Jump to content

Expoziţie de porumbei şi animale mici la Galaţi


Recommended Posts

Posted

Expoziţie de porumbei şi animale mici la Galaţi

* Eveniment în premieră pentru oraşul de la Dunăre * 900 de porumbei, găini, struţi, dar şi alte animale îi vor încânta, gratuit, pe copiii gălăţeni * Adulţii vor plăti doar câte 3 lei

La Galaţi, în ultima perioada, e din ce în ce mai dificil să găseşti variante de petrecere a timpului liber. Şi dacă adulţii mai au la dispoziţie baruri şi restaurante, cluburi şi discoteci, pentru copii oferta e destul de săracă. Părinţii ştiu cât este de greu să le găseşti celor mici o activitate relaxantă pentru sfârşitul de săptămână, şi mai ales una care să fie şi educativă, dar să-i şi încânte cu adevărat pe copii. De aceea, un eveniment de anvergura celui care va avea loc în acest weekend la Galaţi este cu atât mai important. 900 de porumbei, găini, struţi, cai lipizzani şi huţul, capre de rasă, ponei etc. vor putea fi văzuţi în cadrul unei expoziţii regionale de porumbei, păsări şi animale mici. Inedita expoziţie îşi va deschide porţile astăzi, 19 februarie, începând cu ora 11, în incinta Halelor SC Agrodunărea SA din Calea Prutului nr 13 (vizavi de Piaţa de gross). Evenimentul este organizat de către Asociaţia Judeţeană Columbofilă Galaţi împreună cu sponsorul principal, Grupul Mariano - SC Agrodunărea SA. Este pentru prima oară când în oraşul nostru are loc un astfel de eveniment. Pentru că nu există mijloc de transport în comun care să circule pe Strada Prutului, organizatorii vor pune la dispoziţia gălăţenilor autobuze şi microbuze care vor pleca, la fiecare 15-20 de minute, de pe Strada Basarabiei colţ cu Strada Domnească (vizavi de sediul Transurb). Copiii vor avea intrarea gratuită, iar adulţii vor plăti doar 3 lei. Părinţii sau bunicii care nu se vor putea ţine după copii, printre multele cuşti cu păsări şi animale mici, vor putea face o pauză la unul dintre barurile special amenajate. Expoziţia va fi deschisă astăzi şi sâmbătă între orele 10 şi 18, iar duminică între 8 şi 13.

http://www.viata-libera.ro/articol-Raiul_pasarilor_s-a_mutat_la_Galati_2.html

Posted

O pereche de păuni costă 2.600 de lei

Prima ediţie a expoziţiei de porumbei, păsări şi animale mici, organizată, în aceste zile, la galaţi, de Asociaţia Judeţeană Columbofilă, aduce în faţa publicului struţi africani, păuni “umeri negri” şi găini frezate. Cele peste 900 de exponate de diferite specii şi dimensiuni sunt aduse de crescători din toată ţara in orasul de la Dunare.

Organizatorii au precizat ca in cadrul acestei expozitii atracţia este un porumbel care, datorită frumuseţii, a primit titlul de campion european într-o competiţie de profil organizată în Slovacia.

Ca preturi, spre exemplu, o pereche de păuni din specia umeri negri costă 2.600 de lei, iar una din specia comună se vinde cu 1.300, dacă păsările au doi ani, iar dacă sunt mai mici, atunci preţul scade la 1.000 de lei.

Expoziţia va fi deschisă pana duminica la ora 13.00.

http://radioiasi.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=7289&Itemid=28

Posted

Foarte, foarte intreresanta expozitia. Cred ca am facut vreo suta-doua de poze :)

Si extraordinar de multa lume, poate si - nu-i asa? - faptului ca se intampla cam rar pe la noi un asa eveniment.

Felicitari deopotriva participantilor/concurentilor cat si organizatorilor!

Posted

Expoziţia de porumbei - fenomen social

* Peste 12.000 de adulţi gălăţeni şi nenumăraţi copii au stat la coadă ca să viziteze expoziţia * Organizatorii au prelungit programul din ultima zi * Sponsorul principal, Marian Băilă, a promis că va mai organiza asemenea evenimente *

Ieri, la ora 13,00, ar fi trebuit să se închidă expoziţia regională de porumbei, păsări şi animale mici deschisă vineri la Galaţi. La ora cu pricina am fost acolo pentru a participa la premierea participanţilor, dar... surpriză! La intrare era coadă, foarte mulţi gălăţeni aşteptau încă să intre. „Nu putem decerna premiile pentru că este foarte multă lume în interior. Am face premierea în altă sală, dar participanţii nu pot pleca de lângă exponate pentru că nu are cine să ofere explicaţiile necesare vizitatorilor. Nu ştim până la urmă la ce oră vom închide expoziţia. Oricum vă garantez că nu vom închide uşile decât în momentul în care ultimul gălăţean va ieşi din hală. Abia după închidere vom putea decerna şi premiile”, ne-a mărturisit domnul Marian Băilă, sponsorul principal al evenimentului.

