Jump to content

Firmă datoare Direcţiei Vamale cu 25 milioane de euro


dcp100168

Recommended Posts

Firmă datoare Direcţiei Vamale cu 25 milioane de euro

* O societate din Brăila cu activitate în domeniul prelucrării lemnului, a cumpărat, în leasing, în anul 2003, o instalaţie industrială, de la o firmă elveţină, firmă care era şi acţionar majoritar la societatea brăileană. Termenul de încheiere a opraţiunii, acordat de către autoritatea vamală din Brăila a fost anul 2010. “În anul 2007, DJAOV Brăila a constatat că instalaţia respectivă, care nici măcar nu fusese pusă în funcţiune, a fost revândută unei firme din Constanţa, fără ca autoritatea vamală să fie înştiinţată, conform legii, despre noua destinaţie vamală dată instalaţiei”, a declarat Sorin Niţă, purtător de cuvânt al DRAOV Galaţi. Direcţia Regională Pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Galaţi a întocmit actele de impunere pentru recuperarea drepturilor vamale datorate de către firma brăileană, născute ca urmare a nerespectării obligaţiilor legale referitoare la regimul vamal solicitat, instituind şi sechestru asigurator asupra mijloacelor fixe ale societăţii. „Acţiunea a fost contestată în instanţă, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat definitiv şi irevocabil în sensul menţinerii actelor de impunere pentru recuperarea sumei de 105.000.000 lei, ca fiind temeinice şi legale”, a mai spus Sorin Niţă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_O_firma_braileana_are_o_datorie_record_catre_Directia_Vamala_0_207579570.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.