Jump to content

Dispar 100 de clase din învăţământul gălăţean


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Din anul şcolar viitor, dispar 100 de clase din învăţământul gălăţean

* 150 de cadre didactice vor intra în restrângere de activitate * 50 de directori şi secretare îşi vor pierde posturile *

Prin creşterea numărului maxim de elevi se vor desfiinţa peste 100 de clase din unităţile de învăţământ gălăţean ne-a informat inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu. Acesta susţine că măsura va afecta toate ciclurile de învăţământ, dar cel mai mult pe cel liceal. De aici se vor desfiinţa nu mai puţin de 32 de clase, fapt ce va afecta cu siguranţă normele cadrelor didactice. „Celor 100 de clase desfiinţate în total, le corespund 150 de norme didactice. Ca urmare, în jur de 150 de profesori şi învăţători vor intra în restrângere de activitate”, spune inspectorul general-adjunct Onuţ Atanasiu.

Peste 50 de directori maziliţi din funcţii

O altă prevedere prin care se va realiza diminuarea numărului de norme este pierderea personalităţii juridice de către unele unităţi de învăţământ cu număr mai mic de copii şi elevi. În Galaţi îşi vor pierde personalitatea juridică 16 de grădiniţe şi şcoli generale, în Tecuci - 3 unităţi de învăţământ, iar în mediul rural 33 de instituţii. Astfel se vor desfiinţa peste 50 de posturi de directori şi secretare.

Inspectorul general-adjunct susţine că prin aplicarea celor două măsuri se vor desfiinţa la nivelul judeţului Galaţi chiar mai multe posturi decât cele 337 – norma venită de la minister. „Acest lucru ne prinde bine, în cazul în care vor urma şi alte restrângeri de personal în perioadele următoare”, spune adjunctul de la ISJ Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/articol-Dispar_100_de_clase_din_invatamantul_galatean_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.