Jump to content

Gălăţeni la selecţia finală pentru Eurovision


dcp100168

Recommended Posts

Laura Petrescu - o poveste sexy la Eurovision

* Cu numele de scenă Lora, tânăra va cânta în finala Eurovision de la 6 martie piesa „Come along“, alături de Sonny Flame (Răzvan Preda).

Copilăria şi-a petrecut-o pe malurile Dunării, la Galaţi. Şi-a dorit să facă dans sportiv şi se pregătea în faţa blocului pentru asta. „Construiam din cărămizi bârna pe care făceam exerciţii, iar pe un gazon din faţa blocului ne ofeream cupe unul altuia“, povesteşte Lora cu ce se ocupa în afara orelor de curs. Istoria ei în muzică a început ca pentru majoritatea artiştilor, la grădiniţă. „Hitul“ de atunci era „Sunt o fată cât un ghemotoc“. Mai târziu, în clasa I, profesorul Cristian Arginteanu a convins-o să vină la corul pe care-l conducea. „Împreună am cântat în străinătate cu un cor de fete. Se întâmpla pe la 14 ani“, îşi aminteşte Lora. Părinţii nu au fost încântaţi de alegerea unei cariere artistice. „Ai mei ar fi vrut să fac o meserie onorabilă precum avocat sau medic, nu cântăreaţă, dar cu timpul le-am câştigat încrederea. Prima dată am impresionat-o pe mama când am deschis concertul celor de la Proconsul, la 22 de ani. Mi-a luat mult până am ajuns acolo. Acum, mama este cel mai dur critic al meu. Şi la piesa «Come along» ea a fost cea care a spus «Da»!“, declară artista.

A urât Bucureştiul când a venit aici să-şi încerce norocul în muzică. „Nu mi-a plăcut din cauza aglomeraţiei“, explică Lora. Ajunsă în Capitală, Laura Petrescu a colaborat cu Marius Moga. „Am cântat în finala emisiunii «Star Factory». Moga recruta talente şi i-am plăcut“, spune fata. Compozitorul i-a propus să facă parte dintr-o trupă de fete, Wassabi, însă condiţia pusă de Laura a fost ca ea să-şi aleagă colegele de scenă. Zis şi făcut. Cântăreaţa a făcut preselecţii, iar una dintre colege a fost recrutată chiar într-un club. Wassabi a marcat o perioadă plină de concerte şi apariţii televizate, dar orgoliile nu au întârziat să apară şi astfel, la 1 aprilie 2009, trupa s-a destrămat. „Şase luni am fost deprimată. Noi am fost unite la greu, dar, când a început să ne fie bine, fiecare a început să aibă pretenţii“, spune cu regret artista.

Anul acesta, Laura, care este şi compozitor, avea deja înregistrată piesa „Real man“ pe care ar fi vrut să o impună juriului Eurovisionului, dar aceasta nu a trecut de selecţie. „M-am gândit că e un avantaj faptul că aveam deja o piesă şi am trimis-o la TVR. Mi-a părut rău că nu a mers“, explică tânăra. Cei care au scris melodia „Come along”, F-Charm & Pol, au rugat-o să scrie versurile. „Prima dată când am ascultat linia melodică m-am speriat. Credeam că n-am să reuşesc să compun refrenul şi am mers pe o poveste de dragoste la distanţă, între o româncă şi un străin, o piesă cu mesaj haios şi tentă sexuală, ca un joc“, mărturiseşte Lora. La 6 martie, Laura şi-a propus să cucerească telespectatorii cu un spectacol original, plin de energie.

Întrebări şi răspunsuri

- Crezi că există un tipar pentru Eurovision?

- Cred că există nişte paşi, nu o reţetă. Sunt foarte frumoase piesele care nu au legătură cu acest concurs. Mi-ar fi plăcut să avem mai multe piese în finală.

- Cum îţi întreţii vocea? Ai un program strict?

- La mine funcţionează mai mult pauza vocală decât repetiţiile zilnice. Eu am «nisip pe voce», adică voce răguşită, şi dacă vorbesc mult în club răguşesc uşor. De altfel, nu mânânc dulce şi nici picant înainte de concerte.

Ce-i place

Îi place să colaboreze cu diverşi artişti. „Am lucrat cu Guess Who şi mi-ar plăcea să cânt o piesă cu o fată, o piesă gen Tina Turner“, spune Lora. Nu este un fan al stilului dance. Îi plac artişti ca Lara Fabian, Michael Jackson sau Whitney Houston şi i-ar plăcea să facă o şcoală de canto.

Ce nu-i place

Sinceră de felul ei, Lora apreciază oamenii cu caracter. Nu-i plac mincinoşii „frumoşi“ şi nici invidia colegilor, care e din plin în show-biz. De asemenea, urăşte ideile preconcepute.

Profil

Născută: 23 iulie 1982, Vaslui

Studii: Colegiul „Sfânta Maria“ din Galaţi

Familie: Este necăsătorită şi are un frate

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Bucuresti-_Laura_Petrescu_spune_o_poveste_sexy_la_Eurovision_0_213579078.html

Link to comment
Share on other sites

Gălăţeanul Laurenţiu Niculescu caută „emoţiile perfecte“ la Eurovision

Lulu, cum îl alintă prietenii, este „produsul“ Şcolii Vedetelor şi a ajuns anul acesta în finala de la Eurovision cu piesa „Searching for Perfect Emotion“, compusă de Vlad Creţu.

