Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna seara,

Sunt o fetita adoptata din Galati, de la caminul de copii, la sfarsitului anului 1969, poate inceputul anului 1970.

In urma cu 10 ani am aflat intamplator ca sunt adoptata. De atunci am tot incercat s ao conving pe mama sa-mi spuna adevarul despre trecutul meu. A fost imposibil pana acum o luna cand, din motive personale ale mele, am reusit sa o conving. Initial numele meu era Daniela Ichim si sunt nascuta la 1 mai 1969. Nu stiu daca in Galati..probabil oricum in judet, din moment ce am fost gasita la caminul de copii din oras.

Din motive personal as vrea sa o gasesc pe cea care mi-a dat viata.

Sa fie foarte clar, nu am nevoie de nimic, am familia mea, sunt laureata si nu duc lipsa de nimic..poate doar de adevar. Am fost crescuta cu o iubire imensa si cred ca am avut tatal cel mai bun pe care cineva si-l poate dori un copil. Din pacate el s-a stins de aproape 20 de ani si imi lipseste enorm.

Interesul meu fata de icne mi-a dat viata este pur si simplu natural...cred ca majoritatea celor in situatia mea impartasesc aceeasi curiozitate ca mine. Eu am si un motiv personal special pe care nu il dezvolt aici.

Daca este cineva care m-ar putea ajuta cu niste indicatii, v-as fi recunoscatoare. Am luptat mult ca sa ajung sa -mi cunosc numele initial si as fi multumita daca as putea sa stiu adevarul...e foarte greu sa te stii a nimanui si sa depinzi doar de steaua ta norocoasa...E incredibil de cat de putin trebuie sau poate lipsi pentru ca viata unui copil sa ia o turnura totalmente diversa...Eu am avut un noroc fantastic..altii poate nu...Si daca nu eram aleasa eu?

O seara buna tuturor si multumesc anticipat daca exista cineva car ema poate ajuta in cautarea mea...

Teodora

Posted

Interesanta povestea dvs numai ca nu stiu daca va poate cineva ajuta doar cu datele oferite de dvs. La caminul de unde ati fost adoptata nu v-au spus nimic sau nu mai exista ?

Posted

puține șanse să afli ceva de la căminul de copii, chestie de confidențialitate ... asta dacă nu cumva îi convingi că ești anchetator ;) ...

Posted

Interesanta povestea dvs numai ca nu stiu daca va poate cineva ajuta doar cu datele oferite de dvs. La caminul de unde ati fost adoptata nu v-au spus nimic sau nu mai exista ?

Buna seara,

stiu ca sunt foarte putine date, dar este tot ce am reusit sa smulg d ela mama. Probabil ca din teama de a nu ma pierde nu a vrut si vrea sa ma "ajute" prea mult...Eu nu cred ca se poate pierde sau catsiga un copil la varsta mea...in cazul meu e mai mult o problema de identitate si de, cum spuneam, de adevar...ai nevoie sa stii de unde ai plecat in viata. Asta nu schimba cu nimic relatia cu familia mea de baza...De aceea evit sa numesc mama pe cine m-a nascut...

Nu am fost la camin pentru ca de multi ani nu mai locuiesc in Romania...stiu ca la camnul de copii era directoare matusa mea, doamna Ecaterina Matache..dar au trecut atat de multi ani, dansa are peste 80 de ani si nu isi mai aduce aminte multe lucruri..Poi, ma gandesc ca la camin, daca ajung acolo (vin des in Romania din cauza serviciului) nu o sa-.mi spuna nimeni nimic fara o decizie judecatoreasca...nu stiu exact cum functioneaza...

Apoi stiu ca s-a mutat si locul caminului...nu mai este pe la dig ci in alt aparte...din ceea c emi-a spus matusa mea...

Nu prea stiu de unde sa o apuc si m-am cam saturat de avocati care isi ofera serviciile si pana la urma nu fac mai nimic... Nu vreau sa generalizez, dar am avut cateva experiente nefericite in Romania...Poi, fiind romanca plecata, va dati seama ca pentru mine orice cost se dubleaza...

Eu sunt de moda veche..inca am pretentia ca fiecare ar trebui s amuncim pentru banii primiti...spusa in ziua de azi, chestia asta suna mai mult ca o gluma...

Posted

puține șanse să afli ceva de la căminul de copii, chestie de confidențialitate ... asta dacă nu cumva îi convingi că ești anchetator ;) ...

Excat...e ceea ce ii spuneam domnului dinainte...

Acum stiti cum e, incerc si eu...deocamdata nu am avut timpul fizic sa merg la fata locului...vreu sa merg, dar intre timp trebuie s alucrez si in perioada asta e foarte foarte greu si stresant...

Se spune ca forta internet-ului e uriasa...eu incerc si varianta asta...

