Jump to content

O tânără a murit, la Spitalul de Urgenţă, după ce a născut

Recommended Posts

Posted

O tânără a murit, la Spitalul de Urgenţă, după ce a născut

O femeie în vârstă de 31 de ani a murit, miercuri, la câteva zeci de minute după ce a născut un băiaţel perfect sănătos, la Maternitatea din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, reprezentanţii unităţii precizând că a fost declanşată o anchetă în acest caz. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi, dr. Nicolae Bacalbaşa, reprezentanţii unităţii spitaliceşti au declanşat o anchetă în acest caz, fără să precizeze, însă, care au fost cauzele care au determinat decesul femeii. "Pot confirma faptul că astăzi dimineaţă (n.r. miercuri) o femeie de 31 de ani a murit la scurtă vreme după naştere, la maternitatea spitalului nostru. În acest caz comisiile administrative şi medicale au demarat o anchetă. Rezultatele acestei anchete vor arâta probabil care este cauza morţii. Ce vă pot spune este că un element important în acest caz îl constituie autopsia", a declarat dr. Nicolae Bacalbaşa, care a precizat că femeia se află la a doua sarcină.

Posted

A murit după ce a adus pe lume un băieţel

Costea Fănica a murit pe masa de operaţie, ieri dimineaţă, la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, după ce, conform declaraţiilor mamei sale a fost lăsată să agonizeze mai mult de şapte ore. Rudele femeii care a decedat în maternitate acuză de malpraxis echipa medicală care era de gardă.

Costea Fănica a adus pe lume un băieţel perfect sănătos, de patru kilograme. Femeia, care fusese internată cu o seară înainte la Spitalul Judeţean Sfântul Apostol Andrei, era la cea de-a doua naştere, ea fiind mama unui băieţel în vârstă de şase ani.

Rudele nu înţeleg cum a fost posibilă această tragedie, mai ales că gravida avusese o sarcină perfect normală, fără probleme, urmărită în evoluţie, fără niciun motiv de îngrijorare. Mama defunctei afirmă că, după părerea ei, fiica sa nu a fost supravegheată după naştere, pentru evitarea eventualelor complicaţii. „S-a internat aseară (n.r.marţi), când au apărut primele dureri. A fost lăsată să se chinuiască ore întregi. Doctorii incompetenţi au lăsat-o să moară. Nu se mai poate aşa ! Ar trebui să fugim din ţara asta oriunde ne-o îndreapta Dumnezeu, pentru că moare lume tânără. Au rămas doi copii în urma ei”, se jeluieşte Narcisa Buricea, mama Fănicăi.

În jurul orei patru dimineaţa, gravida a telefonat unei prietene de familie, căreia i-a spus să se roage pentru ea. “M-a sunat şi mi-a spus să mă rog pentru ea, pentru că i s-au înteţit durerile şi nu mai are putere. Am mai vorbit aşa ca, să-i ridic moralul, dar n-a mai răspuns. A zis că nu mai are putere”, declară Maria Tecaru.

Atât medicii care au fost de gardă, cât şi asistentele care au participat la operaţie au fost astăzi audiate de conducerea spitalului, pentru a se stabili ce s-a întâmplat de fapt. De-abia după efectuarea autopsiei se va putea spune cu exactitate dacă este vorba de o culpă medicală.

Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi (D.S.P.) nu exclude din start această variantă. „În loc ca o familie să se bucure de naşterea unui copil ,se pregăteşte de înmormântarea tinerei mame din cauza unui eveniment nefericit. La jumătate de oră de la naşterea copilului, în greutate de 4000 de grame, lehuza a intrat în stop respirator şi, din păcate, nu a putut fi salvată. A fost demarată o anchetă pentru a se stabili cu exactitate ce s-a întâmplat în sala de operaţii şi abia după efectuarea necropsiei se va putea şti dacă s-a greşit sau nu".