Laurenţiu a cutreierat în copilărie prin livezile imense de piersici ale bunicilor de la Piscu Sadovei, din Oltenia, şi a rămas cu amintirea zilelor caniculare când veneau elevii în practică şi-i urmărea cum muncesc. „Cu fratele meu alergam toată ziua pe coclauri şi ajungeam la mama, acasă, bronzaţi şi cu părul lung, de nu ne mai recunoştea“, povesteşte Lulu cu nostalgie.

Artistul cântă de când se ştie şi în liceu a avut chiar şi o trupă. A urmat Şcoala de Arte din Galaţi, alături de Nicu Patoi şi muzicienii de la Bere Gratis. Timp de patru ani au cântat împreună în concursuri şi festivaluri. După această perioadă, a zis să-şi încerce norocul la Şcoala Vedetelor. Doar cu un rucsac şi cu multe speranţe, Laurenţiu a vrut să vadă cum e Bucureştiul. „Vin în Pangratti şi văd o mare de oameni. Am făcut cale întoarsă pentru că mi-am zis că n-am şanse. Pe drum, mă întâlnesc cu o prietenă din Galaţi, Mirela Strat, şi începem să vorbim. Nu ştiu cum m-am trezit în faţa Televiziunii“, povesteşte Lulu prin ce a trecut la prima vizită în Bucureşti. Dintre cei 6.000 de oameni prezenţi la preselecţie, el şi amica lui Mirela au fost cei norocoşi. „Când am intrat la Şcoala Vedetelor am crezut că sunt numai fiţoşi, dar Călin Geambaşu a fost cel care m-a primit în casa părinţilor lui şi de atunci am rămas prieteni“, îşi aminteşte tânărul.

Neobosit, Laurenţiu este de 11 ani unul dintre cei mai solicitaţi regizori muzicali de televiziune. Întâlnirea cu Valeriu Lazarov a fost crucială pentru cariera lui. Împreună cu partenerul lui, George Popa, a înfiinţat firma „Furnicutze Media“ şi s-a lansat în afaceri, realizând 265 de producţii până acum. El a scris muzica de generic a unor emisiuni de succes, filme şi jingle-uri de la Antena 1, Naţional FM, Pro TV, Kanal D şi TVR. „Am realizat coloana sonoră la şase filme de la Pro TV, printre care «Cu un pas înainte», «Anticamera», «Om sărac, om bogat», «Arestat la domiciliu», «Fetele marinarului»“, precizează artistul. În paralel, a avut un magazin de fast-food, mai spune Laurenţiu.

Lulu a acceptat să cânte piesa „Searching for perfect emotion“ pentru că şi viaţa lui este o telenovelă, precum povestea cântecului. A trăit timp de trei ani o poveste de dragoste cu năbădăi alături de Doria Ivan, prezentatoare TV. „Melodia are substanţă, vorbeşte despre trăiri interioare, pe care le-am regăsit“, explică Laurenţiu.

Se consideră cel mai relaxat participant de la Eurovision. „Nu eram pe lista de voci a TVR-ului pentru că eu sunt regizor muzical şi toţi mă cunosc. Vlad Creţu a parcurs lista de voci şi nu a găsit pe cineva care să-i cânte piesa, aşa că a apelat la mine“, mărturiseşte Lulu. Laurenţiu cântă în finala din 6 martie cu trupa The Puppets.

Întrebări şi răspunsuri

- Care au fost întâlnirile care te-au marcat de-a lungul vieţii?

- Am urmat Facultate de Litere pentru că vroiam să citesc mult. Am făcut-o pentru formarea mea şi una dintre întâlnirile care m-au marcat a fost cea cu profesorul Mircea Cărtărescu, cel care m-a ghidat în literatura mare. Fac schimb de cărţi cu prietenii mei şi asta mă ţine activ.

- Cum percepi Bucureştiul, acum, după ce te-ai stabilit?

- Este un oraş care te obligă să trăieşti sau care te omoară. Trebuie să fii un surfer: ori te urci pe placă şi pluteşti, ori te loveşte valul.

Ce-i place

Îi place să călătorească. „Am şansa de a avea o viaţă care să-mi permită să mă urc în avion cu prietenii mei, «nomenclatura», cum le spun eu, şi să cunosc cât mai multe locuri“, spune Lulu. Adoră muzica din filmele „Avatar“ şi „Gladiatorul“.

Ce nu-i place

Nu-i plac situaţiile absurde, îl înspăimântă. Nu-i plac oamenii fără esenţă, care sunt goi pe dinăuntru. Nu-i place că nu ştie chiar mai multe lucruri despre viaţă.

Profil

Născut: 5 iulie 1974, Galaţi

Studii: Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti

Familie: Este divorţat de trei ani

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galateanul_Laurentiu_Niculescu_cauta_-emotiile_perfecte-_la_Eurovision_0_214178755.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.