Jump to content

Sfintirea cu craniul


corbu
 Share

Recommended Posts

,,Episcopia Severinului si Strehaei va declansa o ancheta la Manastirea Mraconia din localitatea mehedinteana Dubova, dupa ce maica stareta a fost acuzata de catre un preot si de enoriasi ca foloseste un craniu pentru sfintirea apei.

"Maica ne-a injurat, ne-a dracuit, ceea ce este inadmisibil, ne-a scuipat si ne-a spus ca noi dubovenii suntem niste pacatosi si nu stim sa sfintim apele si are ea grija sa le sfinteasca si a scos capul asta de mort.

Noi o monitorizam cu camere video, cu aparate de fotografiat si am vazut ca dupa ce am plecat noi ea a scos capul de mort, l-a bagat in butoaiele cu apa si a sfintit apele cu acest schelet", a spus preotul Cristian Tirtea, preotul din localitatea Dubova, citat de Mediafax.

Stareta este acuzata si de blasfemie dupa ce s-ar fi fotografiat cu o papusa imbracata in straie de calugarita, in aceeasi ipostaza in care Maica Domnului apare in icoane, tinandu-l in brate pe Iisus Hristos.

Intrebata despre acuzatiile care i se aduc, stareta Filofteia a recunoscut ca a facut poza cu papusa si a spus ca fotografia a fost facuta intr-o zi pe care o petrecea cu prietenele sale.

Cu privire la craniul cu care este acuzata ca ar sfinti apa, maica stareta sustine ca acesta ar fi fost adus la manastire de catre preotul Tartea, pe care il acuza ca a inscenat aceasta situatie.''

Sursa:

Interesante acuzatii aparute in interiorul unui cult religios care mentine venerarea de parti de cadavre, de icoane si statuete si sfinteste orice, de la adidasi la partii de schi. o:-)

Edited by corbu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.