Jump to content

Când se redeschide circulaţia pe Faleza Dunării?


dcp100168

Recommended Posts

Se redeschide circulaţia pe Faleza Dunării

Groapa de pe Faleza Superioară, din apropierea Elicei, începe să se integreze tot mai bine în peisaj. Dacă în urmă cu două săptămâni primarul Dumitru Nicolae spunea că groapa va fi acoperită pe 15 martie, acum termenul vehiculat de acesta s-a decalat cu câteva luni. Primarul spune că din cauza creşterii nivelului Dunării lucrările de reparaţii la groapa de pe Faleză apărută în urmă cu aproximativ o lună au fost sistate şi nu crede că mai devreme de două luni şi jumătate aceasta va fi acoperită.

Există totuşi şi o veste bună. Circulaţia pe Faleza Dunării se va redeschide probabil joi, a spus Dumitru Nicolae. Soluţia găsită de muncipalitate este devierea circulaţiei pe breteaua dintre Elice şi blocuri. ”Vor fi poliţişti comunitari care să îi împiedice pe cei care parcau pe bretea să mai parcheze şi să dirijeze circulaţia”, a precizat primarul. Dumitru Nicolae a dat asigurări că traficul nu va afecta structura de rezistenţă a blocurilor din imediata apropiere a bretelei întrucât va exista o restricţie de circulaţie pentru maşinile grele. Acesta a mai spus că la un moment dat s-a discutat şi despre varianta amplasării unui pod metalic peste groapă, dar acesta costă mult şi era şi greu de sprijinit în zona respectivă.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Administratie&articol=4

Link to comment
Share on other sites

Mi se pare cam ingusta breteaua aia, si parca era blocata de gardul ala pitoresc al turcilor.

Dupa principiul ca ce e temporar ramine definitiv, cred ca asa va fi circulatia pe faleza de acum incolo.

Si sus la casa de apa oare cind ii da drumul? Nu face si pe acolo o breteluta? :YMDEVIL: ca toata circulatia in galati e numai pe bretelute de astea serpuite printre gropi

Edited by katman
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

S-a redeschis circulaţia pe Faleză, la Elice

* Maşinile se strecoară pe lângă blocurile turn din zonă, spre spaima pesimiştilor care cred că traficul va conduce la tasarea imobilelor * Malul Falezei ar trebui consolidat, pământul dând semne că „o ia la vale” *

Cu o întârziere de două săptămâni de la data anunţată de primar, ieri, circulaţia pe Faleza Superioară a fost reluată în zona de la Elice. Aşa cum am mai anunţat, autovehiculele pot trece pe acolo, ocolind parcul de la Elice, pe lângă cele două blocuri turn (prin faţa pizzeriei Bella Italia).

Primarul Dumitru Nicolae a precizat că în zonă este permisă doar circulaţia maşinilor mici şi a microbuzelor şi că, în curând, acolo se vor afla şi poliţişti rutieri care să îi îndrume pe şoferi. Totodată, primarul şi-a menţinut estimarea potrivit căreia avaria de pe faleză se va remedia la mijlocul lunii iunie. „Deja muncitorii au început să pregătească locul pentru turnarea betonului, la canalul colector avariat, însă acest lucru nu se va întâmpla decât după ce nivelul Dunării va scădea până la 400 de cm”. Ieri, nivelul fluviului măsura 482 de cm.

http://www.viata-libera.ro/articol-S-a_redeschis_circulatia_pe_Faleza_la_Elice__2.html

Link to comment
Share on other sites

"Totodată, primarul şi-a menţinut estimarea potrivit căreia avaria de pe faleză se va remedia la mijlocul lunii iunie"

Acelasi Nicolae care estima ca groapa va fi astupata intr-o saptamana? :)) Asta nu realizeaza ca-i penibil?

Cred ca putem cere intrarea in Cartea Recordurilor, cea mai mare durata de timp pentru astuparea unei gropi!

Link to comment
Share on other sites

pai, ia, azi sa fac proba de ocolire a gropii in care isi arunca primaria minciunile.

poate ajung mai repede acasa, ca de gropile de pe strazile proaspat "asfaltate" de ciumacenco m-am saturat.

ca si de minciunile lor.

Link to comment
Share on other sites

Am vazut ieri cum circula masinile pe acolo... Se strecoara pe linga cele parcate. Era si un comunitar pe o parte si un rutier pe partea cealalta.

Probabil ca inca nu aflasera soferii, daca trecea abia o masina pe minut. Cind va reveni traficul la normal... N-as vrea sa am masina parcata pe acolo :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Circulaţia pe la Elice, reluată luna viitoare?

„Aproape s-a reparat, însă a trebuit să verificăm şi dacă stabilitatea malului Falezei nu a fost afectată de această avarie. Pe de altă parte, acolo se lucrează acum şi pentru a se realiza racordul canalului colector de pe Faleza Superioară la cel nou, montat pe Faleza Inferioară. Pe acest canal, construit de cei de la Yapi, se va efectua deversarea apelor la finalizarea programului ISPA... Iniţial, potrivit constructorilor şi proiectanţilor, lucrările ar putea fi gata abia în august, însă până la urmă s-a luat decizia să se facă toate eforturile astfel încât circulaţia pe Faleza Superioară să poată fi reluată luna viitoare”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Dumitru Nicolae.

http://www.viata-libera.ro/articol-Circulatia_pe_la_Elice_reluata_luna_viitoare__2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Megagroapa de pe Faleză a împlinit patru luni

Traficul din Galaţi este în continuare îngreunat din cauza prăpastiei de pe bulevardul Falezei, care nu a fost încă astupată. Autorităţile susţin că întârzierea s-a produs din cauza vremii nefavorabile şi a complicaţiilor legate de instabilitatea terenului în zonă.

Ea a văzut lumina zilei în luna februarie, când cineva a semnalat la numărul 112 faptul că o bucată din bulevard s-a surpat. La început, groapa avea doar trei metri în diametru şi doi metri adâncime. În doar 24 de ore a crescut ca Făt-Frumos din poveste şi a ajuns la 100 de metri lungime, patru lăţime şi opt adâncime.

În primele zile, autorităţile au estimat că lucrările de astupare se vor finaliza în două săptămâni. Constructorul (firma Vâlceana) a spus că lucrările se vor finaliza la jumătatea lunii martie. Niciuna dintre previziuni nu s-a confirmat însă. Potrivit directorului SC Vâlceana, Constantin Mitroi, terenul din jurul gropii este foarte sensibil, muncitorii fiind tot timpul expuşi pericolului. „Este o lucrare foarte dificilă. Am avut probleme repetate cu malul, care s-a prăbuşit din cauza precipitaţiilor", a declarat Mitroi. Din păcate, nu sunt multe semne că problema va fi rezolvată prea curând. Ieri dimineaţă, la „gropzilla", cum o alintă tinerii care ies la plimbare pe Faleza Dunării, era linişte şi pace. Erau doar trei muncitori, care scoteau apa infiltrată în groapă cu ajutorul unei pompe. „Este cea mai grea lucrare pe care am avut-o. Din cauza vremii nefavorabile avem multe probleme. În urmă cu câteva zile, un mal s-a prăbuşit din nou. După ploaia de luni, ne-am chinut două zile să scoatem cu pompa apa din colector", a spus un muncitor al SC Vâlceana. „Nu ni s-a spus cât vor mai dura lucrările. S-ar putea să se lungească mai mult de o lună. Malul este foarte sensibil şi trebuie să lucrăm cu mare grijă. Nu putem risca. Chiar în urmă cu câteva zile, un mal a căzut şi putea accidenta pe oricare dintre noi", a completat un alt muncitor.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Nicoleta Manole, spune că lucrările au costat deja jumătate de milion de lei din bugetul municipalităţii şi că este de aşteptat să mai înghită încă o dată pe atât.

http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Galati-_Megagroapa_de_pe_Faleza_a_implinit_patru_luni_0_274173157.html

Link to comment
Share on other sites

Pai nu ma mira deloc, in halul in care se fac lucrarile! Pe prelungirea Traian am vazut ca s-au apucat sa sape din nou unde astupasera deja, vis-a-vis de palatul navigatiei s-a surpat strada fix unde au sapat timp de vreo 3-4 luni, pe langa liceul sportiv s-a surpat, s.a.m.d.

Calitativ vorbind sunt varza toate "lucrarile" din Galati. Long live Nicolae cu ISPA lui cu tot! :angry:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.