Jump to content

Au îmbătrânit aşteptând o locuinţă ANL


dcp100168

Recommended Posts

Proiecte pentru 200 de ANL-uri

Primăria municipiului Galaţi a primit, din partea ANL, fonduri pentru construcţia a încă 92 de apartamente în cartierul Dimitrie Cantemir, după ce, în luna decembrie mai primise finanţare pentru ridicarea altor 98 de apartamente în acelaşi cartier. Pentru cele şapte blocuri ce ar urma să se construiască din aceste fonduri, Primăria trebuie să solicite emiterea autorizaţiilor de construcţie autorităţilor brăilene. Cât priveşte construcţia altor locuinţe ANL, primarul a precizat că aşteaptă fonduri pentru subvenţionarea construcţiei de locuinţe prin credit ipotecar, în cartierul Micro 17. Tinerii cu vârste de până în 35 de ani, care doresc să îşi construiască locuinţe prin credit ipotecar, primesc o subvenţie de 20 la sută (de maxim 10.000 de euro). Deşi lansat în urmă cu doi ani, acest program nu a atras prea mulţi doritori, din cauza preţurilor mari de construcţie, de 8-900 de euro/mp.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Înscrieri pentru ANL-uri cu credit ipotecar

Începând de ieri, la sediul ANL din incinta Patinoarului au demarat înscrierile pentru obţinerea locuinţelor cu credit ipotecar. În Micro 17 vor fi construite 14 locuinţe tip vilă şi 56 de apartamente cu una, două sau trei camere. Un apartament cu trei camere se ridică la aproximativ 70.000 de euro, iar tinerii sub 35 de ani vor primi de la Guvern o bonificaţie de 20 la sută din preţul casei, dar nu mai mult de 10.000 de euro.

Constructorul este Confort SA care şi‑a luat angajamentul că în 24 de luni de la demararea lucrărilor tot ansamblul rezidenţial va fi gata. Vor fi patru blocuri tip Iris, în total 56 de apartamente şi 14 locuinţe individuale, model duplex. Cel mai ieftin apartament cu o cameră este la parter şi costă 33.715 euro cu TVA, la etajul I - 35.000 de euro, la etajul II ‑ 34.416, iar la ultimul etaj trei ‑ 33.778.

Procedura este următoarea: solicitantul merge la orice oficiu poştal, îşi achiziţionează plicul ANL, completează formularele din interior, sigilează plicul şi îl trimite la Bucureşti, de unde aşteaptă confirmarea ANL. Cu acea confirmare se prezintă la sediul ANL din teritoriu, unde i se eliberează o adeverinţă cu care merge la bancă pentru a obţine certificatul de solvabilitate. E musai să fie una dintre băncile cu care colaborează ANL: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania şi Piraeus Bank.

Programul se adresează tinerilor, cu condiţia să fie cetăţeni români, cu domiciliul în ţară şi cu contract de muncă pe durată nedeterminată.

ANL vinde 70 de locuinţe în Galaţi, prin credite ipotecare

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a început, miercuri, procedura de vânzare a 70 de apartamente, în municipiul Galaţi, prin credite ipotecare, a anunţat, joi, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL). ANL urmează să vândă un ansamblu de locuinţe, cu 14 apartamente individuale, precum şi patru blocuri cu regim de înalţime P+2E+3E parţial şi subsol tehnic, cuprinzând câte 14 unităţi locative fiecare. Planurile apartamentelor sunt prezentate de ANL în cadrul unei expoziţii organizate la sediul agenţiei din Galaţi, strada George Coşbuc nr.253. Expoziţia este deschisă în perioada 16 aprilie-30 mai, de luni până vineri, între orele 16:00-18:00. În această perioadă se vor elibera adeverinţele pentru bancă şi se vor depune certificatele de solvabilitate şi declaraţiile notariale. Persoanele care doresc să contracteze o locuinţă în acest amplasament trebuie să fie înscrise în baza de date ANL şi să urmeze procedura de contractare a instituţiei.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

ANL a ieftinit apartamentele din Micro 17

Preţurile locuinţelor pe care Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) urma să le construiască, anul trecut, la Galaţi, erau prea mari comparativ cu cele de pe piaţa imobiliară. În aceste condiţii, ANL a refăcut proiectul rezidenţial, a cărui valoare se ridica la 5,2 milioane de euro, relansându-l în aprilie 2008, a declarat, pentru ziarul Bursa, Bogdan Doru, inspector de specialitate din cadrul ANL Bucureşti.

