dcp100168 Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Trei stele pentru securitatea munciiCel mai mare combinat siderurgic din Romania, ArcelorMittal Galati, aflat in portofoliul liderului mondial de pe piata otelului cu acelasi nume, are, in prezent, trei stele in ceea ce priveste siguranta in munca si nici un accident mortal in ultimele 12 luni, dupa ce a apelat la serviciile unui consultant specializat. ArcelorMittal a incheiat, anul trecut, un contract in valoare de 1,5 milioane de dolari (circa 1,1 milioane de euro) cu societatea de consultanta IRCA Global Africa de Sud.“La sfarsitul lui 2006, am fost auditati de IRCA si am primit o stea in ceea ce priveste securitatea muncii. Acum, avem trei stele, iar tinta noastra este sa ajungem la cinci stele, maximul existent”, a declarat pentru Business Standard country managerul ArcelorMittal Romania, Augustine Kochuparampil. El a adaugat ca a luat decizia de a apela la un consultant specializat, intrucat anul 2006 a fost un an cu multe accidente de munca, iar in urma unor analize interne a rezultat ca 95% dintre acestea erau cauzate de comportamentul oamenilor, fie simpli angajati, fie manageri. “Am implicat pe toata lumea in acest proiect. Am facut 735 de grupuri, a cate sase oameni, in care se discuta, din doua in doua saptamani, despre cresterea sigurantei in munca”, a mai spus Kochuparampil. Acesta a adaugat ca implementarea masurilor de crestere a securitatii muncii au costat ArcelorMittal Galati, in total, 7,1 milioane de dolari in 2007. Programul insa continua si in acest an. “Am demarat, deja, un training cu toti angajatii, inclusiv middle management si top management, pentru urmatoarele 12 luni”, a punctat country managerul ArcelorMittal Romania.Potrivit ultimelor date disponibile, ArcelorMittal Galati a inregistrat, in primele sase luni ale anului trecut, un profit net de aproximativ 30 milioane de euro. ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgica din lume, avand 330.000 de angajati, in peste 60 de tari. Compania detine in Romania unitati de productie la Galati, Iasi, Roman si Hunedoara, precum si operatorul portuar Romportmet Galati.IRCA si-a inceput activitatea in Africa de Sud, in 1993. Compania a ajuns, in prezent, sa detina birouri in 13 tari din intreaga lume si sa aiba printre clienti nume mari ale industriei mondiale, precum British Petroleum, Total, BMW, Rolls Royce, Volkswagen, BHP Billiton, Rio Tinto.http://www.standard.ro/articol_34501/tr ... alati.html
Recommended Posts