Dr. Daniela Gogulescu, medicul ginecolog a cărui parafă apare pe raportul prezentat D.S.P-ului a evitat să discute despre acest caz. „Discutăm de-abia după ce se va termina ancheta medicală”, a spus aceasta.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/A_murit_dupa_ce_a_adus_pe_lume_un_baietel_0_214179029.html

Posted

"Au lăsat-o să se chinuie până a murit"

Asta spun rudele femeii de 31 de ani, care a murit ieri dimineaţă, la 30 de minute după ce a născut, pe cale naturală, un băiat de 4 kilograme. Fănica Costea mai avea un copil de 6 ani, un băiat, care acum e şi el orfan. "S-a dus mereu la doctor, aşa cum face orice gravidă. Şi-a făcut şi ecografiile când trebuia. Nu a avut probleme până acum câteva zile, când a avut o sângerare. S-a dus la doctoriţa ei şi a internat-o două zile, apoi i-a dat drumul acasă şi a spus că o aşteaptă când va naşte. Noaptea trecută, pe la ora 12.00, au apucat-o durerile. A dus-o soţul la spital şi acolo au lăsat-o să se chinuie. Se ştia că mai avusese recent probleme cu sângerarea, de ce au lăsat-o aşa? Ne-a sunat şi ea şi a zis că se chinuie singură. De ce nu au făcut ceva pentru ea? Femeie tânără şi sănătoasă! Doctorii sunt incompetenţi. Ce să facem de acum, să fugim din ţară, că altfel aşa murim?", spunea Narcisa Buricea, mama Fănicăi Costea.

Rudele femeii sunt supărate şi pentru faptul că nimeni de la spital nu i-a sunat să îi anunţe nenorocirea. "Nu ne-a spus nimeni. S-a dus bărbatul ei, de dimineaţă, să vadă ce s-a întâmplat şi aşa tot l-au amânat, tot nu ştia nimeni, când până la urmă i-au spus. Şi tot la noi au ţipat să nu facem scandal", spunea Tanţa Costea, soacra femeii moarte. Acum oamenii îşi vor strânge tot curajul ce le-a mai rămas ca să ia acasă copilul orfan de mamă şi să o îngroape pe femeie. "Plângere?! Nu ştiu. Acum să o îngropăm. Şi dacă facem, se face oare dreptate? Ne mai dă fata înapoi?", spunea plângând Narcisa Buricea.

E posibil ca Fănica Costea să fi avut un presentiment că nu va scăpa cu zile, deoarece pe la orele 4-5 dimineaţa, cu trei ore şi jumătate înainte de a muri, şi-a sunat o vecină, care este foarte credincioasă, şi a rugat-o să se roage pentru ea. "Mi-a zis că nu mai poate. Chiar nu mai poate. De abia vorbea, nu mai avea putere. I-am zis că mă rog în continuare pentru ea, poate o ajută. Am stat şi m-am rugat de parcă am avut poruncă. Degeaba!", spunea şi Ioana Ticanu.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=2

Posted

Femeia avea o afecţiune la inimă

Primele rezultate ale necropsiei arată că femeia suferea de o afecţiune la inimă. "Concluziile provizorii ale necropsiei medico-legale efectuate în cazul decesului pacientei Costea Fănica au relevat că moartea nu a fost una violentă şi s-a datorat unei insuficienţe cardio-respiratorii, pe fondul unei cardiopatii dilatative", a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.

http://www.cancan.ro/actualitate/intern/update-o-galateanca-a-decedat-la-jumatate-de-ora-dupa-ce-a-nascut-91524.html

Posted

dumnezeu s-o odihneasca ! condoleante familiei! :( e foarte trist ce se intampla in tara asta! daca nu mori de moarte buna sau de vreo boala,te omoara medicii-sau asa- numitii medici! foarte trist! toti sunt niste incompetenti care se joaca cu vietile noastre! :(

Posted

Tânăra care a murit la Spitalul Judeţean suferea de o afecţiune a inimii

Concluziile provizorii ale necropsiei în cazul femeii de 31 de ani care a murit, miercuri, la câteva zeci de minute după ce a născut un băieţel perfect sănătos la maternitatea Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi arată că tânăra suferea de o afecţiune a inimii. Potrivit conducerii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, primele rezultate ale necropsiei în cazul tinerei arată că aceasta a murit din cauza unei insuficienţe cardio-respiratorii, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Concluziile provizorii ale necropsiei medico-legale efectuate în cazul decesului pacientei Costea Fănica au relevat că moartea nu a fost una violentă şi s-a datorat unei insuficienţe cardio-respiratorii, pe fondul unei cardiopatii dilatative", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.

