Jump to content

De 8 Martie, flori şi cadouri


dcp100168
 Share

Recommended Posts

De 8 Martie, în căutare de flori şi cadouri

Gălăţenii au început încă de ieri să se pregătească pentru ziua de 8 martie. Cu mic cu mare, aceştia se interesau duminică mai ales de preţurile la flori. Comercianţii spun că nu exclud varianta să scumpească astăzi preţul unui buchet de flori măcar cu câţiva lei. Pe de altă parte, în funcţie de posibilităţile materiale, bărbaţii pot oferi femeilor dragi din viaţa lor multe alte cadouri: de la produse cosmetice până la bijuterii de lux sau chiar o cină romantică la un restaurant select. Chiar şi în această perioadă de criză, gălăţenii spun că tot vor dărui măcar o floare sau un mic cadou doamnelor şi domnişoarelor.

Ziua de 8 Martie este recunoscută pe întreg globul drept Ziua Internaţională a Femeii. Pentru majoritatea astăzi va fi una dintre cele mai frumoase zile. Măcar pentru o zi femeile vor avea parte de o atenţie sporită din partea bărbaţilor. Vor primi flori, cadouri, felicitări sau vor fi invitate la o cină romantică. Comercianţii s-au pregătit aşa cum trebuie pentru a veni în întâmpinarea celor aflaţi în căutare de cadouri. "Începând de acum două zile, au apărut şi cumpărătorii. Sunt bărbaţi mai ales, dar şi femei. Preţurile sunt accesibile şi oricine îşi poate permite să facă un cadou, dacă vrea”, ne-a spus un comerciant. Ieri preţurile la flori erau încă la un nivel acceptabil, dar cu siguranţă acestea vor creşte astăzi. Spre exemplu, duminică un buchet de ghiocei se vindea cu preţuri cuprinse între 2,5 şi 3,5 lei, zambilele costau între 3,5 şi 5 lei, lalelele între 5 şi 7 lei, un fir de trandafir costa între 5 şi 12 lei, iar orhideele în jur de 10 lei. În florării preţurile sunt ceva mai scumpe, însă calitatea florilor este net superioară faţă de cele de la tarbe.

În aşteptarea valului de clienţi de astăzi, comercianţii nu au exclus varianta să scumpească florile, mai ales că de 1 Martie s-au vândut mai mult mărţişoare. "Credem că de 8 Martie vom avea mai multă vânzare faţă de 1. Atunci oameni s-au îndreptat către mărţişoare şi am rămas cu multe flori nevândute care s-au stricat. Recunosc că este posibil ca pe 8 martie să mai scumpim florile, dar nu cu mai mult de 1-2 lei", ne-a spus o florăreasă.

Comercinaţii le oferă celor lipsiţi de inspiraţie câteva sfaturi pentru a achiziţiona cadoul potrivit pentru persoana iubită. In primul rând, nu trebuie să lipsească florile, fie că vorbim despre cele obişnuite, de plante de apartament în ghivece sau de aranjamente florale - de la narcise, orhidee, irişi ori frezii, până la trandafiri, crini şi lalele. Pe lângă flori, există şi varianta oferirii de cadouri simbolice precum bibelouri, vaze sau eşarfe. Cei cu dare de mână pot oferi astăzi bijuterii, parfumuri ori produse cosmetice, iar cei practici chiar vase din inox pentru uzul casnic. Pentru bărbaţii care doresc să impresioneze, o cină romantică la unul dintre restaurantele selecte din oraş poate fi cel mai frumos cadou pentru persoana iubită.

Cum văd gălăţenii ziua de 8 martie? Cei mai mulţi consideră că femeile merită să aibă o zi a lor şi să se bucure de o atenţie deosebită, chiar şi în această perioadă de criză. "Nu am prea mulţi bani, dar măcar un buchet pentru soţie şi unul pentru fiica mea tot voi cumpăra", ne-a spus un gălăţean de 47 de ani. Pe de altă parte, alţii spun că femeile ar trebui răsfăţate şi iubite în fiecare zi şi că nu trebuie să existe neaparat o zi specială pentru a o face. ”Nu ştiu de ce se face atâta zarvă cu privire la zilele astea, chipurile destinate femeilor? Cred că este important să te porţi în fiecare zi frumos cu o femeie, să o respecţi şi să o răsfeţi. Ar fi mult mai corect să se întâmple mereu aşa, nu doar două zile pe an", ne-a spus un tânăr.

Cum astăzi este ziua cea mare, cu siguranţă copiii vor da năvală să cumpere cea mai frumoasă floare pentru mama sau doamna învăţătoare, tinerii pentru persoana iubită, bărbaţii pentru soţii sau colege, iar cei în vârstă pentru cea care le-a fost alături o viaţă întregă.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=6

Link to comment
Share on other sites

Simbolic, va ofer un buchet de flori si sincerele mele urari de sanatate, fericire si sa fiti iubite dragi sotii, prietene, mamici, vecine, conoscute, rude, etc.! Sunteti parte din noi iar fara voi, viata ar fi doar o bucata de marmura...neprelucrata, sau un cristal...brut!

Va iubim si sa fiti iubite!

Link to comment
Share on other sites

Simbolic, va ofer un buchet de flori si sincerele mele urari de sanatate, fericire si sa fiti iubite dragi sotii, prietene, mamici, vecine, conoscute, rude, etc.! Sunteti parte din noi iar fara voi, viata ar fi doar o bucata de marmura...neprelucrata, sau un cristal...brut!

Va iubim si sa fiti iubite!

:ymblushing: mai tarziu,dar vreau sa multumesc tuturor ptr urarile de 8 martie.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.