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Galatenii nu-si permit vilele ANL prin credit ipotecar

Cele 14 vile pe care Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) intentiona sa le construiasca in Galati, in cartierul Micro 17, pe drumul de centura, au ramas nevandute. Preturile la care au fost scoase la vanzare sunt mult mai mici decat cele practicate pe piata imobiliara din oras. Doru Bogdan, reprezentantul ANL, a declarat: "Nu au venit decat zece persoane care au cerut date suplimentare".

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Criză de apartamente ANL în Galaţi

Peste 3.000 de tineri şi familii cu probleme sociale au solicitat ajutorul municipalităţii pentru a primi o locuinţă, însă în ultimele 18 luni, doar 64 de apartamente au fost date în folosinţă, transmite corespondentul AMOS News. “Avem peste 3.000 de cereri de locuinţe ANL şi doar o sută de apartamente în construcţie. Îmi pun mari speranţe că vom obţine fonduri să terminăm ceea ce am început. Avem nevoie de mai multe blocuri ANL în Galaţi ”, a declarat primarul Galaţiului Dumitru Nicolae.

Conform raportului oficial al primarului Dumitru Nicolae (PSD) în anul 2007 s-au predat la cheie doar 64 de locuinţe. Alături de cele 64 de apartamente, predate tinerelor cupluri fără locuinţă, s-au mai aprobat anul trecut 22 de repartiţii destinate unor familii evacuate din casele naţionalizate, dar s-au semnat şi actele necesare pentru acordarea unor terenuri destinate construirii prin credit ipotecar a 32 de apartamente.

La cele 100 de apartamente în construcţie se mai pot adăuga 150 de locuinţe terminate sau aflate în faza avansată de finalizare, realizate de investitori privaţi. Dintre firmele private care au investit sau vor intra pe piaţa ridicării unor clădiri imobiliare în acest an se află Vega 93, Beyler sau AlfaRom.Una dintre explicaţiiile crizei de apartamente din municipiul din sud-estul ţării stă în blocarea dezvoltării cartierului ANL „Dimitrie Cantemir” dintre Galaţi şi Brăila. Certurile dintre administraţiile locale din cele două judeţe în privinţa încasării taxelor au dus la stoparea lucrărilor. Din acest motiv, în şase ani s-au ridicat doar nouă blocuri.

Proiectul ANL de ridicare a cartierului „Dimitrie Cantemir” este inclus în realizarea unei aglomerări urbane între Galaţi şi Brăila ce ar urma să adăpostească, conform proiectelor iniţiale, peste 500.000 de oameni până în 2020.

http://www.amosnews.ro/Article258267.phtml

Link to comment
Share on other sites

 • 5 weeks later...

Cine vrea locuinţă ANL? Atenţie la acte!

Pe site-ul propriu, Primăria municipiului Galaţi îi anunţă pe gălăţenii care au depus dosare pentru obţinerea unei locuinţe ANL, destinată închirierii, Program 2009, şi nu au primit repartiţie, să‑şi completeze sau actualizeze dosarele până la data de 1 decembrie 2008. În acelaşi timp, municipalitatea înştiinţează persoanele care doresc să depună dosare pentru obţinerea unei locuinţe construite prin ANL Program 2009 că o pot face doar până la data de 1 decembrie 2008.

Dosarele depuse după această data vor intra în programul anului 2010. Şi, la viteza cu care se construiesc locuinţe noi în Galaţi, aveţi toate şansele să aşteptaţi până la adânci bătrâneţi să apucaţi o locuinţă.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=28121

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Peste 4.500 de cereri de locuinţe ANL

