Jump to content

S-a privatizat o strada?


Karkotasul

Corect sau gresit ?  

19 members have voted

 1. 1. A gresit ?

  • Da
   17
  • Nu
   3


Recommended Posts

De aproape o saptamana un locuitor al cartierului meu (Aurel Vlaicu, fost I.C.Frimu, str. Anghel Saligny, fosta Scanteii) a confiscat o bucata de strada spre folosul propriu. In week-end-ul trecut. cu flexul si cu rotopercutorul, vecinul meu a montat un dispozitiv de blocare a zonei de parcare pe drumul care duce de la mine de la bloc in strada de acces, micsorand drumul si asa ca vai de el si obstructionand circulatia. Cum pe placuta nu scrie nimic (nr. concesiune, nr. contract inchiriere, etc.) si cum in urma cu aproximativ un an primaria nu mi-a inchiriat un loc de parcare in cartier pe motiv ca este domeniu public, nu cred ca cetateanul respectiv are vreo aprobare, vreun aviz ceva, cred insa sigur ca are mult tupeu!

Link to comment
Share on other sites

Ideea e ca acele locuri dupa cum au confirmat 2 persoane nu sunt de " vanzare ". Si eu am avut o limuzina. Nu eram superior si nu sunt superior fata de nimeni. Asta nu inseamna ca daca-mi cumpar limuzina imi cumpar si loc de parcare.

E vorba de legea bunului simt si de respect intre vecini. Caci fiecare are un loc de parcare asigurat, dar asta nu inseamna ca-mi pun bariera pe el.

uite o definitie din DEX:

handicapat, -ă, handicapați, -te s.m., s.f. (peior.) persoană dezagreabilă / antipatică / enervantă.

AM ZIS HANDICAPAT, nu persoana cu handicap.

Mult succes celor care cititi printre randuri.

Link to comment
Share on other sites

andrei, de cand persoanele dezagreabile, antipatice, enervante, au de la Primarie loc de parcare?...eu stiu ca persoanele cu handicap au astfel de drepturi (sau insotitorii lor)....te cam pierzi in propriile tale argumente...si chiar si-asa, nu stiu cat drept ai tu sa faci o persoana handicapata...indiferent de situatie....

Link to comment
Share on other sites

O persoana cu handicap nu cred ca poate conduce o limuzina. Si daca un membru din familia celui cu handicap este pe post de " sofer " si nu gaseste loc de parcare, poate foarte bine sa lase masina 2-3 minute cat coboara persoana cu handicap eventual sa o ajute, dupa care isi cauta loc de parcare si nu are nevoie de bariera sau parcarea lui. Daca s-ar face toate parcarile asa, ca in Brasov ar fi o chestie.

eu stiu ca persoanele cu handicap au astfel de drepturi (sau insotitorii lor)....te cam pierzi in propriile tale argumente...si chiar si-asa, nu stiu cat drept ai tu sa faci o persoana handicapata...indiferent de situatie....

o sa fac o persoana handicapata ori de cate ori nu o sa gasesc loc de parcare si ori de cate ori o sa gasesc masina lovita/julita/zgariata ca am parcat prea aproape si cel de langa mine nu a stiut sa iasa din parcare.

Dupa cum am spus mai sus, legea bunului simt nu se schimba. Cred ca argumentele mele sunt foarte plauzibile pentru cei care au aceeasi problema ca mine si pentru cei care conduc o dubita sau camion si au de livrat ceva la blocurile din zona. Ca altii se bucura de un loc de parcare si eu las masina la 5 kilometri e alta problema.

Eu atat am avut de spus. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere.

Link to comment
Share on other sites

Pai daca-i vorba de o strada, pe care se circula, blocarea circulatiei, cam e de penal.

Chemata politia, eventual si presa ca da bine, etc.

Sau, varianta mai brutala, flex-ul! Daca face scandal, sa arate autorizatia si unde anume in autorizatie scrie ca poate sa blocheze o strada.

Off-topic total: De cand a ajuns Skoda Superb limuzina??? E un Passat re-badged!

Link to comment
Share on other sites

multe valuri intr-o cana cu apa. din poza nu reiese ca cetateanul respectiv a blocat strada, doar a montat un dispozitiv la aprox. 1 metru de bordura. Este vorba de strada de acces la blocurile H1 si D9 deci este vorba de o parcare. daca e ditamai strada ce nume are? vecinul meu a montat un dispozitiv de blocare a zonei de parcare pe drumul care duce de la mine de la bloc in strada de acces, micsorand drumul si asa ca vai de el si obstructionand circulatia. chiar ca esti carcotas =)). despre care circulatie e vorba? in poza se vede clar ce este vorba despre o parcare dintre blocuri cu aleea de rigoare (STRADA ii spun unii).

pe final, am o intrebare pt initiatorul subiectului: acel dispozitiv te impiedica sa circuli sau pur si simplu esti... carcotas?

