Jump to content

Şomeri în concediu medical


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Şomeri în concediu medical

Deşi figurează în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi ca neavând un job, câteva zeci de şomeri gălăţeni au beneficiat luna trecută de concediu medical sau de concediu de maternitate, acest drept fiindu-le acordat potrivit legii, respectiv ordonanţelor de urgenţă 158, respectiv 148/2005.

Conform datelor care ne-au fost puse la dispoziţie de reprezentanţii AJOFM Galaţi, numărul şomerilor care au beneficiat de concediu medical sau de maternitate a scăzut în luna ianuarie comparativ cu luna decembrie. "În luna decembrie 2009, numărul concediilor medicale acordate în baza OUG 158/2005 persoanelor beneficiare de indemnizaţie de şomaj este de 75. În luna decembrie 2009 numărul concediilor de maternitate acordate în baza OUG 148/2005 persoanelor beneficiare de indemnizaţie de somaj este de 28. În luna ianuarie 2010 numărul concediilor medicale acordate în baza Ordonanţei de Guvern 158/2005 persoanelor beneficiare de indemnizatie de şomaj este de 69. În luna ianuarie 2010 numărul concediilor de maternitate acordate în baza OUG 148/2005 persoanelor beneficiare de indemnizaţie de şomaj este de 22", ne-a precizat purtătorul de cuvânt al AJOFM Galaţi, Nicoleta Harţegan.

În perioada concediului medical, perioada de acordare a ajutorului de şomaj este suspendată, şomerii putând primi, potrivit legii, o sumă egală cu 80% din media salarială a ultimelor şase luni lucrate.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=9

:o Habar n-am avut că există aşa ceva...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.