Jump to content

Acces blocat în cea mai mare parte a Prefecturii


dcp100168

Recommended Posts

Acces blocat în cea mai mare parte a Prefecturii

Uşa din faţă, scara centrală şi coridorul de la parter au devenit „tabu” *

După ce uşa din faţă a Palatului Administrativ a fost închisă publicului larg, accesul în instituţia publică numită Prefectură a fost încă o dată restricţionat. Scara masivă de marmură, proaspăt îmbrăcată în mochetă roşie nou-nouţă şi coridorul central al Prefecturii, de la parter, au devenit „tabu”. Picioarele de rând nu mai pot călca pe acolo. Ele sunt îngrădite cu ajutorul unor şnururi roşii, de felul acelora care există la casele memoriale şi la muzee. Din păcate, în acest fel, nimeni nu mai poate vedea panoul cu numele tuturor celor care au fost pârcălabii şi prefecţii judeţului nostru, deci practic o bucăţică de istorie locală, plasată chiar pe peretele din dreapta, în apropierea intrării principale.

La o conferinţă de presă susţinută la începutul anului, prefectul le-a promis jurnaliştilor care au întrebat de ce a închis uşa din faţă a Prefecturii că în curând vom avea parte de o surpriză. Şi chiar am avut!

Schimbarea „traseelor” în Palatul Administrativ a fost remarcată, prima dată, la vizita Excelenţei Sale, Liu Zengwen, ambasadorul Chinei, dar a fost pusă pe seama importanţei evenimentului. Ieri, la înscăunarea noului subprefect Daniel Ovidiu Tudorache, accesul în Prefectură s-a făcut tot pe uşa laterală. De îndată ce treceai de uşă, jandarmul lat în umeri te îndemna spre scăriţa laterală. Orice pas înainte era imposibil din două motive: unul că nu puteai trece de jandarm şi doi pentru că în spatele lui era trasă „bariera” de funie roşie.

De la ultimul etaj, nu puteai coborî decât tot pe unde ai urcat, adică pe scăriţa din dos. Ambele căi de acces spre scara principală a Palatului Administrativ erau „baricadate” cu funii roşii.

Ne întrebăm dacă pe zona restricţionată tălpilor de rând are voie să calce măcar prefectul Cosmin Păun sau, de la vlădică la opincă, toată lumea merge pe din dos. Să fi fost luată această măsură doar pentru a proteja mocheta roşie impecabilă? Posibil. Ne întrebăm dacă pe vremea când era comandant de navă Cosmin Păun restricţiona accesul în anumite zone ale vaporului. Bănuim totuşi că echipajul nu înota în jurul vasului...

http://www.viata-libera.ro/articol-Prefectura%E2%80%93muzeu_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.