Jump to content

Românii nu mai aduc maşini din Germania


AndreiM
 Share

Recommended Posts

Numărul autovehiculelor second-hand aduse în România din Germania s-a redus anul trecut cu 65,3%, unul dintre motive fiind programul prin care guvernul de la Berlin a oferit prime la casarea maşinilor vechi pentru cumpărarea altora noi, a anunţat vineri Biroul Federal de Statistică german.

thumb_192_x_0_0-49000-shutterstock_27009040.jpg

Astfel, adevărata "problemă" este de fapt că germanii, în loc să-şi mai vândă maşinile celor care le aduc în România, au preferat să le dea statului german pentru o primă de casare oferită la cumpărarea unui autoturism nou.

Anul trecut, în Romania s-au înmatriculat 213.000 de autovehicule vechi, în scădere cu 29% faţă de 2008, în timp ce la maşini noi reducerea a fost de 59%, la 116.000 de unităţi, conform datelor Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

Exporturile de automobile uzate germane au scăzut anul trecut, în total, cu 15%, sau 68.500 de unităţi, comparativ cu 2008, la 389.200 de unităţi. Valoarea acestora se situează la 5,2 miliarde de euro, arată biroul de statistică. Numărul maşinilor vechi vândute către ţări europene s-a diminuat cu 27%, la 244.669 unităţi.

Exporturile destinate Asiei au crescut, însă, în volum, cu 16,4%, iar cele către Africa au avansat cu 19,1%.

Piaţa auto germană a beneficiat în 2009 de un program guvernamental de înnoire a parcului auto cu un buget de cinci miliarde de euro. Programul s-a încheiat la începutul lunii septembrie.

Sursa

Link to comment
Share on other sites

Nu mai este chiar atat de profitabil sa faci un business din vanzarea masinilor SH aduse din Germania, dar tot mai este rentabil sa iti cumperi o masina de afara, pe langa pret un alt factor important fiind calitatea strazilor si istoricul (dpsvd service) masinii.

Link to comment
Share on other sites

Eu prefer sa imi cumpar un Logan de exemplu, sau un Fiat Linea, un Grande Punto si lista poate continua.

Iei masina de afara ca au strazi bune dar cel care a condus-o a fost cioban si are ambreiajul varza, cutia de viteze la fel.. dar te bucuri ca are telescoape bune.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.