Jump to content

Divertisment cu probleme

Recommended Posts

Posted

Haideți să ne mai punem materia cenușie la lucru :)

Folosind doar trei cifre de 1 și orice operație matematică, rezultatul să fie 6.

Cine dă rezolvarea corectă este rugat să posteze și o problemă.

Posted (edited)

pun eu o problema....

6+3= 97

15+23=383

32+29=989

44+35=?

R= 1619

mentiune: rezultatul primei operatii e 27 nu 97. :-b

sa mai puna cineva o problema. eu nu cunosc niciuna. doar stiu sa le rezolv :P

Edited by mambo
Posted

Avem: ouă găina- 0,5 lei

ouă raţă- 3 lei

ouă gânscă- 5 lei.

Câte ouă de găină, câte de raţă şi câte de gâscă trebuie să cumperi, în total să fie 100 de ouă cumpărate, de 100 lei (fără rest :) )???????

Posted

Deci de aia nu iesea prima problema.. pierdusem si eu ceva vreme cu gandu` la ea :))

La ultima, raspunsul e urmatorul: 88 de gaina, 2 de rata si 10 de gasca.

Posted

Hai că vă dau eu o problemă.

Se dau două camioane, de același tip, încărcate la sarcina maximă: unul cu paie, altul cu pietriș. Care din ele se răstoarnă mai repede?

Posted

păi, la transport, când vorbim de sarcină avem în vedere greutatea iar când spunem volum ne referim la gabarit...

Posted

Paie, Baloti nu?

In mod normal cel cu paie ar trebui sa se rastoarne mai usor. Dar ` problema ` e cam goala ca sa putem da un raspuns concret

Posted

greutatea e egală dar volumul, nu.

cel cu paie e mai voluminos deci centrul de greutate e mai sus, de unde rezultă că se poate răsturna mai ușor.

hai alina, așteptăm problema promisă :)

Posted

cheia enigmei e "Cu cât eşti mai inteligent, cu atât ai mai puţine şanse să reuşeşti" ... nu-i așa, alina? ;)

Posted

Inteligenta este de mai multe tipuri, depinde la care te referi...solutia tuturor problemelor de acest tip ţine si de inteligenta, dar mai mult de rabdare....eu sunt o tipa care abandonez foarte repede un lucru cand nu-mi iese (chiar si in viata personala)...desi, recunosc, stau toata ziua cu gandul la el...devine o obsesie chiar...sper sa nu fi devenit si pentru tine o obsesie aceasta problema... :);) ..

Posted

avem:

1

11

21

1211

111221

312211

Continuaţi şirul, ţinând cont că nu există cifre mai mari de 3....

13112221

Ebine?