Peste 4.500 de tineri şi familii cu probleme sociale au solicitat ajutorul municipalităţii pentru a primi o locuinţă în ultimul an, Primăria Galaţi nu a reuşit să finalizeze nici măcar un apartament, transmite corespondentul Informaţia.ro. Primarul Dumitru Nicolae susţine că, săptămâna viitoare, va solicita ajutorul ministrului Dezvoltării Regionale şi Locuinţei,Vasile Blaga, în vederea acordării de fonduri pentru construirea de locuinţe ANL. „În prezent, sunt înregistrate peste 4.500 de cereri de locuinţe ANL. Îmi pun mari speranţe că, în urma întâlnirii cu ministrul Blaga, vom obţine fonduri să terminăm ceea ce am început. Am mai solicitat celor de la ANL 600 de miliarde de lei vechi pentru construirea a 300 de apartamente în cartierul Siret şi a 200 de apartamente în oraş”, a afirmat edilul urbei, Dumitru Nicolae. Întrebat când vor fi finalizate cele 92 de apartamente ANL, pe care municipalitatea gălăţeană intenţiona să le predea în 2008 familiilor cu probleme sociale, primarul Dumitru Nicolae a răspuns: “Se lucrează în continuare, sperăm ca vor fi gata anul acesta, în lunile mai –iunie”.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Casă, dulce casă!

1024 de speranţe ANL

Consiliul Local a aprobat joi lista solicitanţilor de locuinţe ANL, care cuprinde nu mai puţin de 1024 de familii care aspiră la o casă. Totodată, aleşii locali au modificat anexa HCL nr.594 din 2006 referitoare la atribuirea de locuinţe din fondul ANL persoanelor evacuate din locuinţe ca urmare a retrocedărilor acestora. Trei apartamente ANL sunt libere pentru familiile evacuate. Consilierii locali nu au reuşit să găsească o soluţie la o problemă spinoasă: foarte mulţi dintre solicitanţii de locuinţe ANL au acelaşi punctaj. Cum vor fi departajaţi? Primarul Dumitru Nicolae a propus departajarea lor alfabetică, dar unii aleşi s-au împotrivit propunând să se apeleze la tragere la sorţi. O altă propunere a fost să se ţină seama de vechimea cererii depuse de solicitanţii de case. Din păcate acest criteriu este deja punctat şi nu ar fi corect să fie folosit de două ori. Liberalul Maricel Oancea a propus efectuarea de anchete sociale pentru departajare, dar primarul i-a spus că în acest fel pot apărea complicaţii inutile.

http://www.viata-libera.ro/articol-1024 ... ANL_2.html

Link to comment
Share on other sites

Au aşteptat locuinţe ANL până au îmbătrânit

* După opt ani în care au sperat că vor primi o casă de la Primărie, zeci de tineri au aflat că şansa lor a expirat pentru că au depăşit vârsta legală pentru a beneficia de facilităţile programului ANL.

Un sfat pentru tinerii care vor să primească o casă de la Primărie ar fi să-şi depună cererea imediat ce au îndeplinit vârsta majoratului. Chiar dacă nu vor acumula decât câteva puncte, vor fi siguri că într-un final solicitarea lor va fi luată în calcul. Deşi pare o glumă, probabil asta gândesc cei 65 de tineri gălăţeni care, după ce au aşteptat opt ani să primească o locuinţă ANL, acum au fost anunţaţi că cererea lor a fost respinsă pe motiv că au depăşit vârsta legală pentru a beleficia de o locuinţă de la Primărie. Este vorba despre tinerii care şi-au pregătit dosarele ANL încă din anul 2001, iar la şedinţa Consiliului Local de joi seara au fost excluşi de pe lista potenţialilor beneficiari deoarece "au îmbătrânit". Între timp au împlinit 35 de ani, adică vârsta limită până la care se acordă locuinţele sociale pentru tineri. Şi aceştia nu sunt singurii căre se află în această situaţie. Alături de cei 65 mai sunt încă aproximativ 300 de gălăţeni care au cererile depuse din 2002 şi până în 2007, însă, depăşind vârsta limită, îşi pot lua adio de la casele Primăriei. Una peste alta, vestea respingerii de la următoare repartizarea a locuinţelor ANL (despre care nu ştie când va avea loc, pentru că deocamdată nu este finalizat niciun apartament al Primăriei) au aflat-o 2.382 de gălăţeni care fie nu au avut dosarele complete, fie nu au îndeplinit criteriile cerute de ANL sau pur şi simplu au fost excluşi.