Buna seara si multumesc pentru raspuns

• 8 months later...
Posted

Buna seara! Pai daca vati aflat numele real a-ti putea veni in Galati cand mai veniti in Romania si sa mergeti la arhive si poate gasiti pe acolo fostul certificat de nastere inainte de schimbaea numelui si veti afla numele mamei biologice a dumneavoastra si apoi veti cauta numele ei certificatul ei de nastere, certificatul ei de casatorie, buletinele eianterioare. (expirate) si asa veti afla cum o cheama si unde locuieste.

• 2 weeks later...
Posted

Buna seara! Pai daca vati aflat numele real a-ti putea veni in Galati cand mai veniti in Romania si sa mergeti la arhive si poate gasiti pe acolo fostul certificat de nastere inainte de schimbaea numelui si veti afla numele mamei biologice a dumneavoastra si apoi veti cauta numele ei certificatul ei de nastere, certificatul ei de casatorie, buletinele eianterioare. (expirate) si asa veti afla cum o cheama si unde locuieste.

Buna ziua...multumesc de raspuns. Eu vin des in Romania...pentru job, dar datele astea sunt confidentiale. In afara de faptul ca sunt nascuta pe 1 mai 1969 si ca am fost adusa la camin pentru ca am fost o problema sociala din cate isi aduce aminte matusa mea...era o problema in familia de origine, dar nu mai stie ce)...Matusa este ff invarsta acum, peste 80 de ani, operata de cancer acum cativa ani...Nu stiu daca chiar nu isi mai aduce aminte sau e din nou interventia mamei mele care nu a vrut si nu vrea ca eu sa stiu prea multe. E o situatie dureroasa si cum ziceam..m-am saturat de avocati...se dau bani multi si pana la urma nu aflu nimic. Prespun ca cine a renuntat la mine de tot a si semnat niste documente care ii consimiteau sa dispara si s anumai poata fie gasita. Cu alte cuvinte, ori ai o cunostiinta direct la sursa, care are acces la acest gen de date sau daca nu risti sa suferi si mai mult, sa iti faci sperante si pana la urma sa nu obtii nimic. Din punct de vedere strict legal, stiu ca as putea sa inaintez o cerere in Tribunal dar la timpii pe care ii are justitia romana...din nou, nu stiu daca se va putea sa se treaca peste vointa celei care a renuntat la mine...

Ma gandeam ca poate am noroc si cunoaste cineva ceva....lumea e mica uneori...

O zi buna si sarbatori fericite, cu liniste si serenitate impreuna cu cei dragi,

Dani

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Durerea/speranta dvs. o inteleg, poate mai bine decat altii. Nu sunt nici pe departe de aceasta. Dar am fost in situatia de a verifica astfel de situatii. Doar ca am iesit "din sistem" de multa vreme. Desi, oficial, nu se poate, credeti in Dumnezeu ca veti gasi un micut sprijin/informator.

Edited by bosorogu'
  • 6 months later...
Posted (edited)

Stimata Dani1969, in primul rand am sa te rog sa o lasi pe Calypso sa-si urmeze cursul (ne)firesc al existentei sale, ce prin postarea sa arata clar si nonsalant, din pacate, cum NU trebuie sa fie un psiholog, asa cum ea singura se declara ca fi licentiata in.

Mi-a placut foarte mult ce ai scris si cum ai scris. Cu toate ca nu am trecut niciodata prin asa ceva, iti inteleg interesul pentru adevar, dorinta indreptatita de altfel.

Am sa imi expun parerea, ce sper sa te ajute. Din fericire nu costa bani. Pentru ceea ce iti doresti tu, nu trebuie avocati.

Ca in orice tara civilizata, politia romana are si un serviciu specializat de evidenta a persoanelor, serviciu care da raspuns in mod absolut gratuit cererilor inregistrate si depuse . Trebuie sa le intocmesti o cerere, in care sa le furnizezi cat mai multe date ce le cunosti, chiar daca le consideri infime ca aport in rezolvarea problemei tale. In momentul in care te-ai nascut s-a eliberat un certificat de nastere, in care este trecut obligatoriu numele mamei ce ti-a dat viata. Acest certificat nu dispare cu una cu doua (de fapt, cam niciodata), el aflandu-se undeva in registrele departamentului de evidente persoane al politiei judetene.

Sunt ferm convinsa de faptul ca la cererea ta politia iti va raspunde, comunicandu-ti detalii cu privire ladatele mamei tale biologice (nume, adresa de domiciliu, daca este sau nu in viata etc).

Asa ca, nu mai intarzia, problema ta se va rezolva!

In speranta ca iti vei gasi linistea afland adevarul ce ti-l doresti,

Cu drag,

Edited by catilina22003
Posted

Ma refeream la altceva . Am comentat ca o persoana aflata in aceeasi situatie . Si eu am fost la orfelinat . Important e sa o ierti si sa mergi mai departe

Desigur poti afla ce s-a intamplat . Si sa vrei sa restabilesti legatura cu mama naturala . Nu intotdeauna poti avea reactii pozitive din partea mamei naturale . La asta ma gandeam cand am postat asa ceva

Si nu vreau sa ma fac psiholog . Mai precis psihoterapeut .