Directorul DSP Galaţi a precizat că deocamdată nu se poate vorbi despre o culpă medicală şi că se aşteaptă rezultatele examenului microscopic care pot releva, în cel mai rău caz, o embolie amiotică, adăugând că această afecţiune ar reprezenta o complicaţie gravă, cu 80 la sută mortalitate. "Inima femeii nu mai funcţiona corespunzător. De asemenea, s-a constatat o anemie la nivelul organelor interne, situaţie datorată, în principiu, stării de graviditate", a completat directorul DSP Galaţi. Întrebat dacă afecţiunea care a provocat decesul putea surveni travaliului, Valentin Boldea a precizat că această cardiopatie dilatativă este o afecţiune care se instalează progresiv şi în timp îndelungat, însă trebuie ţinut cont de faptul că femeia a trecut printr-un travaliu care a necesitat un efort suplimentar.

Directorul DSP Galaţi a afirmat că nu este în măsură să dea o explicaţie cu privire la faptul că femeia a născut pe cale naturală şi nu a trecut printr-o operaţie de cezariană care ar fi eliminat efortul suplimentar, de acest lucru urmând să răspundă medicii de la secţia de obstetrică-ginecologie a Spitalului Clinic de Urgenţă "Sfântul Apostol Andrei" din Galaţi.

În prezent, se efectuează o anchetă internă în cadrul spitalului gălăţean şi, totodată, este aşteaptat rezultatul complet al autopsiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Galaţi, Liliana Constanda, instituţia a înregistrat în acest caz un dosar penal în urma unei autosesizări, dosarul vizând uciderea din culpă.

Posted

Revolta a rudelor unei femei moarte dupa ce a nascut la spitalul din Galati

Nu mai putin de 20 de oameni s-au strans pe holurile spitalului si le-au cerut insistent explicatii medicilor in cazul tinerei de 31 de ani, care a murit dupa ce a nascut. Rudele revoltate vor sa inteleaga cum o femeie sanatoasa s-a stins, pentru ca inima a incetat brusc sa-i mai bata. Oamenii vor ca toti cei care au avut-o in grija sa plateasca.

Tanara si-a pierdut viata la jumatate de ora dupa ce a nascut un baietel de patru kilograme, iar rudele cred ca de vina sunt medicii care au avut-o in grija. Oamenii si-au pus tricouri imprimate cu o fotografie cu chipul femeii si le-au cerut explicatii atat directorului spitalului, cat si celui de la Directia de Sanatate Publica. Au incercat sa afle numele celor care au asistat la nastere, pentru a putea faceo plangere impotriva lor. Tanara care s-a stins avea analizele la zi si parea perfect sanatoasa, spun oamenii.

Dupa mai bine de doua ore de proteste sotul ei a primit promisiunea ca o sa aiba o intrevedere cu o parte dintre cei care au fost de garda atunci si ca o sa primeasca cateva raspunsuri.

http://stirileprotv.ro/stiri/eveniment/revolta-a-rudelor-unei-femei-moarte-dupa-ce-a-nascut-la-spitalul-din-galati.html

Posted

"Referitor la tragedie, medicul ginecolog care a asistat la nastere, doctorita Eugenia Dimitriu, a refuzat sa faca orice comentariu."

O mie de intrebari imi trec prin cap acum in aceasta secunda ! Am cunoscut-o pe Narcisa personal , sunt nasa ei, ii cunosteam toate visele, toate asteptarile,era increzatoare in viitor, isi dorea din suflet un al 2 lea copil , deoarece, cum spunea ea, nu voia ca Alex, primul nascut sa ramana singur dupa ce..........Dar acest dupa ce era inevitabil peste cateva zeci de ani, cand ei parintii copiilor nu vor mai fi fost. .Realitatea cruda imi arata acum ca acei cateva zeci de ani s au schimbat in cateva ore de la nasterea lui Bebita, noul nascut.Toata sarcina am stiut exact cand mergea la medic, ce i se spunea, eram foarte apriopiate si imi spune absolut totul.Nici macar o data nu am auzit plangandu- ca i -ar fi rau, ca ar deranja-o ceva.Era o femeie insarcinata cu o sarcina mai mult decat normala-Stau si ma intreb acum , cand nimic nu se mai poate face pentru a o aduce inapoi,de ce persoana care se cheama ca ar fi "medic ginecolog" eugenia dimitriu nu i-a spus Narcisei macar o data despre cezariana- Intentionat am scris numele " d rului cu litere mici , pentru ca este un om mic, fara valoare,indiferent de cati ani ar fi pierdut prin scoli,indiferent de cati ani ar avea ca vechime.Daca ar fi fost devotata meseriei ei aceasta tragedie nu ar fi avut loc, si nici multe altele care se aud ca ar fi fost- Ma gandesc cu teama la femeile care acum sunt insarcinate si urmeaza sa nasca,! Ce masuri de precautie ar putea lua pentru a fi in siguranta? Cati medici ar fi de ajuns sa supravegheze o nastere pentru a indeparta orice pericol ????? De acolo de unde este acum, stiu ca Narcisa asteapta un raspuns,deasemenea stiu ca sute de oameni asteapta un nraspuns, stiu ca cineva a gresit si trebuie sa plateasca- Se musamalizeaza zeci de cazuri, doctorii se acopera unii pe altii, deja probabil ca s au vorbit ce anume sa declare fiecare pentru a fi plauzibila relatarea lor- dar cineva imi doresc sa faca ceea ce multi se tem- sa spuna adevarul.Am inca o intrebare, stie cineva daca in spitalul judetean sunt montate camere de supraveghere? in sala de nasteri spre exemplu, la intrarea in camera de garda,pe holurile din spital? Daca ar exista ar fi extraordinar, s ar vedea cat de cat adevarul, s ar vedea cum s a procedat la nastere, s ar vedea daca toate cadrele implicate ar fi fost la locul de munca , sau poate se uitau la un televizor undeva.