Cu toate acestea, aleşii locali au redat speranţa pentru o mie de tineri care se află pe lista potenţialilor beneficiari ai unei locuinţe ANL. Este adevărat nu toţi sunt foarte fericiţi de veste, pentru că lupta pentru apartamentele sociale s-a dovedit a fi destul de strânsă, iar şansele pentru a primi anul acesta o locuinţă sunt foarte scăzute. Şi asta pentru că doar şase persoane dintr-un total de 1.024 au punctaje sub 30, adică sunt clasate pe ultimele locuri. În schimb, alţi şase tineri au punctaje peste 60, în timp ce doar un gălăţean are punctaj maxim, adică 65 de puncte. Foarte mulţi tineri au punctaje egale, o problemă care de altfel a fost sesizată şi de consilieri locali, însă, după cum a declarat viceprimarul Nicuşor Ciumacenco, în astfel de cazuri departajarea se face după anul depunerii cererilor.

Pe de altă parte, dintre cei peste 1.000 de tineri care au primit undă verde la ANL, aproximativ 300 şi-au depus cererile abia în 2008, în timp ce dintre gălăţenii care au solicitat casă în urmă cu opt, respectiv şapte ani nu se regăsesc decât şapte persoane.

Speranţa unei locuinţe ANL o au şi cele 51 de persoane cu dizabilităţi cărora li s-a aprobat cererea, 20 dintre aceştia având solicitare doar din 2008.

Una peste alta, este drum lung de la aprobarea unei lista până la primirea cheilor de la apartamentul ANL, iar în viitorul apropiat nu au o astfel de şansă decât vreo 400 de tineri. "Eu spun că în doi ani de zile facem pe puţin 400 de locuinţe. Din păcate, problemele cu locuinţele sunt multe şi grele şi eu prefer să-i ajutăm pe cei tineri", a spus primarul Nicolae. Acesta a ţinut să precizeze că, dacă anul trecut puţin peste 90 de persoane au primit repartizări pentru locuinţe ANL, în acest an măcar primii 200 de cetăţeni ce au depus cereri pentru o locuinţă ANL vor putea primi repartizări.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Primirea unei locuinţe ANL, întârziată de lentoarea autorităţilor

Peste 3.000 de tineri şi familii cu probleme sociale au solicitat ajutorul municipalităţii pentru a primi o locuinţă ANL, însă în ultimele 12 luni Primăria Galaţi nu a reuşit să finalizeze nici măcar apartament. Dintr-un total de peste 3.000 de cereri de locuinţe ANL, doar 1.024 de dosare au fost punctate, restul de 2.382 fiind respinse pe criteriul depăşirii vârstei de 35 de ani sau a neactualizării, transmite corespondentul Informaţia.ro (AMOS News). Lista aprobată de Consiliul Local (CL) nu prezintă însă şi certitudinea că tot atâtea locuinţe vor fi date în folosinţă în acest an. Primarului Galaţiului, Dumitru Nicolae, a afirmat că repartiţiile se vor face în funcţie de apartamentele care se vor construi. Până atunci, municipalitatea are de finalizat cele 92 de apartamente încă în lucru de acum doi ani. Motivul întârzierii lucrărilor l-am aflat chiar de la primar: „Dacă lucram ca lumea, le făceam. Sperăm că vor fi gata anul viitor în lunile mai - iunie”. Întrebat în cât timp va primi locuinţă ANL persoana cu numărul 1.024 de pe lista aprobată de Consiliul Local, primarul Dumitru Nicolae a răspuns sec: „Când ne dă Guvernul bani”. Totuşi, edilul urbei intenţionează ca în 2009 să ridice 300 de locuinţe ANL. „Am solicitat 600 de miliarde de lei vechi pentru construirea a 300 de apartamente în cartierul Siret. Bani să începem avem, dar nu ştim daca găsim bani pentru a termina ceea ce începem", a spus Dumitru Nicolae. Pe acelaşi subiect, secretarul de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale şi a Locuinţei, Răzvan Murgeanu, aflat în vizită de lucru, pe 6 martie, la Galaţi, a anunţat că nu se vor efectua construcţii noi de locuinţe ANL decât după finalizarea celor încă în lucru. “Trebuie să terminăm ce-am început şi după aceea ne angajăm în alte lucrări, pentru că e o nebunie să începi 100.000 de lucrări ştiind clar că n-ai buget să le termini. Această practică trebuie curmată pentru că suntem prea săraci ca să construim ieftin şi prost”, a subliniat Răzvan Murgeanu. Potrivit raportului oficial al primarului Dumitru Nicolae (PSD) în anul 2007 s-au predat la cheie doar 64 de locuinte. Alături de cele 64 de apartamente, predate tinerelor cupluri fara locuinta, s-au mai aprobat anul trecut 22 de repartitii destinate unor familii evacuate din casele nationalizate, dar s-au semnat si actele necesare pentru acordarea unor terenuri destinate construirii prin credit ipotecar a 32 de apartamente. În anul 2008, nici măcar o locuinţă ANL nu a fost finalizată. Una dintre explicaţiiile crizei de apartamente din municipiul din sud-estul ţării a stat în blocarea dezvoltării cartierului ANL- "Dimitrie Cantemir" dintre Galaţi şi Brăila. Certurile dintre administraţiile locale din cele două judeţe în privinţa încasării taxelor au dus la stoparea lucrărilor. Din acest motiv, în şase ani s-au ridicat doar nouă blocuri. Proiectul ANL de ridicare a cartierului "Dimitrie Cantemir" este inclus în realizarea unei aglomerări urbane între Galaţi şi Brăila ce ar urma să adăpostească, conform proiectelor iniţiale, peste 500.000 de oameni până în 2020.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Cruciada ANL

