Jump to content

Transportatorii vor protesta peste două săptămâni şi la Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Transportatorii vor protesta peste două săptămâni şi la Galaţi

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a decis să organizeze peste aproximativ două săptămâni mitinguri de protest în principalele oraşe ale ţării, precum şi în Capitală. Anunţul a fost făcut miercuri de preşedintele COTAR Galaţi, Silviu Cârlan. Nemulţumirile operatorilor şi transportatorilor sunt legate în principal de fenomenul pirateriei precum şi de lipsa unei legi unice a transporturilor. Aceştia mai critică şi intenţia municipalităţii de a reduce numărul de microbuze pentru transportul public de persoane din oraş la maxim 170.

Conducerea filialei gălăţene a Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a hotârât să organizeze un marş de protest la Galaţi peste două săptămâni în semn de protest faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor în ceea ce priveşte problemele cu care aceştia se confruntă. "În perioada 23, 24 şi 25 martie, la nivel naţional, toate filialele locale ale COTAR împreună cu filiala centrală vor desfăşura nişte acţiuni de protest sub forma unor marşuri şi mitinguri în care autorităţile să poată lua la cunoştinţă de amploarea mişcărilor noastre şi asupra problemelor pe care le supunem atenţiei. În Bucureşti este vorba despre o participare enormă, de 12.000-15.000 de maşini. În Galaţi vom face aceleaşi demersuri, nu vom ajunge la acelaşi număr de maşini, nu vrem să tulburăm gălăţenii, dar vor fi suficiente mijloace de transport care să poată forma o impresie asupra demersurilor noastre. La Galaţi va fi într-o singură zi, pe 24 probabil, între orele 11.00 şi 13.00, ca să nu apară blocaje", a spus Silviu Cârlan. Practic, traficul de pe principala strada Brăilei ar urma să fie paralizat timp de aproximativ două ore de o coloană de maşini formată din taxiuri, microbuze şi autoturisme de la şcolile de şoferi.

Preşedintele COTAR Galaţi a prezentat o listă de nemulţumiri ale operatorilor şi transportorilor printre care se numără fenomenul pirateriei, Silviu Cârlan dând exemplu faptul că la ieşirile din municipiile Galaţi şi Tecuci sunt multe persoane care iau în maşini călători de pe trasee, fără să aibă însă autorizaţii în acest sens. Prin urmare, spune Silviu Cârlan, apare implicit evaziunea fiscală, iar călătorii sunt expuşi unor riscuri de accidente deoarece şoferii acestor maşini nu sunt autorizaţi pentru transportul de persoane. Pe de altă parte, COTAR cere elaborarea unei legi unice a transportatorilor deoarece în prezent sunt peste 5 acte normative, dar cu multe deficienţe; prelungirea tuturor tipurilor de autorizaţii emise în baza legilor 92/2007 şi 109/2005 până în 2016; plata de către autorităţile statului la termenele legale a tuturor drepturilor cuvenite cum ar fi subvenţiile pentru pensionari sau a altor categorii, dar şi plata taxei pe valoarea adăugată. În particular, reprezentanţii COTAR Galaţi sunt nemulţumiţi şi de intenţia Consiliul Local de a reduce din luna mai numărul de microbuze pentru transportul de persoane la 170. Silviu Cârlan spune că pentru o astfel de măsură municipalitatea nu a făcut vreun studiu, iar această cifră este una "nefondată". Operatorii de transport din Galaţi cer astfel suplimentarea numărul de maxi-taxi la măcar 220, întrucât între timp şi-au înnoit parcul auto.

Din COTAR fac parte Federaţia Naţională a Camerei Operatorilor de Taxi şi Taximetriştilor Independenţi, Federaţia Naţională Patronală a Transportatorilor Rutieri din România, Federaţia Naţionala Patronală a Formatorilor din Transportul Rutier din România, Federaţia Naţională a Transportatorilor din România, Federaţia Patronală a Şcolilor de Şoferi Particulare din România.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=5

Link to comment
Share on other sites

Transportatorii gălăţeni de la COTAR nu mai ies miercurea viitoare în stradă

Transportatorii au renunţat la protestele programate în acestă săptămână, în toată ţară, după negocierile purtate cu premierul Emil Boc. Reprezentanţii Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi şi cei au Guvernului au semnat astăzi un protocol pentru rezolvarea revendicărilor organizaţiei.

Transportatorii gălăţeni se pregăteau să iasă pe străzile oraşului pe data de 24 martie. Deşi se temeau că o să blocheze un oraş şi aşa paralizat de surpări şi lucrări ISPA, cei de la Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România - Filiala Galaţi erau hotărâţi să-şi susţină până la capăt revendicările. Acestea se refereau la eleborarea unei legi unice a transportatorilor, modificarea legislaţiei astfel încât transportatorii piraţi să rămână fără plăcuţe de înmatriculare, dar şi la prelungirea autorizaţiilor de transport până în 2016 pentru a fi siguri că-şi recuperează investiţiile.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/ULTIMA_ORA-_Transportatorii_galateni_de_la_COTAR_nu_mai_ies_miercurea_viitoare_in_strada_0_226177771.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.