Posted

Ma refeream la altceva . Nu intotdeauna poti avea reactii pozitive din partea mamei naturale . La asta ma gandeam cand am postat asa ceva

Din in primul tau post nu s-a inteles asta.

Ma bucura ca raspunsul tau a venit :)

Posted (edited)

Da . Lectia mea e sa ma fac bine inteleasa . In mediul online am tendinta de a oferi informatii incomplete . Sunt pentru adevar corectitudine eficienta vindecare toleranta acceptare si iubire intre oameni

Succes Dani ! Sa iti accesezi toate resursele de care ai nevoie in obtinerea a ceea ce doresti

Edited by Calypso
  • 6 months later...
Posted

buna seara

am gasit din intamplare apelul tau ...e drept cu destula intarziere...Tot intamplarea face ca o situatie identica cu a ta ...consumata tot in judetul Galati ,sa pot sa o descalcesc ,dupa o munca ,deloc usoara de aproape patru luni...asa incat, pot sa-ti dezvalui acum ,drumul pe care trebuie sa mergi ,ca sa ajungi acolo unde iti doresti...la mama biologica.Ceea ce doresc insa este sa ma contactezi pe adresa de e-mail - ana.toma24@yahoo.com.Asta deoarece sunt detalii pe care nu doresc sa le fac publice .

Buna seara,

Sunt o fetita adoptata din Galati, de la caminul de copii, la sfarsitului anului 1969, poate inceputul anului 1970.

In urma cu 10 ani am aflat intamplator ca sunt adoptata. De atunci am tot incercat s ao conving pe mama sa-mi spuna adevarul despre trecutul meu. A fost imposibil pana acum o luna cand, din motive personale ale mele, am reusit sa o conving. Initial numele meu era Daniela Ichim si sunt nascuta la 1 mai 1969. Nu stiu daca in Galati..probabil oricum in judet, din moment ce am fost gasita la caminul de copii din oras.

Din motive personal as vrea sa o gasesc pe cea care mi-a dat viata.

Sa fie foarte clar, nu am nevoie de nimic, am familia mea, sunt laureata si nu duc lipsa de nimic..poate doar de adevar. Am fost crescuta cu o iubire imensa si cred ca am avut tatal cel mai bun pe care cineva si-l poate dori un copil. Din pacate el s-a stins de aproape 20 de ani si imi lipseste enorm.

Interesul meu fata de icne mi-a dat viata este pur si simplu natural...cred ca majoritatea celor in situatia mea impartasesc aceeasi curiozitate ca mine. Eu am si un motiv personal special pe care nu il dezvolt aici.

Daca este cineva care m-ar putea ajuta cu niste indicatii, v-as fi recunoscatoare. Am luptat mult ca sa ajung sa -mi cunosc numele initial si as fi multumita daca as putea sa stiu adevarul...e foarte greu sa te stii a nimanui si sa depinzi doar de steaua ta norocoasa...E incredibil de cat de putin trebuie sau poate lipsi pentru ca viata unui copil sa ia o turnura totalmente diversa...Eu am avut un noroc fantastic..altii poate nu...Si daca nu eram aleasa eu?

O seara buna tuturor si multumesc anticipat daca exista cineva car ema poate ajuta in cautarea mea...

Teodora

• 2 weeks later...
Posted

buna,nu stiu daca raspunsul meu poate sa coincida cu cine cauti tu,ptr ca eu imi caut sora care este nascuta pe data de 12,07,1975 si se cheama Carabelas Eufrosina nascuta in Galati,lucru care il stiu cu siguranta ptr ca i-am gasit certificatul de nastere original,dar a fost data de mica la caminul de copii si presupun ca multe din datele acestea nu mai coincid.astept raspuns si multumesc frumos ptr toti cei care ma pot ajuta.

• 5 years later...
Posted

Buna ziua

Si eu sunt in aceeasi situatia. Am aflat ca am fost adoptat si am incercat sa merg pe firul apei legal(adica adrese, solicitari, hotarari judecatoresti ... si toate au durat 6,5 luni). Asa am descoperit ca m-am nascut in 1977 in Galati/ Pechea din mama Cojocaru Mitrita si tata care nu se recomanda. Numele mamei este cel din 1977, acum din cate am inteles s-a casatorit si poarta alt nume. De aici ar urma, daca as merge tot pe calea legala, o solicitare de intalnire facuta prin cei de la ANPDCA care pote sa imi fie refuzata sau nu(avand in vedere ca este casatorita pot interveni alte probleme). Dar parca as incerca sa mai aflu detalii si pe alte cai, neortodoxe daca pot zice asa. Are cineva o idee? 

Nu am nici un interes, nu am nevoie de nimic de la ea, doar nevoia de cunostere. Am zis ca la un moment dat ma voi opri, dar se pare ca cu cat aflu mai mult cu atat ma afund si vreau sa ies la suprafata. Din fericire pentru mine am fost "ales" de o familie care m-a iubit si mi-a oferit tot ce a putut pentru a ajunge unde sunt acum.

Multumesc si succes tuturor