Karkotasul Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 De aproape o saptamana un locuitor al cartierului meu (Aurel Vlaicu, fost I.C.Frimu, str. Anghel Saligny, fosta Scanteii) a confiscat o bucata de strada spre folosul propriu. In week-end-ul trecut. cu flexul si cu rotopercutorul, vecinul meu a montat un dispozitiv de blocare a zonei de parcare pe drumul care duce de la mine de la bloc in strada de acces, micsorand drumul si asa ca vai de el si obstructionand circulatia. Cum pe placuta nu scrie nimic (nr. concesiune, nr. contract inchiriere, etc.) si cum in urma cu aproximativ un an primaria nu mi-a inchiriat un loc de parcare in cartier pe motiv ca este domeniu public, nu cred ca cetateanul respectiv are vreo aprobare, vreun aviz ceva, cred insa sigur ca are mult tupeu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Poate reusiti sa faceti si o poza... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karkotasul Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 Poate reusiti sa faceti si o poza...Am facut dar nu pot s-o postez. Mai incerc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Va rog sa trimiteti un e-mail pe andrei@stilexpert.ro si urc eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karkotasul Posted March 15, 2010 Author Share Posted March 15, 2010 sI O FOTOGRAFIE. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Este vorba de strada de acces la blocurile H1 si D9 din fostul IC Frimu, blocul la care s-a ridicat minunea este I 2D (asa cred). Link to comment Share on other sites More sharing options...
maricel25 Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 (edited) am o matusa care locuieste la h1 si mi-a spus ca a dat la tv ca primaria nu a dat autorizatii pentru astfel de parcari in acea zona. Edited March 15, 2010 by maricel25 Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Cine stie? Au gresit oamenii Poate e rezervat persoanelor handicapate Link to comment Share on other sites More sharing options...
maricel25 Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 acea persoana nu are niciun handicap ptr.ca are o masina tip limuzina.se pare ca unii oameni se cred superiori celorlalti si cred ca lor li se cuvine mai mult. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Ideea e ca acele locuri dupa cum au confirmat 2 persoane nu sunt de " vanzare ". Si eu am avut o limuzina. Nu eram superior si nu sunt superior fata de nimeni. Asta nu inseamna ca daca-mi cumpar limuzina imi cumpar si loc de parcare.E vorba de legea bunului simt si de respect intre vecini. Caci fiecare are un loc de parcare asigurat, dar asta nu inseamna ca-mi pun bariera pe el. uite o definitie din DEX: handicapat, -ă, handicapați, -te s.m., s.f. (peior.) persoană dezagreabilă / antipatică / enervantă.AM ZIS HANDICAPAT, nu persoana cu handicap.Mult succes celor care cititi printre randuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alina25 Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Dacă are maşină tip limuzină n-are dreptul să fie o persoană cu handicap?...daca nu ai argumente viabile, concrete, ci doar niste pareri puerile..mai bine abtine-te..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
alina25 Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 andrei, de cand persoanele dezagreabile, antipatice, enervante, au de la Primarie loc de parcare?...eu stiu ca persoanele cu handicap au astfel de drepturi (sau insotitorii lor)....te cam pierzi in propriile tale argumente...si chiar si-asa, nu stiu cat drept ai tu sa faci o persoana handicapata...indiferent de situatie.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 O persoana cu handicap nu cred ca poate conduce o limuzina. Si daca un membru din familia celui cu handicap este pe post de " sofer " si nu gaseste loc de parcare, poate foarte bine sa lase masina 2-3 minute cat coboara persoana cu handicap eventual sa o ajute, dupa care isi cauta loc de parcare si nu are nevoie de bariera sau parcarea lui. Daca s-ar face toate parcarile asa, ca in Brasov ar fi o chestie.eu stiu ca persoanele cu handicap au astfel de drepturi (sau insotitorii lor)....te cam pierzi in propriile tale argumente...si chiar si-asa, nu stiu cat drept ai tu sa faci o persoana handicapata...indiferent de situatie....o sa fac o persoana handicapata ori de cate ori nu o sa gasesc loc de parcare si ori de cate ori o sa gasesc masina lovita/julita/zgariata ca am parcat prea aproape si cel de langa mine nu a stiut sa iasa din parcare.Dupa cum am spus mai sus, legea bunului simt nu se schimba. Cred ca argumentele mele sunt foarte plauzibile pentru cei care au aceeasi problema ca mine si pentru cei care conduc o dubita sau camion si au de livrat ceva la blocurile din zona. Ca altii se bucura de un loc de parcare si eu las masina la 5 kilometri e alta problema. Eu atat am avut de spus. De unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delphinul Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 Eu cred ca numai in Romania se poate intampla asta! Tara asta nu exista... Prea multa prostie si prea multi cred ca li-se cuvine chiar tot ce au, inclusiv o strada, daca au domiciliul pe ea! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted March 15, 2010 Share Posted March 15, 2010 la poliție n-a încercat nimeni? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garett Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Pai daca-i vorba de o strada, pe care se circula, blocarea circulatiei, cam e de penal.Chemata politia, eventual si presa ca da bine, etc.Sau, varianta mai brutala, flex-ul! Daca face scandal, sa arate autorizatia si unde anume in autorizatie scrie ca poate sa blocheze o strada.Off-topic total: De cand a ajuns Skoda Superb limuzina??? E un Passat re-badged! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mambo Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 multe valuri intr-o cana cu apa. din poza nu reiese ca cetateanul respectiv a blocat strada, doar a montat un dispozitiv la aprox. 