIE INSTRUCŢIUNILE TRIMITE-O PE EMAIL, SAU FĂ-I RECLAMĂ PE E-bay SAU UNDE DOREŞTI TU.Sunt foarte multe societăţi care îţi dau şansa de a investi banii tăi în afacerile lor, dar eu sunt sigur că tu o să reuşeşti să faci mai mulţi bani cu ceea ce o să citeşti imediat şi dacă vrei, poţi să începi chiar şi acum!Fii conştient că nu îţi cer nici măcar un cent pentru ca ţi-am făcut cuoscut acest Bussines excepţional pe care l-am testat. În afară de asta nu îţi cer să cumperi nimic şi nici să îţi sacrifici timpul tău liber. Ai acuma la dispoziţie o metodă bine pusă la punct, prin care poţi primi foarte repede bani, simplu şi repede.Cum?1. Folosind copia identică a acestei pagini pentru a informa pe cât mai mulţi.2. Deschizandu-ţi un accont pe cel mai sigur sistem de transferuri de bani pe internet: PAYPAL, care îmi amintesc că a verificat şi acceptat acest program. Poate ai auzit deja vorbindu-se despre această iniţiativă.Dacă nu ai auzit, atunci eşti printre primii din România care îl citeşte şi mai jos o să găseşti pas cu pas ceea ce trebuie să faci. Acest program, în realitate nu este foarte nou, există de zeci de ani, numai că era publicat sub o altă formă mult mai scumpă şi mult mai complicată. În afară de asta, acesta este cel mai rapid proces prin care să primeşti bani şi care nu a mai existat vreodată până acum.Metoda de lucru este foarte simplă şi ai nevoie de numai 3 lucruri:1. O adresă de email.2. Un account PayPal (F. Important! să fie Premier sau Bussines şi nu Personal) cu un depozit de 5 Euro.3. Treizeci de minute din timpul tău pentru ca acest sistem să funcţioneze.După ce ai făcut această operaţiune, nu trebuie să mai faci nimic, decât doar să aştepţi efectul incredibil al multiplicării, prin care o să îţi intre câteva mii de euro pe contul tău de PayPal în următoarele săptămâni.Ştiu,...este prea frumos ca să fie adevărat, pentru că în acelaşi mod gândeam şi eu înainte de a încerca, dar ...ACUM ÎŢI DAU 3 EXEMPLE DINTRE MIILE DE ÎNSCRIŞI CARE AU DECIS SĂ PARTICIPE LA ACEST PROGRAM DE INVESTIŢII, INVESTIND 5 EURO ŞI 30 MIN.1. ESTE UN PLAN SPECTACULOS!! Am urmărit instrucţiunile şi în 3 săptămâni, am primit 11000 euro. Sunt efectiv înnebunită, nu îmi vine să cred nici acum !!!2. SUNT FLORENTINA ... Ce pot să zic? Mulţumesc foarte mult!! Am trimis 50 de emailuri cum era explicat în instrucţiuni după care au trecut câteva zile şi am uitat completamente de această treabă. Oricum credeam că nu o să se întâmple nimic, dar în momentul în care am intrat să îmi verific contul PayPal, o săptămână după, am găsit aproape 5000 euro. După 30 zile aveam mai mult de 20000 euro în cont şi nu îmi venea să cred, am zis asta tuturor amicilor mei de pe mess şi acum toţi fac bani.3. SALUTARE...eu sunt Adrian şi sunt din Timişoara. După trei săptămâni aveam mai mult de 13000 euro şi la început am crezut că e ceva eroare în contul meu PayPal. Numai acum câteva luni, câteva persoane s-au pus să citească aceste fraze cum faci tu acum, dar s-au decis să urmeze paşii care sunt redaţi mai jos şi nici nu îţi imaginezi ce obiective au atins. Nu ai nimic ce să pierzi e numai de câştigat, urmăreşte instrucţiunile cu atenţie şi pregăteşte-te să primeşti câteva mii în următoarele zile.