dcp100168 Posted February 22, 2010 Posted February 22, 2010 În şoc anafilactic de la o felie de pizza de postO femeie în vårstă de 43 ani, din Galaţi, a ajuns, ieri, la spital, în şoc anafilactic după ce a måncat o felie de pizza de post. Pacienta le-a povestit medicilor că o prietenă a venit la ea în vizită cu o pizza de post, cumpărată de la un magazin din oraş. După ce a måncat o felie, a început să se simtă rău, abia putea să mai respire şi a leşinat în baie. Purtătorul de cuvånt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Galaţi, Nicolae Bacalbaşa, a spus că medicii au reuşit să îi salveze viaţa pacientei în ultima clipă. Dacă femeia va depune plångere la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, această instituţie poate deschide o anchetă epidemiologică la pizzeria care a comercializat acest produs.http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010022340228/Social/In-soc-anafilactic-de-la-o-felie-de-pizza-de-post.htmlÎn şoc anafilactic după ce a mâncat pizza de postÎntâmplare şocantă pentru o gălăţeancă de 43 de ani, care era să îşi piardă viaţa după ce a suferit o reacţie alergică severă, un şoc anafilactic. Femeia susţine că totul s-a întâmplat după ce a mâncat pizza de post luată de la un magazin de profil din Galaţi. "Nu am cumpărat eu pizza, ci o prietena de-a mea. A venit la mine în vizită şi cum e post s-a gândit să cumpere pizza de post, deşi eu nu ţin în mod special post. Am mâncat şi eu şi fiica mea de 15 ani. Fata nu a avut nimic. Mie în schimb, cam la 30 de minute după ce am mâncat, mi-a venit rău, am vomitat, apoi am leşinat în baie şi m-am trezit la spital. De obicei, mă ştiu cu anumite alergii alimentare, dar nu la ce era în pizza. Mai ales că o bucată chiar avea un gust foarte rău când am mâncat-o. Erau nişte frunze, nu ştiu de care şi aveau un gust rău de tot. De fapt atunci mi s-a şi făcut rău", spunea Eugenia, gălăţeanca de 43 de ani care şi-a început săptămâna în secţia Reanimare a Spitalului de Urgenţă. Medicii spun că femeia a avut noroc că a scăpat cu viaţă. "A suferit un şoc anafilactic, o reacţie alergică severă care poate să ducă şi la deces. Când a ajuns la spital doamna, care a spus că a mâncat pizza de post, avea tensiunea prăbuşită, capul era umflat, căile respiratorii erau aproape obstrucţionate din cauza contractării. Era, într-un cuvânt, mai mult moartă decât vie. A avut noroc şi acum e stabilă", a precizat dr. Nicolae Bacalbaşa din cadrul Spitalului de Urgenţă Galaţi. Urmează ca femeii să i se facă teste să se verifice care este alimentul care a declanşat reacţia alergică atât de puternică. Dacă femeia sau familia ei vor face sesizare, Direcţia de Sănătate Publică va începe o anchetă epidemiologică. Există posibilitatea ca reacţia femeii să fie cauzată şi de la unii dintre aditivii alimentari folosiţi sau la fel de posibil între ingredientele din pizza să fie unul la care femeia ştia că e alergică dar cum nu ea cumpărase pizza să nu ştie că acesta se află în produs. Oricum medicii gălăţeni susţin că în ultima vreme numărul alergiilor alimentare e în creştere.http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=4
Recommended Posts