Jump to content

Cercetat penal după ce bancomatul i-a dat bani falşi


dcp100168

Recommended Posts

Cercetat penal după ce bancomatul i-a dat bani falşi

Are un nume cunoscut şi ghinion cu carul! Ionel Borş lucrează de un sfert de secol în Combinat, la Oţelărie şi nu are nicio legătură cu fostul director general al ArcelorMittal Galaţi. Pentru că nu are salariu de director, bărbatul a făcut un împrumut, în valoare de 16.600 lei, la Casa de Ajutor Reciproc a siderurgiştilor. "Pe 1 martie, am scos 2.700 de lei de la bancomatul BRD din centru, de lângă BNR. Patru zile mai târziu, am vrut să plec, împreună cu soţia mea, la fiul nostru, care stă la Ploieşti şi am băgat benzină de la staţia Petrom, de pe strada Saturn. Când am achitat suma de 120 de lei, casierul mi-a spus că e ceva în neregulă cu bancnota de 100 de lei şi a chemat jandarmii", a spus Ionel Borş.

Gălăţeanul a aflat că au fost mai multe incidente de acest gen la acea staţie peco, dar bancnotele suspecte a fi fost falsificate au trecut neobservate. Din acest motiv, Ionel Borş a fost bănuit, la început, că s-ar afla în "spatele" acţiunilor repetate de plasare a banilor cu probleme.

Oamenii de ordine l-au dus pe bărbat la Secţia 2 de Poliţie, unde a fost percheziţionat. De acolo, a fost escortat la Serviciul de Crimă Organizată din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi. "Bancnota a fost trimisă spre expertizare la BNR şi, în funcţie de ce vor stabili experţii acestei instituţii, se va stabili dacă este necesară începerea urmăririi penale în această cauză", a declarat subcomisar Cristina Tatulici, purtător de cuvânt IPJ Galaţi.

Dacă bancnota nu va trece testul autenticităţii, dar se va dovedi că bărbatul este de bună credinţă şi a căzut la mijloc în această întâmplare, se poate da verdictul "neînceperea urmării penale". Bărbatul a fost însoţit de soţie la retragerea banilor şi la peco, iar femeia a fost interogată, ca martor. "Bancnota era mai deschisă la culoare decât celelalte, dar nu se observa acest lucru la prima vedere", a adăugat Ionel Borş. El susţine că nici nu s-a gândit vreodată să falsifice bani, mai ales că are acasă doar un calculator şi o imprimantă, care este defectă.

Până la închiderea ediţiei, reprezentanţii Băncii Române de Dezvoltare - Groupe Societe Generale nu au oferit niciun răspuns în acest caz.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Cercetat_penal_dupa_ce_banca_i-a_dat_bani_falsi_0_222577842.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.