Posted

Dumnezeu s-o ierte pe biata femeie! De o săptămână, de când e știrea asta, soția are o grijă ... în maxim două săptămâni va naște ... așa că vă dați seama ...

Posted

Rudele gravidei moarte la naştere nu se resemnează

Marian Costea, soţul femeii de 31 de ani care a murit la naştere acum două săptămâni la Maternitatea Spitalului de Urgenţă, şi Adrian Popa, o rudă a femeii, au fost ieri la Direcţia de Sănătate Publică şi la Colegiul Medicilor. Cei doi au spus că depun la ambele intituţii plîngeri în scris în care cer să li se spună adevărul despre cele întâmplate Narcisei Fănica Costea. Rudele femeii nu au de gând să se resemneze şi depun plângerile în scris pentru ca mai apoi cineva să nu poată spune că nu s-a făcut o anchetă deoarece nu s-a făcut plângere. "Am primit şi înregistrat plângerea făcută de soţul doamnei Costea, femeia decedată la Maternitatea Spitalului de Urgenţă, plângere prin care se solicită Direcţiei de Sănătate Publică anchetarea acestui caz. Noi vom demara ancheta prin Comisia de Malpraxis şi vom încerca să oferim rudelor îndurerate în cel mai scurt timp un răspuns", a precizat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dr. Valentin Boldea. Comisia de malpraxis a fost prima autoritate medicală gălăţeană care a dat verdict de malpraxis unui anestezist implicat în moartea unui adolescent de 14 ani. Numai că verdictul s-a schimbat în instanţă.

Cei doi bărbaţi, soţul şi cumătrul victimei, au ajuns, tot ieri, şi la Colegiul Medicilor Galaţi. "A fost depusă şi la Colegiul Medicilor Galaţi o plângere din partea familiei Costea în care se solicită anchetarea împrejurărilor în care a decedat femeia. Nu s-a făcut plângere nominal împotriva vreunui medic sau a vreunei asistente, ci a tuturor celor care au fost atunci implicaţi în acest caz", a declarat preşedintele Colegiului Medicilor Galaţi, dr. Dumitru Cristea. Comisia de disciplină a Colegiului Medicilor Galaţi va fi cea la care va ajunge, iniţial, plângerea familiei Costea.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=3

• 1 year later...
Posted

Condamnat să fie orfan

Este cazul unui copil de numai un an şi jumătate, care a rămas fără mamă chiar la naştere. Totul s-a întâmplat în februarie 2010, când Costea Fănica, de 30 de ani, a ajuns la Spitalul de Urgenţă Galaţi pentru a naşte. Doar pruncul ei a mai fost externat. Gravida a murit pe masa de operaţie. De gardă în acea noapte erau dr. Rodica Dimitriu şi Dr. Mariana Bratu. Femeia, aflată la a doua naştere, era mama unui copil de şase ani, iar respectiva sarcină nu a prezentat niciun fel de probleme. Al doilea băieţel al ei nu va rosti niciodată „mamă"!

„Nu am aflat nimic de atunci şi până acum. Mi s-a spus că ancheta va dura aproximativ un an. A trecut deja un an şi jumătate. Nu am aflat nimic. Copilul a crescut, e mare, e sănătos dar despre moartea mamei lui nu ştiu nimic. Am primit în urmă cu câteva luni o scrisoare acasă de la Spitalul Judeţean".

adevarul.ro