- De ce funcţionează şi cum?Principiul este:”Ajută şi vei fi ajutat!”Practic aici nimeni nu îţi impune nimic, ci tu înţelegi acest sistem prin care tu decizi să donezi primei persoane din listă, o singură dată 5 Euro în contul lui de PayPal. Apoi trimiţi informaţiile din acest document la minim 50 de persoane, după care în decurs de o lună de zile ajungi tu primul pe listă, când cel puţin 3000 de persoane vor face la rândul lor la fel, donându-ţi ţie fiecare câte 5 Euro. Nu am înşelat pe nimeni, pentru că am hotărât să dau primul.Este absolut legal ca eu să trimit cuiva bani în cont şi altcineva să-mi trimită mie.IATĂ CEEA CE TREBUIE SĂ FACI:1. Dacă nu ai încă un cont PayPal, primul lucru care trebuie să-l faci, este să intri pe www.platesteonline.com (recomandabil). DACĂ VREI MERGI PE ACEASTĂ ADRESĂ, DACĂ NU PE O ALTĂ ADRESĂ DE PAYPAL CARE O GĂSEŞTI, PENTRU A PUTEA FACE CONTUL şi în 2 min ai făcut contul PayPal...nu durează mult...Asigură-te că te înregistrezi pentru a avea un cont BUSSINES sau PREMIER, să nu fie (personal), cont necesar pentru a putea primi plăţile prin cartea de credit.Aminteşte-ţi că cine o să te plătească o să vadă numai emailul tău şi tocmai din acest motiv este cel mai sigur şi mai rapid mod de a trimite bani în toată lumea.2. După ce ţi-ai făcut contul PayPal Premier sau Bussines, trimiţi imediat 5 Euro prin PayPal la prima adresă de email din lista succesivă de mai jos. Nu uita ceea ce face ca acest sistem să fie legal sunt instrucţiunile prin care trimit bani prin PayPal din secţiunea SEND MONEY din PayPal.1. lacryyyy_2006@yahoo.com2. c_popa2006@yahoo.com3. budulan.andreea@gmail.com4. ioan_alinj@yahoo.com5. mariaspazio@gmail.com3. După ce ai trimis 5 euro la prima adresă de email din lista de mai sus, se va întâmpla ceva foarte simplu, ceva care o să îţi dea un sens de certitudine că acest sistem funcţionează. Ceea ce te va ajuta să te convingi că funcţionează, este numărul foarte mare de persoane care vor citi acest sistem şi care vor face şi ei ceea ce ai făcut şi tu.Apoi vei copia această pagină pentru a putea face publicitate şi a putea să o trimiţi prin email cum am făcut şi eu la cel puţin 50 de persoane (dar cu cât mai multe, cu atât mai bine)....>>continua....
iana22 Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 doamne,ce lung e!!!<< Mod de lucru:Pasul 1. Trimiţi 5 Euro în contul primei adrese de email.Pasul 2. Ştergi adresa de email de la poziţia 1.Pasul 3. Adresa dela poziţia 2, o urci la poziţia 1.Pasul 4. Adresa de la poziţia 3, o urci la poziţia 2.Pasul 5. Adresa de la poziţia 4, o urci la poziţia 3.Pasul 6. Adresa de la poziţia 5 o urci la poziţia 4.Pasul 7. ADRESA TA o aşezi pe poziţia 5.Pasul 8. Copiezi documentul astfel modificat şi îl trimiţi la minim 50 de persoane.ATENŢIE !!!Nu încerca să pui emailul tău repede pe locul 1 crezând că ajung banii mai repede la tine, pentru că te înşeli singur. Sistemul nu funcţionează aşa !!! Făcând asta, te elimini singur, deoarece adresa ta o să fie ştearsă din sistem foarte repede de primele 5-10 persoane care vor răspunde pozitiv la emailurile tale, îţi trimit câte 5 Euro fiecare după care te scoate din sistem, rămânând doar cu bani mărunţi 25-50 Euro. Astfel eşti eliminat din sistem încă de la început şi nu o să ajungi niciodată la mii de persoane care să te salte mereu mai sus de la poziţia 5 până la 1, pentru a atinge o sumă mare.Iată cum funcţionează acest sistem:- când tu trimiţi emailurile, adresa ta se găseşte la poziţia numărul 5 din listă, iar dacă tu din această poziţie trimiţi 50 de emailuri, circa 25% vor răspunde, dar hai să zicem că vor răspunde numai 12,5%. Deci dacă din 40 numai 5 persoane se înscriu, atunci (12,5% din 40 de persoane =5 persoane) din acel moment, aceste 5 persoane, toţi vor muta adresa ta de email din poziţia 5 în poziţia numărul 4.