Jump to content

Gunoiul de langa noi


Karkotasul
 Share

Recommended Posts

In timp ce serviciul de salubritate al primariei Galati construieste sensuri giratorii, parcari si repara drumurile astupandu-le gropile cu zgura, muntii de gunoaie de la blocurile din cartier cresc ca voinicii din poveste, ca n-are cine sa ridice gunoaiele. Situatia este mai grava la sfarsit de saptamana, fiindca colectarea gunoiului nu se face in zilele de sambata si duminica, iar de sarbatori devine chiar insuportabila, deversarea gunoiului din containerele pline umple trotuarele si partea carosabila a strazii.

In 1990 insoteam un grup de cetateni straini intr-o plimbare in oras si ma straduiam sa le vorbesc despre Dinogetia, geto-daci, porto-franco & co., iar ei filmau gramezile de gunoi si ma intrebau cine este de vina ca nu se ridica gunoiul de pe strada. Am dat atunci un raspuns care e valabil si astazi, numai ca atunci dadeam vina pe Ceausescu si pe comunism, acum ACUZ IMPOTENTA ADMINISTRATIE PUBLICE LOCALE!

Daca din patriotism local credeti ca asa ceva este comun si altor orase din Romania va inselati! Fara sa fiu un admirator al primarului de Piatra Neamt va comunic ca in acel oras instalarea containerelor ecologice a fost facuta de ani buni si fiecare bloc are pubelele sale colorate pentru reciclarea deseurilor. La noi ar trebui reciclati politicienii, dar nu prin excursii costisitoare in vestul Europei ci la groapa de gunoi a orasului.

Admirati aceste containere elegante fara capac si care n-au fost spalate si dezinfectate niciodata in viata lor, care numara mai multi ani decat au copiii nostri. Sunt dintr-o tara membra a Uniunii Europene!!

post-3895-1268993099,18_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Da, e trista situatia... Ma certasem intr-o zi cu o angajata a Ecosalului si i-am spus ca daca nu imi ridica containerul a doua zi dupa ce sun ma duc in alta parte. Si mi-a raspuns razand ca toate celelalte firme de salubrizare au fost " inghitite " de ECOSAL . Acum sincer nu stiu daca ECOSALUL este al Primariei, pentru ca daca ar fi.. e clara " responsabilitatea " . Personal as vrea deocamdata in Galati curatenie apoi pubele colorate pentru sortarea deseurilor. Dar cred ca visam.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.