Jump to content

Consultaţiile la medicul de familie, numai cu programare prealabilă


dcp100168

Recommended Posts

Consultaţiile la medicul de familie, numai cu programare prealabilă

Medicii din cabinetele de asistenta medicala primara, ambulatoriu de specialitate, inclusiv specialitatile paraclinice si medicina dentara si din cele de asistenta medicala de recuperare au obligatia sa acorde servicii medicale pe baza unei programari prealabile, incepand cu 1 aprilie. Potrivit Mediafax, ministrul Sanatatii, Cseke Attila, a semnat Ordinul prin care sunt aprobate unele masuri de eficientizare a activitatii la nivelul asistentei medicale ambulatorii, informeaza, marti, Ministerul Sanatatii (MS). Astfel, incepand cu prima zi a lunii aprilie, medicii din cabinetele de asistenta medicala primara, ambulatoriu de specialitate, inclusiv specialitatile paraclinice si medicina dentara si din cele de asistenta medicala de recuperare au obligatia sa acorde servicii medicale pe baza unei programari telefonice sau prin alte mijloace, efectuata cu cel putin 24 ore inainte de data dorita. In acest sens, cabinetele medicale trebuie sa afiseze la loc vizibil numarul de telefon la care se pot efectua programarile. "Noile masuri luate de catre Ministerul Sanatatii vor creste calitatea actului medical, dar si satisfactia pacientului. Vrem sa modificam comportamentul si mentalitatea furnizorului de servicii medicale in ceea ce priveste respectul pentru pacient, dar si perceptia bolnavului fata de conditiile in care se realizeaza actul medical. Prin introducerea acestei masuri simple de programare a serviciilor medicale va creste accesibilitatea bolnavilor la asistenta medicala in ambulatoriu", a declarat ministrul Sanatatii, Cseke Attila, citat in comunicat. Potrivit conducerii MS, de la prevederile actului normativ fac exceptie cazurile de urgenta medicala, dar si cabinetele din mediul rural, in localitatile unde, din cauza lipsei mijloacelor tehnice necesare nu exista posibilitatea efectuarii programarilor. De asemenea, fac exceptie si serviciile medicale paraclinice recomandate bolnavilor care au consemnat pe biletul de trimitere un diagnostic prezumtiv sau cert de afectiune acuta.

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-6953538-orice-consultatie-medicul-familie-face-1-aprilie-numai-programare-prealabila.htm

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.