- calculăm cele 5 persoane care fac la fel şi ele, trimit 40 de emailuri ajungând la o cifră în jur de 200 de persoane (12,5% din 200 de persoane=25 persoane).- acum 25 de persoane urcă emailul tău la poziţia 3, din această poziţie se ajunge în la 1000 de persoane din care 12,5%, deci alte 125 de persoane vor urca acum emailul tău în poziţia 2,- în care cele 125 de persoane trimit 40 de emailuri, se ajunge să se contacteze 5000 de persoane din care intră 12,5%, deci 625 de persoane care urcă emailul tău în prima poziţie.- aceştia 625 trimit emailuri, tu ajungi în jur la 25000 de persoane din care 12,5%=3125 persoane îţi trimit fiecare 5 Euro ţie.În acest punct ajungi la 3125 X 5 = 15625 Euro.Dacă sintetizăm cele de mai sus, situaţia va arăta astfel:În momentul în care tu te-ai aşezat pe:- poziţia 5, de aici cel puţin 5 oameni de vor transfera pe- poziţia 4, de unde cel puţin 25 de oameni te vor transfera pe- poziţia 3, de unde cel puţin 125 de persoane te vor transfera pe- poziţia 2, de unde cel puţin 625 de persoane te vor transfera pe- poziţia 1, poziţie în care cel puţin 3125 de persoane îţi vor trimite câte 5 Euro în contul tău.Deci: la un calcul simplu,3125 pers. X 5 Euro = 15625 Euro, pentru care ce am făcut?Doar am consimţit să trimit cuiva o singură dată 5 Euro în modul cel mai generos şi mai legal posibil, şi să trimit 50 de Emailuri, după care la fel, în modul cel mai legal, să primesc în contul meu la fel, cu mult mai mult.Ceea ce de fapt propulsează această afacere, nu sunt numai cei 5 Euro pe care îi dăm întotdeauna la primul din listă, ci munca mulţimilor de oameni care conform poziţiilor lor, fac această muncă esenţială de informare, prin trimiterea a cât mai multor emailuri, iar la urmă, ce este mai frumos, este că nimănui nu îi pare rău că a dat 5 Euro, şi jumătate de oră de muncă.Ce poate fi mai simplu şi mai eficient decât atâta?Nu uita:Practic aici nimeni nu îţi impune nimic, ci tu înţelegi acest sistem prin care tu decizi să donezi primei persoane din listă, o singură dată 5 Euro în contul lui de PayPal.Apoi trimiţi informaţiile din acest document la minim 50 de persoane, după care în decurs de o lună de zile ajungi tu primul pe listă, când cel puţin 3000 de persoane vor face la rândul lor le fel, donându-ţi fiecare câte 5 Euro.Nu am înşelat pe nimeni, pt că eu am hotărât să dau primul.Este absolut legal ca eu să trimit cuiva bani în cont şi altcineva să-mi trimită mie.Mie încă de la început când am primit această informaţie mi s-a părut foarte ok şi logică şi am zis că o încerc, chiar dacă prin absurd nu ar fi aşa, la urma urmei nu aş pierde decât 20 lei, bani care de fapt nici pe departe nu i-am pierdut ci a meritat din plin să-i investesc.Aceşti bani vor intra în câteva săptămâni în contul tău de PayPal, dar hai să nu fie 15625 Euro ci numai 10000 în contul tău PayPal, bani reali care o să poţi să-i cheltuieşti oriunde în lume plătind cu PayPal sau poţi să-i transferi pe cartea ta de credit după care poţi să scoţi bani lichizi, sau mai simplu să-i transferi în contul tău din bancă.COPIAZĂ ACEASTĂ PAGINĂ CONFORM INSTRUCŢIUNILOR DE MAI SUS, TRIMITE-O CÂT MAI MULTORA PRIN EMAIL SAU FĂ-I RECLAMĂ PE E-bay SAU UNDE DOREŞTI TU, IAR REZULTATELE LE VEI VEDEA CURÂND. Daca aveti vreo nelamurire puteti sa ma contactati!SPOR LA MUNCĂ ŞI SUCCES!!! >>
Recommended Posts