Potrivit primarului Dumitru Nicolae, zilele trecute a sosit de la Prefectură validarea listei pentru locuinţele de tip ANL, care urma să fie afişată în cursul zilei de ieri. Lista cuprinde 1.025 priorităţi şi 51 de aprobări pentru persoanele cu dizabilităţi. Au fost respinse 2.381 de cereri. Tabelele sunt valabile pe o perioadă de 2 ani.

Aflat într-o adevărată cruciadă ANL, edilul-şef a fost în urmă cu două zile la Bucureşti pentru a mai obţine nişte bani. Astfel, s-au obţinut următoarele finanţări: în cartierul Siret, pentru etapa 1.1.C, există 96 de apartamente, cu finalizare în semestrul II din 2009. Proiectul a fost început, iar repartiţiile sunt făcute. "După aceea mai avem 96 de apartamente în etapa 1.1.D, pentru care am primit bani şi trebuie să ne mişcăm, după care în semestrul II vom primi bani pt etapa 1.1.E , 112 unităţi locative şi bineînţeles ne dau bani şi pentru blocul A4 din str. Traian, mai precis ne-au dat banii pentru 78 apartamente. În total avem aproximativ pentru 382 apartamente din care 20% trebuie să le dăm celor evacuaţi din casele retrocedate. Mai sperăm în semestrul II, măcar o prevedere în buget, acolo, însă, între timp, ni se termină locaţiile unde mai putem construi şi trebuie să iniţiem alte proiecte". Speranţele se ţin lanţ. Dar Nicolae este înspăimântat de cele 6.000 de cereri de locuinţe, din care o treime, după cum afirmă, nu sunt justificate. Este hotărât să acţioneze în vederea construirii de locuinţe individuale. Şi totuşi... Dacă teren nu e, nimic nu e... În trendul miliardarilor pe hârtie, vor apărea şi proprietarii de locuinţe ANL pe... hârtie.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=4

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

As vrea si eu sa-mi bag un dosar...numa ca nu ma pot lamuri deloc cu punctajul asta...se merita efortul oare??...Actele necesare le-am luat de la primarie...dar nu gasesc nicaieri alta informatie...

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

ANL a receptionat in iunie 41 de apartamente noi

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat in aceasta luna 309 unitati locative finantate in cadrul Programului de constructii Locuinte pentru tineri, potrivit unui comunicat remis joi de institutie. Din cele 309 apartamente receptionate, 18 sunt in Ramnicu Valcea (judetul Valcea), 16 in Baile Tusnad, judetul Harghita, 60 in Calan, judetul Hunedoara, 64 in Ineu, judetul Arad, 16 in Braila Braila, 16 in Mangalia, judetul Constanta, Constanta, 41 in Galati, 40 in Roman, judetul Neamt si 20 in Horezu, judetul Valcea. La acestea se adauga 40 de locuinte finalizate in cadrul Programului pilot de constructii utilizand tehnologii noi, in Baia Sprie, din judetul Maramures si in Borsec, judetul Harghita.

De la inceputul anului 2009, Agentia Nationala pentru Locuinte a receptionat 1.107 unitati locative.

