Jump to content

ÎPS Arhiepiscop Casian a împlinit 55 de ani


dcp100168
 Share

Recommended Posts

ÎPS Arhiepiscop Casian a împlinit 55 de ani

Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, împlineşte astăzi 55 de ani.IPS Arhiepiscop Casian a urmat cursurile Şcolii elementare în comuna natală, Lopătari, şi apoi pe cele ale Seminarului Teologic 'Kesarie Episcopul' din Buzău - între 1970 şi 1975 - pe care l-a absolvit ca premiant. În perioada 1976-1980 a fost student al Institutului Teologic de grad universitar din Bucuresti, ale cărui cursuri le-a absolvit cu teza de licenţă 'Biserica - lăcaş de închinare în tâlcuirea principalilor scriitori bisericesti şi patristici', sub îndrumarea regretatului pr. prof. dr. Ene Branişte. A publicat diverse articole şi conferinţe teologice şi este fondatorul şi coordonatorul unor publicaţii eparhiale. După o activitate didactică, academică, administrativă şi misionar-pastorală deosebită a fost hirotonit arhiereu, în biserica 'Sf. Nicolae' din Galaţi, la 18 februarie 1990. Ca urmare a hotărârii Sfântului Sinod, la data de 27 septembrie 2009, Episcopia Dunării de Jos a fost ridicată la rang de arhiepiscopie, iar Preasfinţia Sa a devenit Arhiepiscop al Dunării de Jos.

http://www.basilica.ro/ro/stiri/ips_arhiepiscop_casian_implineste_azi_55_de_ani.html

Link to comment
Share on other sites

te-a suparat cu ceva de l-ai trimis la dracu????ca nu am habar sa mai slujeasca pe altcineva:)))))

Tipu' doar s-a facut frate cu dracu', turnand spovedaniile la secu', ca sa ajunga la domnu'. Dar ca un crestin ortodox declarat, isi doreste sa ajunga cat mai repede "in loc luminat, in loc cu verdeata, in loc de odihna, de unde a fugit toata durerea, intristarea si suspinarea". Daca si-o doreste, sa i-o uram! :))

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.