1 metru de bordura. Este vorba de strada de acces la blocurile H1 si D9 deci este vorba de o parcare. daca e ditamai strada ce nume are? vecinul meu a montat un dispozitiv de blocare a zonei de parcare pe drumul care duce de la mine de la bloc in strada de acces, micsorand drumul si asa ca vai de el si obstructionand circulatia. chiar ca esti carcotas . despre care circulatie e vorba? in poza se vede clar ce este vorba despre o parcare dintre blocuri cu aleea de rigoare (STRADA ii spun unii). pe final, am o intrebare pt initiatorul subiectului: acel dispozitiv te impiedica sa circuli sau pur si simplu esti... carcotas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Relu Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Nu știu ce părere aveți voi, dar pe mine mă cam seacă ideea asta de parcare privată pe domeniul public...Adică, ai treabă într-un loc, te duci cu mașina și vezi că n-ai unde s-o parchezi (legal) pentru că locurile sunt blocate. Treabă e asta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
toto Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 1. Problema nu se pune ca e la un metru de bordura sau la 35 de centrimetri. Indicatorul ala n-are ce cauta acolo si acestea se monteaza doar de catre primarie. 2. Nu stiu cat de mult incurca circulatia caci vad si alte masini parcate care ocupa aproape o banda.3. Ce fel de parcare e asta ? Adica din ce se vede se deduce ca nu-i o parcare amenajata, masinile sunt parcate jumatate pe trotuar obturandu-l, jumatate pe strada. Se observa cel putin 3 masini.4. In Tiglina, de exemplu, dar si in alte zone din Galati, politistii rutieri comunitari dau amenzi pentru parcarea pe trotuar si pe spatiul verde. Daca ar fi sa nu se judece cu jumatati de masura si sa nu se faca discriminari ar da amenzi si prin alte cartiere. In cazul prezentat, daca vine politia, sunt curios daca se va lasa cu vreo amenda...5. Cred ca cel care a pus indicatorul era suparat nu pentru a-si pastra locul de parcare ci mai ales pentru ca mai mereu il bloca cineva. Asta din cauza se parcheaza pe trotuar si perpendicular pe strada !!!6. Primaria este vinovata pentru aceste conflicte deoarece nu face parcari !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndreiM Posted March 16, 2010 Share Posted March 16, 2010 Cum nu face? Dar lu nenea asta nu i-a facut parcare ? Incet incet fiecare o sa avem parcare.. legal sau nu o sa avem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karkotasul Posted March 19, 2010 Author Share Posted March 19, 2010 multe valuri intr-o cana cu apa. din poza nu reiese ca cetateanul respectiv a blocat strada, doar a montat un dispozitiv la aprox. 1 metru de bordura. deci este vorba de o parcare. daca e ditamai strada ce nume are? chiar ca esti carcotas . despre care circulatie e vorba? in poza se vede clar ce este vorba despre o parcare dintre blocuri cu aleea de rigoare (STRADA ii spun unii). pe final, am o intrebare pt initiatorul subiectului: acel dispozitiv te impiedica sa circuli sau pur si simplu esti... carcotas? Sa recapitulam: 1. nu stiu ce intelegi tu prin strada, dar este vorba de aleea de acces la grupul de blocuri, daca vrei o strada mai mica, dar PUBLICA, care anterior se chema Eremia Grigorescu si asa figureaza si pe Google earth 2. Dupa cum se vede in fotografie dispozitivul este plasat pe calea de rulare, nu in parcare, care exista bine mersi incepand din acel loc, unde-i pus dispozitivul. 3. Cata vreme numarul de masini nu era semnificativ (inainte de revolutie), se parca paralel cu trotuarul, dar de mai bine de 10 ani nu mai incap masinile de la 3 blocuri in parcare decat puse perpendicular pe trotuar, lipite de locul de joaca. Asa ca orice limitare a spatiului de parcare este incorecta si ilegala, indiferent daca sunt carcotas sau nu. 4. e la mintea cocosului ca semnul impiedica circulatia, mai ales daca altii parcheaza (corect) vis a vis de el 5. indiferent de parea ta care suporti probabil cu seninatate tot ce se intampla in jurul tau, voi fi carcotas ori de cate ori voi fi lezat de autoritati sau de incompetenta lor in drepturile mele de locuitor platitor de impozite si voi protesta in felul meu fata de orice atitudine de marlan de cartier care confunda domeniul public cu poiata in care a crescut. Asa ca voi semnala si gropile din cartier neastupate de cand s-a infiintat zona, si serviciile Ecosal care sunt sub orice critica si spatiile verzi care sunt abandonate si fortificatiile din fier beton cu care unii si-au impropietarit spatiul din fata blocului si movilele de gunoaie care ma inconjoara, pentru ca m-am saturat de o viata ca traiesc intr-o societate in care nu se respecta nimic si pe nimeni nu intereseaza dacat pe carcotasi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1964 Posted March 24, 2010 Share Posted March 24, 2010 Cum nu face? Dar lu nenea asta nu i-a facut parcare ? Incet incet fiecare o sa avem parcare.. legal sau nu o sa avemDaca vreti sa va auda cineva , va faceti cont pe forumul primariei si puteti posta acolo ce e legat de problema voastra. Garantez aproape 100% ca se rezolva problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garett Posted March 31, 2010 Share Posted March 31, 2010 multe valuri intr-o cana cu apa. din poza nu reiese ca cetateanul respectiv a blocat strada, doar a montat un dispozitiv la aprox. 1 metru de bordura. Daca e la un metru de bordura e deja in strada. @Karkotasul: S-a rezolvat ceva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karkotasul Posted May 10, 2010 Author Share Posted May 10, 2010 Daca e la un metru de bordura e deja in strada. @Karkotasul: S-a rezolvat ceva? Nu, dar intre timp a dat un taximetru cu spatele peste placuta si i-a spart-o, dar fieroaica este tot acolo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts