Jump to content

230 de milioane lei pentru refacerea digurilor pe Prut şi Siret


dcp100168

Recommended Posts

230 de milioane lei pentru refacerea digurilor pe Prut şi Siret

Executivul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum pentru alocarea a 80 de milioane de lei pentru refacerea lucrărilor hidrotehnice de pe Siret şi Prut distruse de inundaţiile din 2005-2008, hotărârea de guvern urmând să fie redactată de Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP). "A fost aprobat memorandumul pentru alocarea din Fondul pentru Mediu, în perioada 2010 - 2012, a sumelor necesare refacerii lucrărilor de gospodărire a apelor din bazinele hidrografice Siret şi Prut, precum şi din celelalte bazine hidrografice ale ţării grav afectate de inundaţiile din perioada 2005 - 2008. După aprobarea memorandumului, Ministerul Mediului şi Pădurilor va elabora proiectul de hotărâre de guvern pentru suplimentarea cu 80 de milioane de lei, din Fondul pentru Mediu, a sumelor necesare refacerii digurilor din bazinele hidrografice Siret şi Prut", se arată într-un comunicat de miercuri al MMP.

Pentru anul 2010, Ministerului Mediului şi Pădurilor are în buget aproximativ 150 de milioane de lei pentru refacerea liniilor de apărare împotriva inundaţiilor în cele două bazine hidrografice, "sumă care s-a dovedit insuficientă pentru realizarea acestor lucrări", a anunţat, miercuri, directorul Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.