Jump to content

S-au scumpit biletele la Teatrul Dramatic


dcp100168
 Share

Recommended Posts

S-au scumpit biletele la Teatrul Dramatic

Consilierii municipali nu s-au dezminţit nici de această dată, aprobând pe bandă rulantă proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi a şedinţei şi care s-au ridicat la 50. Aleşii municipali au aprobat şi scumpirea biletelor de intrare la Teatrul Dramatic, şi aici este vorba de cele de 50 de lei, care au fost scumpite la 80 de lei. Deşi proiectul de hotărâre a fost adoptat, acesta nu a primit avizul Comisiei 4, de cultură, potrivit consilierului local Mihai Buceag, care a spus că, prin această măsură, oamenii nu vor fi încurajaţi să vină la spectacole de teatru.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Social&articol=8

:-? Ăştia se uită doar în buzunarele lor când pun asemenea preţuri?

Link to comment
Share on other sites

:-? Ăştia se uită doar în buzunarele lor când pun asemenea preţuri?

Daca ii iei repede, nici macar nu pot spune numele vreunui actor galatean sau ultima piesa la care au fost...Mai ramane sa scumpeasca si biletele la teatrul de papusi, si dupa aceea sa le inchida! :-??

Link to comment
Share on other sites

Teatrul oricum era pe moarte.. daca in Romania nu.. pe Galati treaba nu e tocmai roz. Oricum e binevenita noua metoda de " promovare " . Platiti mai mult pentru acelasi lucru. Poate sunt eu batut in cap si nu pricep. Scumpirea se datoreaza in urma a ce? a scumpirii combustibilului? a painii?

Link to comment
Share on other sites

Cultura se scumpeşte

Consilierii locali au aprobat fără să clipească scumpirea biletelor de intrare la spectacolele Teatrului de Păpuşi „Gulliver”, dar au avut opinii cu totul diferite când au trebuit să facă acelaşi gest pentru Dramatic. Mai mult, directorul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, actorul Vlad Vasiliu, a reuşit de două ori să intre în „clenci” cu aleşii.

La începutul şedinţei, Vlad Vasiliu s-a adresat aleşilor pentru a le atrage atenţia asupra necesităţii teatrului de a cumpăra un nou autocar în locul celui ars anul trecut în turneu. „Încep prin a vă mulţumi că aveţi grijă de teatrul nostru, ca pe urmă să vă aduc la cunoştinţă un lucru. După calculele mele, poate mă ajutaţi, suma de 100.000 de lei pe care ne-aţi gândit-o anul acesta pentru un autocar nu se încadrează, din păcate. S-ar putea să nu am ce face cu ea. Dacă fac o licitaţie, o maşină nouă ajunge la 130.000 de euro, iar în cei 25.000 de euro alocaţi nu poate să intre nici măcar acontul şi primele rate. În cazul cumpărării unei maşini care nu e nouă, ci refuzată, tot în leasing, trebuie să ştiu suma totală şi pe câţi ani ne putem lungi. Eu vă mulţumesc oricum că aveţi grijă de noi”, le-a spus Vasiliu aleşilor. Oficial, consilierii au tăcut mâlc, dar prin sală voci răzleţe au criticat managementul teatrului, punând la îndoială spusele directorului.

Comisia de Cultură a spus nu!

Preşedintele Comisiei de Cultură, dr. Gheorghe Bugeag, a anunţat că nici el, nici comisia nu sunt de acord cu scumpirea biletelor la Dramatic: „Sala e pe trei sferturi goală. Teatrul Gulliver are posibilitatea să crească preţurile, pentru că acolo e arhiplin permanent. Nu cred că e un câştig enorm dacă o să mărim preţurile la bilete şi or să vină mai puţini spectatori”.

Preşedintele de şedinţă, liberalul Teodor Gheorghe, şi-a exprimat îndoiala că ar veni mai mulţi spectatori dacă ar fi gratis intrarea la spectacole. Până la urmă, cine are „poftă” de cultură, plăteşte biletul.

Vlad Vasiliu a intervenit şi le-a explicat consilierilor în ce constă scumpirea: „ Cel mai ieftin bilet al nostru la ora actuală costă 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Biletul de 5 lei nu se mai regăseşte. Singura mărire e de la 5 la 8 lei. Beneficiază de bilet şi părinţii, şi profesorii şi vecinii. Ia copilul teancul de bilete, vine când vrea la teatru, dar dă şi la vecini. Nici măcar pachetul de ţigări nu înseamnă 8 lei. Am pus un preţ mai mare, ca să fim conform legii, dar doar la un singur rând care de regulă nu se vinde – cel de protocol”, le-a explicat directorul. Hotărârea a trecut cu 16 voturi „pentru” şi şapte „împotrivă”. Graţie acestui vot, tarifele de intrare la spectacol s-au modificat.

Astfel, pentru grupuri organizate de minim 40 de persoane biletul va costa 8,40 lei.

Pentru pensionari, pe baza cuponului de pensie, biletul va fi de 10,5 lei.

Pentru restul adulţilor, tarifele sunt diferenţiate funcţie de rând. Un loc pe rândurile A,B,C, L- S va costa 14,7 lei, pe rândurile D, E, G- K va fi de 18,9 lei, iar pe rândul F – 29,4 lei.

Elevii şi studenţii beneficiază de tarife reduse cu 75 la sută pentru accesul la spectacolele de teatru.

Până acum tarifele de intrare la spectacol au fost de: 18 lei pentru adulţi, 8 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, şi 5 lei pentru grupuri organizate de elevi, studenţi şi pensionari.

http://www.viata-libera.ro/articol-Cultura_se_scumpeste_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.