Jump to content

Angajatorii care nu anunţă locurile de muncă vacante vor fi amendaţi


Recommended Posts

Angajatorii care nu anunţă locurile de muncă vacante vor fi amendaţi

Conform Legii nr.76/2002, firmele care nu informează lunar locurile de muncă disponibile riscă amenzi usturătoare din partea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM). Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi aduce la cunoştinţa angajatorilor, în conformitate cu prevederile Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările ulterioare şi a actelor normative date în aplicarea acesteia, faptul că aceştia au obligaţia să comunice agenţiei pentru ocuparea forţei de muncă, în a căror rază îşi au sediul, respectiv domiciliul, toate locurile de muncă vacante, în termen de cinci zile lucrătoare de la vacantarea acestora. ”Prin locuri de muncă vacante, se înţelege locurile de muncă devenite disponibile ca urmare a încetării raporturilor de muncă sau de serviciu, precum şi locurile de muncă nou-create. Comunicarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante se va face pe suport de hârtie sau în format electronic, pe suport magnetic ori e-mail”, a precizat Carmen Hantatuc, director coordonator al AJOFM Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Angajatorii_care_nu_anunta_locurile_de_munca_vacante_vor_primi_amenzi_de_pana_la_5-000_lei_0_227377828.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.