Habar n-am unde-s ANL-urile astea... S-ar putea să fie cele din Tecuci.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

ANL a recepţionat în iulie 401 apartamente

Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL) a recepţionat, în iulie, 401 de apartamente destinate închirierii în nouă judeţe din ţară, potrivit unui comunicat remis miercuri de agenţie. Astfel, au fost recepţionate apartamente în Marghita, judeţul Bihor (32), în Brăila (16), în Galaţi (14) - în cartierul Dimitrie Cantemir. În judeţul Neamţ au fost finalizate şi recepţionate 154 de unităţi locative, dintre care 60 în Roman şi 94 în Piatra Neamţ. De asemnea, ANL a recepţionat 50 de apartamente în judeţul Satu Mare, dintre care 31 în Tăşnad şi 19 în Dorolţ, 36 în Râmnicu Vâlcea (judeţul Vâlcea), 24 în Şimleul Silvaniei, judeţul Sălaj, 48 în Cisnădie, judeţul Sibiu, şi 15 în Fălticeni, judeţul Suceava. "La acestea se adaugă 12 locuinţe finalizate în cadrul Programului - pilot de construcţii utilizând tehnologii noi, în judeţul Vâlcea, localitatea Ocnele Mari, strada Alexandru Ioan Cuza", se arată în comunicatul ANL. De la începutul anului, Agenţia Naţională pentru Locuinţe a recepţionat 1494 de apartamente.

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

104 locuinţe ANL, date în folosinţă până la sfârşitul anului

Primarul Dumitru Nicolae a promis că, până la finele anului, 104 apartamente ANL vor fi date în folosinţă. Apartamentele, ridicate în Cartierul Cantemir, sunt în proporţie de 80 la sută repartizate, 20 la sută fiind rezervate familiilor evacuate din casele retrocedate foştilor proprietari. Nicolae a declarat că, după finalizarea acestor apartamente şi rezolvarea problemelor legate de apă, canalizare şi drumuri, vrea să înceapă construcţia a trei serii de blocuri, dintre care unul în Micro 17, iar restul în Cantemir – în total 300 de apartamente.

http://www.viata-libera.ro/articol-104_ ... lui_2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

ANL a receptionat 415 locuinte in septembrie

Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a receptionat in luna septembrie 415 locuinte pentru tineri, destinate inchirierii, si a finalizat de la inceputul anului 2.294 de unitati locative. Locuintele finalizate in septembrie sunt in judetele Braila (8), Covasna (24), Galati (14), Gorj (49), Iasi (24), Neamt (47), Suceava (160), Timis (69) si Tulcea (20), a anuntat, miercuri, ANL, intr-un comunicat. Agentia, aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii, precizeaza ca a receptionat de la inceputul anului un numar de 2.294 de unitati locative.

http://www.financiarul.com/articol_3338 ... nului.html

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

Speranţe deşarte pentru tinerii fără casă

* Achiziţionarea unei locuinţe ANL a devenit aproape irealizabilă pentru majoritatea tinerilor

Pe lângă o mulţime de criteriii mai mult sau mai puţin semnificative cum ar fi vârsta (sub 35 de ani), situaţia locativă actuală, starea civilă actuală, starea de sănatate, vechimea cererii, nivelul de studii sau pregătire profesională, de cele mai multe ori pentru primirea unei locuinţe ANL tinerii trebuie să treacă şi de birocraţia abuzivă din primării. Drept dovadă, în ultimul an jumătate, nici măcar un apartament ANL nu a fost repartizat în municipiul Galaţi, în condiţiile în care sunt înregistrate peste 3.000 de cereri. Dacă e să-i dăm crezare primarului Dumitru Nicolae, ceva speranţe ar mai fi. Potrivit edilului, până la finele anului alte 104 apartamente ANL vor fi date în folosinţă. După spusele sale, locuinţele ridicate în Cartierul Cantemir sunt repartizate în proporţie de 80 la sută, diferenţa fiind rezervată familiilor evacuate din casele retrocedate foştilor proprietari.

http://www.adevarul.ro/articole/galati- ... -casa.html

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Soţii Clim au îmbătrânit aşteptând o locuinţă ANL: "Suntem pe listă de 7 ani. Degeaba..."

Aşteaptă repartiţia de şapte ani, iar în câteva luni vor depăşi vârsta maximă legală. Peste 6.000 de gălăţeni şi-au depus dosarele pentru o locuinţă ANL. Dintre aceştia, jumătate au depăşit între timp vârsta maximă legală.

