dcp100168 Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Dosarele (auto) X în Ţiglina I* În Parcarea din spatele A-urilor, între blocuri şi Colegiul „M. Kogălniceanu”, maşinile nu răspundeau la comenziAm primit, mai întâi, sesizări de la cititori neliniştiţi că nu-şi pot închide electronic maşinile parcate într-o zonă strict delimitată din Ţiglina 1. Era vorba despre parcare din spatele blocurilor A de pe Brăilei, parcare aflată exact în faţa intrării Colegiului „M. Kogălniceanu”. Pentru că ideea părea de-a dreptul science-fiction, dar oamenii erau serioşi, ne-am hotărât să verificăm noi înşine în intervalul orar indicat situaţia la faţa locului.Două zile, deranj totalDetectiv cu state auto vechi şi experienţă tehnică avansată a fost ales fotoreporterul Bogdan Codrescu, care locuieşte în zonă. Împreună cu alte două persoane, acesta şi-a găsit de treabă în zilele de 23 şi 24 martie la faţa locului. Adică şi-a demontat la propria maşină alarma care refuza să funcţioneze, ca şi cum ar fi fost bruiată de cineva. A stat în ambele zile, cu treabă şi fără, între orele 16,00 şi 20,00, în parcarea amintită, constatând că maşinile nu răspundeau la comanda închiderii electronice, că la o distanţă mai mare de locul cu pricina nu se armau alarmele dacă telecomanda închiderii centralizate a maşinilor funcţiona. Mai mult, Bogdan a discutat cu câteva persoane din zonă, printre care proprietara unui Audi A8, an de fabricaţie 2007, care se plângeau că nu mai au baterii la telecomandă. Una dintre aceste persoane s-a deplasat chiar la un service pentru a-şi remedia problema, dar a constatat că şi maşina şi telecomanda sunt în perfectă regulă.În perioada amintită inclusiv profesori din liceu au ieşit să protesteze, deranjaţi de zgomotul făcut de alarmele cu care şoferii îi deranjau. Inconvenientul sonor nu era însă din vina automobiliştilor, ci a faptului că oamenii nu reuşeau să oprească alarma, comenzile nu funcţionau, şi plecau din parcare cu ea sunând. Totuşi, cadrele didactice de la instituţia de învăţământ nu au confirmat că ar fi păţit ceva similar. Cum vă spuneam, mister total. Două zile, pauzăPe 25 şi 26 martie, lucrurile se liniştiseră în zonă. Toate comenzile cheilor de la maşini se comportau civilizat, spre satisfacţia posesorilor. Pentru că nu mai avea nimic de reparat la maşină, Bogdan şi-a făcut şi meseria. A fotografiat zona din toate unghiurile. Aşa am văzut şi noi că în perimetrul amintit se află două antene, una înspre spatele Tribunalului şi alta într-o incintă cu WBC la poartă, cunoscută celor din zonă sub denumirea de „garajele Sidex”. Rostul lor ne scapă, însă ar putea avea o oarecare legătură cu nemulţumirile cititorilor care ne-au semnalat fenomenul. Ne-am gândit inclusiv la posibilitatea ca cineva să bruieze intenţionat semnalul comenzilor ca să poată apoi „lucra” maşinile din parcare. Însă n-am găsit semnalate furturi în zonă şi nici n-am văzut persoane suspecte. Dacă cineva poate să ofere o explicaţie a celor întâmplate am fi curioşi să o aflăm şi noi. Oricum, „cercetarea” noastră rămâne deschisă.http://www.viata-libera.ro/articol-Dosarele_X_in_Tiglina_1_2.html
taxon Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 primesc pe e-mail:"Astazi, 10.02.2011, am avut ceva de rezolvat in zona P-ta Cosbuc- Bdul Libertatii ( Bucuresti). Am parcat masina in fata sediului RCS-RDS , am rezolvat ce aveam de rezolvat in 15 min si m-am intors la masina. Nu am reusit sa deschid masina nici din cheie (telecomanda) nici din telecomanda de la alarma. Langa mine un domn se chinuia sa-si inchida masina cu telecomanda si nu reusea. Deci eu nu reuseam sa o deschid pe a mea el nu putea sa o inchida pe a lui. PREA MARE COINCIDENTA!!!!!!!!!!!!!!!! Mi-am adus aminte ca citisem pe net un articol care explica ca masinile care se inchid cu telecomanda nu sunt sigure deoarece se poate bruia semnalul dat de aceasta si masina nu se inchide ( desi tu ai apasat pe buton si esti sigur ca s-a inchis). M-am uitat in jur si.................. o masina micuta cu 2 usi , marca Datsun ,culoare gri deschis, fara numere de inmatriculare era oprita in apropiere in spatele masinilor parcate . M-am dus catre acea masina , in ea erau 4 indivizi ( cum aratau este usor sa ghiciti) , unul din ei avea un dispozitiv care semana cu o telecomnda de tv dar avea si antena. Cand m-au vazut , au plecat . Imediat dupa ne-am putut descuia respectiv incuia masinile din telecomanda.Asadar este o noua metoda de a fura din masina. Verificati-va masina dupa ce ati inchis-o. Cum functioneaza: individul tine permanent apasat pe butonul dispozitivului , care emite un semnal ( frecventa) sau ce o fi, semnal ce nu lasa comanda ta de inchidere sa "ajunga" la masina. Apesi pe buton sa inchizi masina, iar daca nu esti atent sa vezi daca intr-adevar s-a inchis, aceasta ramane deschisa. Pe urma doar asteapta la pleci de langa masina si te usureaza de ce ai lasat prin ea.Nu credeam asta stiind ca alarmele schimba codurile la fiecare activare , si am un sistem de alarma bun, foarte laudat. Se pare ca e pentru fraieri cinstiti.Cei care ati patit asta sau ati vazut , va rog, sustineti avertismentul, cei care nu au vazut tineti minte si anuntati-va prietenii si nu numai."
bosorogu' Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Cati metri or fi pana la politia municipala? 200-300?
bonybon2 Posted February 16, 2011 Posted February 16, 2011 Saptamana trecuta,la REAL am inchis masina din telecomanda si ca de fiecare data am verificat.Usile erau inchise,portbajaul ba! De atunci o inchid cu cheia.
bosorogu' Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 (edited) S-a oxidat contactul dintre cablul de legatura si intrerupatorul de la portbagaj. Se scoate de 2-3 ori si, daca aveti un spray de contacte electrice, folositi-l. Inclusiv pe intrerupator. Edited February 17, 2011 by bosorogu'
Derago Posted February 17, 2011 Posted February 17, 2011 Am patit asa ceva prin 2007 (nu se inchidea din telecomanda) dar am plecat imediat la service unde ... functiona absolut normal! Ceva de genul asta am patit si acum 2 ani cand niste indivizi au incercat sa modifice codul calculatorului pentru a face o cheie clona!
Recommended Posts