Jump to content

Proiect legislativ pentru stimularea natalităţii


dcp100168

Recommended Posts

Proiect legislativ pentru stimularea natalităţii

Deputatul PC Galaţi, Bogdan Ciucă, a anunţat că a depus în Parlament împreună cu mai mulţi colegi un proiect legislativ privind stimularea natalităţii. „În esenţă vrem ca persoanele care sunt părinţi naturali a cel puţin trei copii să beneficieze de următoarele drepturi: scutirea de impozit pe veniturile din salarii, scutirea de la plata impozitului pentru o singură clădire şi un singur teren, subvenţionarea dobânzii de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale pentru un singur credit ipotecar în valoare de 50.000 de euro în situaţia în care îşi cumpără o locuinţă”, a declarat Ciucă, unul dintre iniţiatorii acestui proiect alături de Dan Voiculescu, Mircea Geoană, şi alţi parlamentari. Potrivit lui Ciucă, pentru a beneficia de aceste facilităţi, părinţii trebuie să îndeplinească o serie de condiţii: să fie cetăţeni români, domiciliaţi în România, să aibă cel puţin trei copii în întreţinere şi să nu aibă cazier judiciar.

Conservatorul consideră că se impune adoptarea cât mai urgentă a unei astfel de legi în condiţiile în care natalitatea a scăzut foarte mult în ţara noastră în ultimii ani. „Datele oficiale arată că populaţia României a scăzut, în perioada 1997-2007, de la 22.582.000 la 21.565.000 locuitori. Apoi prognoza arată că până în 2030 populaţia României va fi sub 20 de milioane, iar până în 2050 sub 17 milioane”, a mai afirmat Bogdan Ciucă.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Politic&articol=5

Mie mi se pare greşit pusă problema. Nu cei cu mulţi copii trebuie încurajaţi să mai facă, ci aia cu unul sau niciunul...

Link to comment
Share on other sites

foarte tare! 3 copii :blink:@-) !!!! pai noi nu putem face nici macar unul ca nu avem cu ce-l creste si ei vor 3 ..hah ha bataie de joc! 8-|

bravo! tot pt tigani,asa sprijiniti-i saracii! ca doar o duc mai bine ca un roman!in felul asta o sa dispara romanii si Romania o sa fie tara tiganilor,nu ca n-ar fi deja...ca s-au extins ca raia infractorii interlopi si mafioti,mai nou neam cu insusi marinarul deocheat care umbla numa beat! ;)

edit moderator: nu mai posta succesiv!

Link to comment
Share on other sites

foarte tare! 3 copii blink.gif43.gif !!!! pai noi nu putem face nici macar unul ca nu avem cu ce-l creste si ei vor 3 ..hah ha bataie de joc! 29.gif

bravo! tot pt tigani,asa sprijiniti-i saracii! ca doar o duc mai bine ca un roman!in felul asta o sa dispara romanii si Romania o sa fie tara tiganilor,nu ca n-ar fi deja...ca s-au extins ca raia infractorii interlopi si mafioti,mai nou neam cu insusi marinarul deocheat care umbla numa beat! 3.gif

Mare dreptate ai !!!

Si cu alocatia cum rămâne? că unora, când le vine alocatia e suficient, s-au asigurat de bani pentru o vreme

Completez ... s-au asigurat de bani de bautura pentru o vreme.

Link to comment
Share on other sites

buuun... hai sa facem un calcul. sa presupunem ca venitul unei familii cu 3 copii si 2 adulti (salariati) se ridica la 2500 lei/luna.

să beneficieze de următoarele drepturi: scutirea de impozit pe veniturile din salarii, scutirea de la plata impozitului pentru o singură clădire şi un singur teren, subvenţionarea dobânzii de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale pentru un singur credit ipotecar în valoare de 50.000 de euro în situaţia în care îşi cumpără o locuinţă”

- scutirea de impozit pe venit - la 2500 lei impozitul pe venit suportat de salariat se ridica la aprox. 400 lei (daca aveti alte informatii, corectati-ma)

- scutirea de la plata impozitului cladirii si/sau terenului - la teren nu stiu cat e impozitul dar la o locuinta cu 3 camere impozitul variaza intre 50 si 100 lei pe an, functie de zona. (nu confundati cu taxa de habitat care e mai scumpa). asta inseamna cel mult 10 lei pe luna.

acum il invit pe domnul Ciuca sa imbrace, sa hraneasca si sa educe minim 3 copii cu 400 si un pic de lei pe luna si daca-i mai raman bani sa plateasca si dobanda la un credit de 50.000 de euro. :-?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.