Toţi participanţii aşteptau cu sufletul la gură premierea, dar, când au văzut valurile de vizitatori, au uitat de emoţiile competiţiei şi s-au concentrat pe prezentarea exponatelor. „Ne bucurăm tare mult că sunt vizitatori în număr aşa mare. Pentru noi, crescătorii de porumbei, publicul venit la expoziţie egalează aplauzele primite de actori la finalul piesei. Şi aici, la Galaţi, am avut parte de foarte multe aplauze”, ne-a declarat un columbofil din Iaşi.

De vineri dimineaţă şi până ieri la ora 13,00 la intrare se cumpăraseră 12.000 de bilete. „Acesta este numărul adulţilor care au vizitat expoziţia până acum. Nu putem spune un număr exact de copii, pentru că aceştia nu au plătit la intrare. Cert este că autobuzele puse de noi la dispoziţia gălăţenilor pentru a ajunge la Halele Agrodunărea au circulat frecvent între strada Basarabiei şi locaţia expoziţiei. Au venit şi grupuri organizate de copii, de la şcoli, dar cei mai mulţi au venit cu părinţii. Numărul mare de vizitatori îmi certifică faptul că această expoziţie a fost o reuşită. Pentru toţi gălăţenii care au venit la această expoziţie, dar şi pentru cei care au dorit să vină, dar nu au reuşit, vom mai organiza astfel de evenimente”, a promis Marian Băilă. Vizitatorii au fost cu siguranţă mult mai mulţi, mai ales că, la ora 13,00, după cum am mai spus, coada formată de cei interesaţi să viziteze expoziţia era încă foarte lungă.

Evenimentul, organizat de Asociaţia Judeţeană Columbofilă Galaţi împreună cu sponsorul principal Grupul Mariano - SC Agrodunărea SA, a depăşit aşteptările tuturor, chiar şi pe cele ale organizatorilor. Un lucru este clar: Galaţiul duce lipsă de evenimente create special pentru divertisment şi agrement, mai ales în beneficiul copiilor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Expozitia_de_porumbei_-_fenomen_social_2.html

Posted

Porumbeii gălăţeni, campioni la frumuseţe

Porumbeii, găinile şi iepurii care au participat la expoziţia regională au fost jurizaţi de arbitri specializaţi. „Pentru a asigura imparţialitatea arbitrilor, exponatele dintr-un oraş nu au fost jurizate de arbitri din acelaşi oraş. S-au acordat 55 de cupe de campioni la porumbei, şase la iepuri (Miercurea Ciuc, Braşov şi Buzău) şi 15 la găini (Prahova, Braşov, Iaşi, Brăila, Tulcea şi Cluj). La iepuri şi la găini nu am avut campioni din Galaţi. În schimb am avut 22 de porumbei campioni. S-au acordat şi şapte cupe de participare celor care au avut o prezenţă numeroasă. Cupele au ajuns în Târgovişte, Iaşi, Cluj, Buzău, Braşov, Comarnic şi Bistriţa ”, ne-a spus Cătălin Ionescu, preşedintele Asociaţiei Judeţene a Columbofililor gălăţeni.

Premianţii din Galaţi

13 columbofili din Asociaţia Judeţeană a Columbofililor Galaţi sunt fericiţii deţinători ai celor 22 de porumbei campioni. Mai jos publicăm lista celor 13 columbofili, dar şi lista raselor de porumbei cu care aceştia au ieşit învingători. La rasa „Jucător de Galaţi”, Antonel Puşcaşu a câştigat 7 titluri de campion – bălţat pe vânăt, bălţat pe vânăt moţat (o femelă şi un mascul), bălţat pe negru, bălţat pe galben moţat, galben şi bălţat pe galben moţat. Cu aceeaşi rasă de porumbei, dar cu doi viorii (o femelă şi un mascul) şi unul roşu, Liliana Ciocan şi-a adjudecat trei premii. Costel Gafton a obţinut două cupe de campion pentru un jucător de Galaţi galben şi unul negru. Tot campioni au fost şi un jucător de Galaţi bălţat pe roşu al lui Ovidiu Maftei, şi un bălţat pe negru moţat al lui Gelu Teodor. Cu aceeaşi rasă de porumbei au mai obţinut titluri de campioni Dorin Lupaşcu (cu un bălţat pe vânăt) şi Gabriel Călinescu (cu un bălţat pe negru). Adrian Ionescu a câştigat o cupă de campion cu un porumbel numit „lung de Brăila”, iar Şerban Duret şi-a adjudecat titlul cu un porumbel „scurt de Brăila”. Gabriel Călinescu şi-a adjudecat şi premiul pentru cel mai frumos porumbel voiajor românesc de frumuseţe. Campionul de la această categorie este de culoare argintie. Toţi aceştia au câştigat premii la rasele româneşti de porumbei. Am avut însă premianţi şi printre gălăţenii care cresc rase străine. Alexandru Lupu şi-a adjudecat un titlu de campion cu un porumbel voltat argintiu. Ion Băilă îşi va trece în palmares un titlu de campion cu al său porumbel guşat pomeranian de culoare albastră. La rasa King, au fost scoşi doi campioni, amândoi cu stăpâni gălăţeni. Este vorba de un porumbel King alb al lui Gheorghe Răducanu şi de unul gut al lui Petru Răzvan Jijileanu.

http://www.viata-libera.ro/articol-Porumbeii_galateni_campioni_la_frumusete_2.html

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.