Jump to content

Târg de oferte educaţionale pentru elevii de clasa a VIII-a


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Târg de oferte educaţionale, în aprilie

A X-a ediţie a Târgului de Oferte Educaţionale pentru elevii de clasa a VIII-a se va desfăşura în perioada 14-16 aprilie 2010, la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi. Manifestarea presupune colaborarea tuturor celor care au un rol important în educaţia elevilor: profesorii, consilierii, părinţii. Târgul din acest an se va finaliza vineri, 16 aprilie, cu un eveniment out-door, organizat pe platoul şi scena din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

http://www.viata-libera.ro/articol-Marsul_Carieriei_cu_defilarea_meseriilor_2.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Târgul educaţional, la a X-a ediţie

Ieri dimineaţă s-a lansat Târgul educaţional din municipiul Galaţi. Evenimentul se desfăşoară în perioada 14-16 aprilie, fiind găzduit în holul Universităţii "Dunărea de Jos". Fiecare liceu şi-a organizat un stand propriu de unde elevii de clasa a VIII-a care îl vizitează pot afla profilele liceelor respective, cât şi detalii privind materiile pe care le vor studia, ori alte particularităţi ale unităţilor de învăţământ, chiar de la elevii liceelor respective. Şi părinţii pot vizita aceste standuri unde li se oferă participanţilor atât probe practice în cazul liceelor tehnice şi a celui de artă, cât şi pliante ce conţin detalii privind oferta educaţională a unităţii de învăţământ.

Târgul poate fi vizitat şi astăzi începând cu orele 9.00 dimineaţa, până la orele 16.00. Acesta se va încheia vineri, pe 16 aprilie, cu un marş al carierei. Marşul va începe de la orele 11.00, din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.php?func=articol&domeniu=Eveniment&articol=4

Link to comment
Share on other sites

Locuri pentru clasa a IX-a

* Teoretic: 1800 locuri

- 18 clase profil uman

- 42 de clase profil. real

* Tehnologic: 3.940 locuri

- 73 de clase profil tehnic

- 39 de clase profil servicii

- 20 de clase profil resurse naturale şi protecţia mediului

* Vocaţional: 240 de locuri

- 3 clase profil sportiv

- 2 clase profil teologic

- câte o clasă la profilurile muzică, arte vizuale şi pedagogie

http://www.viata-libera.ro/articol-Generatia_Funeriu_nu_mai_vrea_la_liceu_2.html

Link to comment
Share on other sites

„Economicul”, marele câştigător al Târgului „Cariera”

A 10-a ediţie a Târgului de Oferte Educaţionale „Cariera” s-a încheiat, ieri, cu o impresionantă defilare a liceenilor, pe scena din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Câteva sute de gimnazişti de clasa a VIII-a au rămas cu gura căscată asistând la paradele viitorilor lor colegi. Liceenii şi-au scos toţi aşii din mânecă – au improvizat scene îmbrăcaţi în costume de epocă, au cântat, au dansat, şi-au etalat cupele obţinute la întreceri sportive şi câte şi mai câte. Totul, ca să iasă în evidenţă la ediţia aniversară a târgului.

Premiul cel mare a ajuns la Colegiul Economic „V. Madgearu”, care s-a remarcat nu doar prin prăjiturile preparate de elevi, dar şi prin care a sceneta cu Virgil Madgearu şi prin câteva regine, nu ale frumuseţii, ci ale Economiei sau ale Contabilităţii. O distincţie pentru cea mai bună demonstraţie practică au câştigat elevii de la Liceul de Artă „D. Cuclin”. Grupul Şcolar „A. Saligny” a obţinut premiul I pentru cel mai frumos stand şi pentru prezentarea cu cel mai mare impact. La aceleaşi două categorii, premiul al doilea a fost împărţit frăţeşte între Colegiul Tehnic „P.Dimo” (Energetic) şi Grupul Şcolar „Gh. Asachi”. Grupurile şcolare „Sf. Maria” şi „Simion Mehedinţi” au ocupat locul al treilea pe podium, la aceleaşi categorii. De asemenea, mai multe unităţi liceale au fost remarcate pentru fidelitatea şi creativitatea de care au dat dovadă în cele 10 ediţii ale manifestării: Grupul Şcolar Metalurgic, Liceul „E. Racoviţă”, colegiile „Elena Doamna” şi „Dumitru Moţoc”.

Marele câştigător al târgului de la Tecuci este Grupul Şcolar Industrial.

Cu excepţia Marelui Premiu acordat Colegiului „V. Madgearu”, în valoare de 500 de lei, celelalte distincţii acordate liceelor au valoare simbolică.

http://www.viata-libera.ro/articol-%E2%80%9EEconomicul%E2%80%9D_marele_castigator_al_Targului_%E2%80%9ECariera%E2%80%9D_2.html

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.