Link to comment
Share on other sites

Nu știu ce părere aveți voi, dar pe mine mă cam seacă ideea asta de parcare privată pe domeniul public...

Adică, ai treabă într-un loc, te duci cu mașina și vezi că n-ai unde s-o parchezi (legal) pentru că locurile sunt blocate. Treabă e asta?

Link to comment
Share on other sites

1. Problema nu se pune ca e la un metru de bordura sau la 35 de centrimetri. Indicatorul ala n-are ce cauta acolo si acestea se monteaza doar de catre primarie.

2. Nu stiu cat de mult incurca circulatia caci vad si alte masini parcate care ocupa aproape o banda.

3. Ce fel de parcare e asta ? Adica din ce se vede se deduce ca nu-i o parcare amenajata, masinile sunt parcate jumatate pe trotuar obturandu-l, jumatate pe strada. Se observa cel putin 3 masini.

4. In Tiglina, de exemplu, dar si in alte zone din Galati, politistii rutieri comunitari dau amenzi pentru parcarea pe trotuar si pe spatiul verde. Daca ar fi sa nu se judece cu jumatati de masura si sa nu se faca discriminari ar da amenzi si prin alte cartiere. In cazul prezentat, daca vine politia, sunt curios daca se va lasa cu vreo amenda...

5. Cred ca cel care a pus indicatorul era suparat nu pentru a-si pastra locul de parcare ci mai ales pentru ca mai mereu il bloca cineva. Asta din cauza se parcheaza pe trotuar si perpendicular pe strada !!!

6. Primaria este vinovata pentru aceste conflicte deoarece nu face parcari !!!

Link to comment
Share on other sites

multe valuri intr-o cana cu apa. din poza nu reiese ca cetateanul respectiv a blocat strada, doar a montat un dispozitiv la aprox. 1 metru de bordura. deci este vorba de o parcare. daca e ditamai strada ce nume are? chiar ca esti carcotas =)). despre care circulatie e vorba? in poza se vede clar ce este vorba despre o parcare dintre blocuri cu aleea de rigoare (STRADA ii spun unii).

pe final, am o intrebare pt initiatorul subiectului: acel dispozitiv te impiedica sa circuli sau pur si simplu esti... carcotas?

Sa recapitulam:

1. nu stiu ce intelegi tu prin strada, dar este vorba de aleea de acces la grupul de blocuri, daca vrei o strada mai mica, dar PUBLICA, care anterior se chema Eremia Grigorescu si asa figureaza si pe Google earth

2. Dupa cum se vede in fotografie dispozitivul este plasat pe calea de rulare, nu in parcare, care exista bine mersi incepand din acel loc, unde-i pus dispozitivul.

3. Cata vreme numarul de masini nu era semnificativ (inainte de revolutie), se parca paralel cu trotuarul, dar de mai bine de 10 ani nu mai incap masinile de la 3 blocuri in parcare decat puse perpendicular pe trotuar, lipite de locul de joaca. Asa ca orice limitare a spatiului de parcare este incorecta si ilegala, indiferent daca sunt carcotas sau nu.

4. e la mintea cocosului ca semnul impiedica circulatia, mai ales daca altii parcheaza (corect) vis a vis de el

5. indiferent de parea ta care suporti probabil cu seninatate tot ce se intampla in jurul tau, voi fi carcotas ori de cate ori voi fi lezat de autoritati sau de incompetenta lor in drepturile mele de locuitor platitor de impozite si voi protesta in felul meu fata de orice atitudine de marlan de cartier care confunda domeniul public cu poiata in care a crescut. Asa ca voi semnala si gropile din cartier neastupate de cand s-a infiintat zona, si serviciile Ecosal care sunt sub orice critica si spatiile verzi care sunt abandonate si fortificatiile din fier beton cu care unii si-au impropietarit spatiul din fata blocului si movilele de gunoaie care ma inconjoara, pentru ca m-am saturat de o viata ca traiesc intr-o societate in care nu se respecta nimic si pe nimeni nu intereseaza dacat pe carcotasi.

post-3895-1268990542,11_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Cum nu face? Dar lu nenea asta nu i-a facut parcare ? Incet incet fiecare o sa avem parcare.. legal sau nu o sa avem

Daca vreti sa va auda cineva , va faceti cont pe forumul primariei si puteti posta acolo ce e legat de problema voastra. Garantez aproape 100% ca se rezolva problema.

Link to comment
Share on other sites

multe valuri intr-o cana cu apa. din poza nu reiese ca cetateanul respectiv a blocat strada, doar a montat un dispozitiv la aprox. 1 metru de bordura.

Daca e la un metru de bordura e deja in strada. ;)

@Karkotasul: S-a rezolvat ceva?

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.