Ion Clim locuieşte împreună cu soţia şi copilul într-una din micile încăperi ale unui apartament cu patru camere, alături de alte şapte persoane: mama, fraţii, cumnatele şi nepoţii. Sunt, în total, 10 persoane, care stau, claie peste grămadă, într-o locuinţă de doar 76 de metri pătraţi.

Părinţii lor au posibilităţi financiare reduse, deci nu-i pot ajuta. Veniturile modeste nu le permit să-şi ia o locuinţă sau un credit. Singura lor şansă la o viaţă normală o reprezintă locuinţele ANL.

Şapte ani de speranţe deşarte

„Am împlinit deja 35 de ani, mai am doar câteva luni, conform legii mai pot primi locuinţa până în ziua în care împlinesc 36 de ani. Am sperat şapte ani, acum nu mai am nici măcar speranţa. Mi-am depus dosarul în 2003, copilul avea trei ani, acum a împlinit 10. E tot mai greu. I-am făcut un pat rabatabil să aibă unde să doarmă”, ne-a mărturisit Ion Clim. Marele său of este că în 2005 trebuia să primească mult visatul apartament ANL. Avea dosarul depus pentru unul cu două camere şi era numărul 437 pe listă. A aflat de la televizor că s-a ajuns cu repartiţiile la numărul 480, s-a dus imediat la Primărie. „Cam la două săptămâni eram acolo, verificam listele continuu. Mi-au zis cei de acolo că două luni nu se vor mai face repartiţii şi nu m-am dus trei săptămâni. L-am văzut pe primar într-o seară la televizor spunând că s-a ajuns la numărul 480. A fost o noapte superbă, plină de vise frumoase: îmi venise rândul la casă”, spune tânărul. A doua zi a urmat şocul, i s-a spus că dacă nu a venit imediat, i-a trecut rândul. „Au explicat că au dat anunţ în ziar şi că trebuia să văd acolo. De unde să ştiu eu asta, că mă obligă să-mi fac abonament la ziarul respectiv? Nu era normal să-mi trimită prin poştă o recomandată?”, întreabă şi după cinci ani Ion Clim. Tânărul spune că două luni a fost plimbat din uşă-n uşă de cei de la Serviciul Locativ din cadrul Primăriei. „Mă săturasem de minciunile lor şi m-am dus în audienţă la primarul Nicolae. I-a chemat pe cei de la locativ şi le-a spus să caute o soluţie. Mi-au oferit două varinte, ambele apartamente cu o cameră foarte mică, unul la parter şi altul la mansardă, în cartierul Cantemir”, a povestit Ion Clim. „M-am dus din nou în audienţă, spunând că dreptul meu este la un apartament cu două camere. Când am adăugat că apartamentul oferit are doar o cameră şi aia mai mică decât jumătate din biroul primarului, mi-a replicat că-s obraznic şi a chemat gardienii să mă scoată din Primărie”, a adăugat Ion Clim.

Veniturile familiei sale sunt de 1.600 lei pe lună. Nu-şi poate permite nici rată la un credit, nici măcar să stea cu chirie. Mai are doar câteva luni de stat pe listele ANL. Apoi va fi deja prea bătrân pentru a mai avea dreptul la speranţă, la numai 36 de ani.

6.000 de cereri ANL

Conform site-ului oficial al ANL, la nivelul municipiului Galaţi sunt 865 de apartamente, construite din 2004 până în 2009. La acestea se mai adaugă 27 de locuinţe aflate în lucru, în cartierul „Cantemir”. Primarul Nicolae a confirmat faptul că sunt în jur de 70 de apartamente ANL nerepartizate în cartier: „Apartamente sunt goale pentru că nu există nici reţele de gaze naturale, nici de electricitate şi nici de apă şi canalizare”, a spus primarul Nicolae. În total, la Primăria Galaţi există în prezent 6.000 de cereri pentru acordarea de locuinţe, din care aproape jumătate dintre solicitanţi au depăşit vârsta legală.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Sotii_Clim_au_imbatranit_asteptand_o_locuinta_ANL_0_231577057.html

Link to comment
Share on other sites

Mi-au zis cei de acolo că două luni nu se vor mai face repartiţii şi nu m-am dus trei săptămâni.

...

„Au explicat că au dat anunţ în ziar şi că trebuia să văd acolo. De unde să ştiu eu asta, că mă obligă să-mi fac abonament la ziarul respectiv? Nu era normal să-mi trimită prin poştă o recomandată?”

