Jump to content

Pedeapsa cu moartea


dcp100168
 Share

  

17 members have voted

  1. 1. Sunteţi de acord cu existenţa pedepsei cu moartea?Recommended Posts

Sunteţi pro sau contra existenţei pedepsei cu moartea?

91% dintre români, de acord cu pedeapsa capitală

Marea mjaoritate a românilor ar spune DA în cazul în care la noi în ţară s-ar organiza un referendum pe tema reintroducerii pedepsei cu moartea. 91% dintre români se declară de acord cu pedeapsa capitală.

Românii vor şi pedepsirea celor care comit infracţiuni în străinătate. 94% dintre români vor ca romii să-şi piardă cetăţenia română dacă săvârşesc astfel de fapte.

http://www.antena3.ro/stiri/romania/sondaj-prodemocratia-91-dintre-romani-de-acord-cu-pedeapsa-capitala_95771.html

Link to comment
Share on other sites

Nu. Izolarea pe viață e suficientă. În plus, dacă un om se pretinde nevinovat, chiar dacă probele îi sunt contra, are șansa, pentru tot restul vieții să lupte pentru cauza sa.

Link to comment
Share on other sites

Personal cred ca viata ne-o poate lua doar Cel care ne-a dat-o

Pai cam pe aici e marea problema... Pedeapsa cu moartea, in marea majoritate a statelor, in conditii normale - se "da" pentru omor. Unul sau mai multe, dupa cum s-a miscat individul...

Partea cea mai nasoala, asa cum remarca si Relu, e ca - un caz la 1.000, sa zicem - exista si posibilitatea unei erori, si din pacate... :(

Link to comment
Share on other sites

Pai cred ca asta ar mai lipsi in Romania, la cum se judeca procesele la noi prin unele parti.. Tot romanul muritor de foame s-ar inghesui sa fure din magazine ca sa stea linistit la inchisoare, inainte sa fie luat de pe strada si pus pe scaunul electric sau injectat letal din interesele vreunui bastan.

Link to comment
Share on other sites

Pentru infractiunile grave de omor, viol asupra copiilor etc ... sunt mai mult decat pro cu pedeapsa cu moartea. Intradevar nimeni n-are niciun drept de a lua viata altor oameni dar acelasi rationament trebuie sa-i fie aplicat si criminalului. El a avut acest drept?

"91% dintre români, de acord cu pedeapsa capitală" ... Hai sa vorbim mai bine despre acest procent. De ce s-a ajuns la situatia asta? E simplu!

E vorba de neputinta societatii de a echilibra "balanta", e reversul medaliei pentru o justitie incorecta cu foarte multe unitati de "masura" si deloc oarba.

Pana la urma acest procent nu e altceva decat o reactie normala, o centrifugare a resentimntelor in fata nedreptatii.

Sunt atatea cazuri in care criminali au scapat ieftin, s-au intors si si-au continuat faradelegile, violatori eliberati pentru "buna purtare" carora nu le-a disparut "naravul", etc...

Exista atatea crime sadice carora victime le cad suflete inocente. Exista aspecte in care parca pedeapsa cu moartea ar fi prea blanda.

Cea mai grea pedeapsa - pedeapsa cu inchisoare pe viata ... de cate ori a fost data, in ce conjuncturi?

Nu stiu daca neaparat pedeapsa cu moartea este o solutie dar o inasprire a pedepselor este absolut necesara. Aceasta va avea si un cararter preventiv.

In fine, in esenta romanii sunt "justitiari". O parte e mostenita din istorie, o parte este dobandita din conditiile de mediu actual. Pacat ca ne manifestam spiritul justitiar in salturi si nu constant. In rest hibernam .37.gif

Edited by toto
Link to comment
Share on other sites

da si eu sunt de acord. Sunt destule cazuri cu multi nenorociti care au luat vieti si nu au patit mare lucru. Astfel de oameni trebuie fara indoiala condamnati la pedeapsa capitala. Ca intodeauna exista si acel procent cu cei care intra "nevinovati", asta este situatia. Nu vad de ce tot noi trebuie sa le platim acestor criminali, violatori etc. detentia in penitenciare. Ar face un serviciu comunitatii sa stie ca daca omori , mori si tu la randul tau.

Link to comment
Share on other sites

Nu sint de acord.

Ar trebui ca respectivii sa munceasca in ocne de plumb, unde iti cade parul dupa citeva luni, unghiile dupa un an si in 3-4 ani te cureti in chinuri.

De ce sa moara rapid si curat? Asa, produc si ei ceva inainte...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.