îți vine să rifle.gif

edit: ar fi trebuit să le ceară să îi arate procedura de comunicare... :-?

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Locuinţe pentru 46 de gălăţeni

Viceprimarul Galaţiului, Nicuşor Ciumacenco, a înmânat ieri repartiţiile de mutare în casă nouă unui număr de 46 de gălăţeni. Este vorba de repartiţiile în blocurile ridicate prin programul ANL din cartierul Dimitrie Cantemir, respectiv blocurile S10, S11, S12, S13 şi S14. Dintre cei care se vor muta în casă nouă, 15 au studii superioare, 8 beneficiari provin din centrul de locuinţe şi sprijin pentru tineri de pe strada Zimbrului nr. 5, în timp ce restul persoanelor sunt de diferite alte categorii. "Se vor mai acorda încă 10 repartiţii gălăţenilor cu diverse forme de handicap care figurează pe listele speciale", a mai declarat viceprimarul Ciumacenco.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=6

Link to comment
Share on other sites

 • 5 months later...

Din 2004, case noi pentru 736 de familii

Începând din 2004 şi până în prezent, în municipiul Galaţi au fost date în folosinţă 736 de apartamente ANL. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei, Nicoleta Manole, din acestea, 698 au fost repartizate tinerilor cu vârste de până în 35 de ani, inclusiv persoanelor cu handicap. Un număr de 38 de apartamente sunt clasificate ca locuinţe sociale şi sunt repartizate familiilor evacuate din casele naţionalizate, restituite proprietarilor.

Pe cartiere, apartamentele sunt repartizate astfel: 131 – Micro 13B, 206 – Gară, 152 - Micro 17 şi 247 – cartierul Dimitrie Cantemir.

În cartierul Cantemir mai sunt alte 5 blocuri nou construite, la care abia s-a făcut recepţia de către comisia ANL, care a şi descoperit unele probleme, ce urmează să fie remediate până la finele lunii. Până la sfârşitul anului este posibil ca şi cele 5 blocuri să fie locuite efectiv de beneficiarii care deja au primit repartiţii.

http://www.viata-libera.ro/articol-Case_noi_pentru_736_de_familii__2.html

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

100 de apartamente goale în Cartierul Siret

Pentru cine nu ştie încă, în cartierul ANL Dimitrie Cantemir există 5 blocuri noi (aproximativ 100 apartamente) care, deşi par finalizate, nu sunt date în folosinţă. Asta, în ciuda zecilor de tineri care aşteaptă să se mute, cu repartiţiile în buzunare.

Pe site-ul ANL mai apar 96 de apartamente (etapa 1.1.C) care se regăsesc în cele 100 finalizate, dar nedate în folosinţă. Autorităţile locale se feresc să facă prea multe comentarii şi sunt neconsecvente în declaraţii.

La sfârşitul anului trecut, aflam de la Primărie că ultimele lucrări (racorduri) vor fi făcute în noiembrie. Crăciunul şi Anul Nou au trecut, dar blocurile sunt tot nelocuite. Recent, viceprimarul Nicuşor Ciumacenco a mai încercat o explicaţie: „nu s-au finalizat lucrările de reţele de gaze naturale şi energie electrică”. Şi de ce anume nu se realizează acele lucrări? „Sunt anumite probleme cu autorizaţiile de construcţie”, a punctat vicele.

Totuşi, de la directorul Electrica, Iulian Aramă, nu ni s-a confirmat această explicaţie. Directorul a spus că nu sunt probleme cu autorizaţiile şi că lucrările care au mai rămas de făcut se vor finaliza în cel mai scurt timp.

L-am întrebat şi pe primarul Dumitru Nicolae de ce nu se dau o dată în folosinţă locuinţele? „Sunt ceva probleme cu autorizaţiile pentru racord”, a răspuns edilul, cu multă greutate, explicându-şi zgârcenia în declaraţii prin faptul că „subiectul este delicat şi nu vreau să stârnesc alte discuţii”. Alte discuţii, evident, cu preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu. Dumitru Nicolae a mai spus, totuşi, că urmează să se întâlnească cu preşedintele CJ Brăila, pentru a rezolva şi această problemă.

http://www.viata-libera.ro/articol-Mister_in_Cartierul_Siret__2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.